Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φορολογικών αρχών και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος έχουν περιέλθει 2 μεγαλοπαράγοντες της επιχειρηματικής ζωής του τόπου, οι οποίοι θεωρούνται επώνυμοι και προβεβλημένοι στον τομέα δραστηριοποίησης τους και όχι μόνο!

Πρόκειται για το άνοιγμα των «φακέλων» δύο διαφορετικών υποθέσεων, μία για τον καθένα, που έλκουν την αναφορά τους στο παρελθόν και σχετίζονται με ζητήματα φορολογικά, ενδεχομένως συμβάσεις με το δημόσιο και συναλλαγές «τρίτου τύπου» που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και ερευνώνται διεξοδικά!

Η πρώτη περίπτωση αφορά επιχειρηματική υπόθεση που βρίσκεται στο ξέπλυμα και ελέγχεται εξονυχιστικά, καθώς έχουν ανοίξει λογαριασμοί, διερευνώνται τραπεζικές και άλλες συναλλαγές, ενώ έχουν συγκεντρωθεί μαρτυρίες, μετά από σχετικές καταγγελίες που υπήρξαν, επώνυμες και ανώνυμες.

Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες η συγκεκριμένη υπόθεση θεωρείται συνθέτη, σχετίζεται με γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο παρελθόν, επί προηγούμενων κυβερνήσεων και η ανάδειξη της στην δημοσιότητα, αν φυσικά μέσα από την έρευνα προκύψουν ακλόνητα αποδεικτικά στοιχεία, θα προκαλέσει θόρυβο.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά επίσης παλιά φορολογική υπόθεση, μεγάλης επιχείρησης, που διερευνάται από τις αρμόδιες αρχές, η οποία χρονολογείται περί τα τέλη της δεκαετίας του 2000 και που υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθεί σε παραγραφή!

Και για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν αφορά στενά φορολογικές παραβάσεις, ή πρόκειται για ζήτημα που σχετίζεται επίσης με συμβάσεις με το δημόσιο και εκκρεμότητες με το πόθεν έσχες και τα δηλωθέντα εισοδήματα!

Και πιθανολογείται ότι και αυτή η παλιά και ανοιχτή υπόθεση θα καταλήξει στο ξέπλυμα για περαιτέρω έρευνες και διακρίβωση των στοιχείων και των καταγγελιών.

Στην εν λόγω υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τόσο ο πρόεδρος της επιχείρησης όσο και ο διευθύνων σύμβουλος, στους οποίους έχουν εστιάσει οι έρευνες των αρμοδίων αρχών!