Η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Βικτόρια Νούλαντ, έστειλε το μήνυμα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τον μηχανισμό συνεργασίας «3+1», ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ, την Κύπρο και τις ΗΠΑ.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η κ. Νούλαντ ευχαρίστησε τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Κύπρου για τη χθεσινή σύντομη συνάντηση που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, στους ομολόγους του και λίγο πριν από την τριμερή συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με την Αμερικανίδα υφυπουργό. Συζήτησαν τις δυνατότητες της περαιτέρω προώθησης της ελληνοαμερικανικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης σε όλους τους τομείς, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του, μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, όπως επισημαίνεται, είχαν μια παραγωγική ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.