Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Καθώς οι τοξολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα βγήκαν «καθαρές» από ναρκωτικά και φαρμακευτικές ουσίες, πλέον οι Αρχές «εστιάζουν» στην ανάλυση του DNA στα ρούχα της Γεωργίας Μπίκα και το πόρισμα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στα κινητά όλων των εμπλεκομένων.

Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας έχουν βάλει στο μικροσκόπιο όλα τα κινητά τηλέφωνα της παρέας των εμπλεκόμενων ανδρών, τα τάμπλετ, τους υπολογιστές και τα usb, έτσι ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει υλικό που σχετίζεται με το επικείμενο βράδυ της Πρωτοχρονιάς αλλά και προηγούμενα, ώστε να δουν αν «πίσω» από την ιστορία κρύβεται κάποιο οργανωμένο κύκλωμα.

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Θα γίνει επανεξέταση του δείγματος

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που στάλθηκαν από την Ελβετία ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης δήλωσε ότι «δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε τα αποτελέσματα. Η πλευρά της Γεωργίας έχει δικαίωμα να ζητήσει επανεξέταση του δείγματος που κρατείται στο εργαστήριο του ΑΠΘ».

Όσον αφορά τη μη εύρεση ουσιών που παραπέμπουν στο χάπι του βιασμού ο ιατροδικαστής επανέλαβε ότι «η λήψη μετά από 18 ώρες είναι αρνητική. Αυτό το στοιχείο έχει χαθεί».

Εξηγώντας τις επόμενες κινήσεις που θα κάνει ο ίδιος ως τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα είπε ότι «θα ζητήσουμε την επανεξέταση για να είμαστε σίγουροι ότι αυτά τα αποτελέσματα είναι ορθά. Οφείλουμε να κάνουμε και ένα δεύτερο έλεγχο. Μετά, μπορούμε να ζητήσουμε και την εξέταση τριχών που μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα για την ουσία που ψάχνουμε, το χάπι του βιασμού, τέσσερις έως έξι εβδομάδες, μετά την αναφερόμενη πράξη».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η πλευρά της Γεωργίας θα ζητήσει να εξαλειφθεί κάθε διαγνωστικό μέσο που υπάρχει, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία θα διαρκέσει καιρό.

Δικηγόρος Βασίλη Λεβέντη: «Ο πελάτης μου αισθάνεται δικαίωση»

Την ανακούφισή του εκφράζει μέσω του δικηγόρου του, για τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, ο 27χρονος κατηγορούμενος για τον βιασμό της Γεωργίας Μπίκας, Βασίλης Λεβέντης.

«Τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε ότι δεν είχαμε σχέση με όσα μας κατηγορούσαν. Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Οι εντολείς μου στο άκουσμα των αποτελεσμάτων δεν ένιωσαν απλώς ανακούφιση, αλλά δικαίωση», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Τσάκος και συμπλήρωσε πως οι εντολείς του «επιφυλάσσονται του δικαιώματός τους κατά παντός υπευθύνου».