Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη πραγματοποίησαν σήμερα τα ξημερωμάτα άγνωστοι.

Εκτός από το σπίτι του δημοσιογράφου, παρόμοια επίθεση με γκαζάκια πραγματοποιηθήκε και στο σπίτι του πρόεδρου των ειδικών φρουρών Βασίλη Ντούμα στην Κυψέλη.

Περιγράφοντας το περιστατικό o κ. Ντούμας, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.

«Κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιες μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Όπως επισήμανε δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημοσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη

Όσον αφορά την επίθεση στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη, στο παρακάτω βίντεο φαίνεται ο δράστης, ο οποίος έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, να αφήνει μια τσάντα στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο δημοσιογράφος στις 2:29.

Δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζουν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από την τσάντα και στη συνέχεια ακολουθεί η ισχυρή έκρηξη με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές.

Η επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη έχει καταγραφεί από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Στο σημείο, έσπευσαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ δυνάμεις της αστυνομίας απέκλεισαν το χώρο με την ειδική ομάδα του ΤΕΕΜ να συλλέγει υπολείμματα που θα σταλούν για εξέταση.

Δημήτρης Καμπουράκης: Τι είπε για την επίθεση στο σπίτι του

Ο ίδιος ο Δημήτρης Καμπουράκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για όσα έγιναν, έκανε λόγο για έναν φοβερό κρότο, ενώ σημείωσε ότι ένα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει.

«Αν δεν είχα αυτή την θωρακισμένη βαριά πόρτα ασφαλείας θα είχε μπει μέσα όλο. Μένει η πεθερά μου στο ισόγειο, που δεν είναι εδώ τώρα, αν ήταν εδώ θα είχαμε ιστορίες» ανέφερε.

«Οι κίνδυνοι του επαγγέλματος, πού να πάει το μυαλό; Καταρχήν είναι έκπληξη, λες θα καούν οι άνθρωποί μου» είπε και περιέγραψε τον άνθρωπο πίσω από τα γκαζάκια. «Ένας ήταν, φορούσε μαύρο σκούφο, μάσκα ιατρική, αλλά διακρίνονται κάποια χαρακτηριστικά, είχε και μούσι. Αν περνούσε κάποιος από εδώ, θα είχε καεί», τόνισε.

Βίντεο - ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης με γκαζάκια στο σπίτι του Δημήτρη Καμπουράκη