Σε νέα σύλληψη προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής η Ελληνική Αστυνομία αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού και της εκπόρνευσης της 12χρονης ανήλικης στα Σεπόλια. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για 34χρονο άνδρα ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που βίασαν το ανήλικο κορίτσι.

Ο κατηγορούμενος που θα οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών, συνομιλούσε με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και από εκεί κατάφεραν οι Αρχές να τον ταυτοποιήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ώρες επίκεινται και άλλες συλλήψεις προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία , η συνάντηση με την 12χρονη έγινε στα Σεπόλια εκεί όπου προχώρησε στην πράξη του βιασμού του παιδιού , δίνοντας στη συνέχεια χρήματα. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο 34χρονος είναι αυτή της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής.

Σε διαθεσιμότητα ο διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου Μεταξά

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο εν λόγω 36χρονος υπάλληλος Ν.Κ. ο οποίος την Κυριακή οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης καθώς είναι ο πέμπτος μέχρι στιγμής συλληφθείς – έχουν συλληφθεί άλλοι τρεις για βιασμό και η μητέρα της 12χρονης για μαστροπεία.

Παράλληλα, κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του. Ο 36χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, είναι διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Δευτέρα (17/10), ημέρα κατά την οποία αναμένεται να απολογηθεί και η μητέρα της 12χρονης και ο 33χρονος που έχει επίσης συλληφθεί για τον βιασμό του κοριτσιού.

Παράλληλα υποστήριξε στον εισαγγελέα ότι κατά την επικοινωνία που είχε με την ανήλικη, η 12χρονη του είπε πως είναι 17 ετών αλλά και ο ίδιος την πέρασε για ενήλικη.

«Μου είπε ότι ήταν 17 χρονών και την πίστεψα. Δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην ηλικία», αυτά φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς της ασφάλειας ο 33χρονος από την Αγία Βαρβάρα, που συνελήφθη την Παρασκευή, έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής κατέληξαν στον συγκεκριμένο άντρα μέσα από τις αναλύσεις των εργαστηρίων, καθώς υπάρχουν ψηφιακά ίχνη και συνομιλίες, ενώ φέρεται να τον αναγνώρισε και σε φωτογραφίες ταυτότητας το κοριτσάκι.

«Δεν έχω γνώση της δικογραφίας. Τις επόμενες ώρες θα βρεθώ με τον εν δυνάμει εντολέα μου, προκειμένου να με ενημερώσει για τις πράξεις που φέρεται να τελέστηκαν -αν τελέστηκαν- και τη Δευτέρα στις 10 η ώρα θα παραστούμε στην ανακριτική αρχή, προκειμένου να λάβουμε αντίγραφο της δικογραφίας και ενδεχομένως να απολογηθούμε», είπε ο συνήγορος του 33χρονου, κ. Γιάννης Μπαρκαγιάννης.

Διαβάστε ακόμη: