«Καθαρές» από ναρκωτικά και φαρμακευτικές ουσίες είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα που εστάλησαν από την Ελβετία.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης δεν έχει ανιχνευθεί ούτε κάποια ναρκωτική ουσία αλλά ούτε και φαρμακευτική, ενώ έχει φανεί αλκοόλ, αλλά όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 24χρονης αναμένει την επίσημη μετάφραση των εξετάσεων.

«Τα ούρα δεν μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ. Μόνο οι εξετάσεις αίματος μπορούν να μας δείξουν την ποσότητα αλκοόλ που καταναλώθηκε», ανέφερε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας της Γεωργίας Μπίκα, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στο T-Live.

Τι υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης

Τι λέει ο πραγματογνώμονας της πλευράς της Γεωργίας Μπίκα

Από το περιβάλλον της 24χρονης, ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, όπως έχει προαναγγείλει ήδη από το πρωί.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», τόνισε στο ThessToday.gr ο κ. Γαλεντέρης.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».