Σοκ προκαλούν οι κινήσεις της 29χρονης μητέρας από τη Βέροια που φέρεται να έχει πετάξει το 11 μηνών παιδί της στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα.

Η φερόμενη ως παιδοκτόνος σύμφωνα με κάμερα ασφαλείας αφού έριξε το παιδί της στον Αλιάκμονα κινείται προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, ανοίγει την πόρτα και κατευθύνεται προς το ταμείο.

Εκεί φέρεται να ρωτάει τη υπάλληλο τι ώρα είναι το επόμενο δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια βγαίνει από τον χώρο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο η 29χρονη είναι ήρεμη και συνεχίζει τη ζωή της κανονικά, παρά το γεγονός πως μερικά λεπτά πριν είχε πετάξει το παιδάκι στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα. Μάλιστα δεν δίστασε να μπει ακόμη και σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών για να…δοκιμάσει την τύχη της, ενώ στη συνέχεια πηγαίνει στο διπλανό ψιλικατζίδικο, παίρνει τσιγάρα και κατευθύνεται προς τον κέντρο της Βέροιας.

Η 29χρονη κατευθύνθηκε στο κέντρο της Βέροιας και ύστερα επέστρεψε στα ΚΤΕΛ, απ’ όπου πήρε το λεωφορείο και έφυγε για την Αλεξάνδρεια, όπου και πέρασε τη νύχτα σε ξενοδοχείο.

Η κατάθεση της μητέρας για το νεκρό μωρό της

Η 29χρονη μητέρα προσπάθησε μέσα από την κατάθεση που έδωσε να πείσει ότι δεν είχε ευθύνη για τον θάνατο του παιδιού της. Η ίδια όμως προφυλακίστηκε, με τις εικόνες που έρχονται στο φως να δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τα όσα έγιναν στη Βέροια, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η κατηγορούμενη αρνείται από την πρώτη στιγμή ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί της. Όπως λέει μάλιστα ο δικηγόρος της, πολλές φορές δείχνει να μην έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έχει συμβεί.

Η τραγωδία στο φράγμα του Αλιάκμονα έξω από τη Βέροια, παραμένει στο προσκήνιο, με τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας να παραμένουν απαρηγόρητοι. Πολλοί γνώριζαν για τα ψυχιατρική προβλήματα της 29χρονης, αλλά κανείς τους, δεν φανταζόταν την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. Η μητέρα κατηγορείται ότι πέταξε το μόλις 11 μηνών αγγελούδι της, στα παγωμένα νερά και το άφησε να πεθάνει.

Στο νέο βίντεο φαίνεται η νεαρή γυναίκα, λίγη ώρα μετά το τραγικό τέλος του παιδιού της, στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα, να περπάτα ατάραχη, στους δρόμους της πόλης. Κάμερες ασφαλείας την έχουν καταγράψει να μπαίνει στα ΚΤΕΛ. Κατευθύνεται στο γκισέ και ρώτα τον υπάλληλο για τα δρομολόγια προς Αλεξάνδρεια. Στη συνέχεια επισκέπτεται και πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών και λίγο αργότερα επιστρέφει στα ΚΤΕΛ από όπου παίρνει τελικά το λεωφορείο για Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα του μωρού, Σοφία Ζεϊμπέκη, η 29χρονη «δεν έκανε τίποτα. Κάλεσε ταξί απαθέστατη, πήρε το ταξί της και πήγε στην πόλη της Βέροιας στα ΚΤΕΛ και από κει και πέρα Αλεξάνδρεια σε ένα ξενοδοχείο από ό,τι λενε… είναι τρομακτικό και ξέρεις ότι το παιδί σου είναι νεκρό… Είναι τελείως ψυχρή…».

Σοκάρει όμως και η απάθεια που είχε, κατά την απολογία της στον ανακριτή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News για την απολογία της 29χρονης, η ίδια φέρεται να κατέθεσε: «Δεν σκότωσα το παιδί μου. Μπουσούλησε, διέφυγε της προσοχής μου και δυστυχώς έπεσε μέσα στο νερό. Δεν βούτηξα να το σώσω γιατί δεν ξέρω κολύμπι. Φώναξα για βοήθεια αλλά δεν με άκουσε κανείς. Την είχα στα πόδια μου μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε στο ποτάμι. Με κατηγορούν για πράγματα που δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ».

Ο δικηγόρος της 29χρονης, Αντώνης Μπιδέρης, αναφέρει πως, η 29χρονη «είναι ακόμη σε σοκ. Σε όσες κουβέντες έχουμε ανταλλάξει, δείχνει δύσπιστη στην πληροφορία του θανάτου του παιδιού της. Επιμένει και ελπίζει ότι αυτό είναι ζωντανό. Ενώ υπάρχουν στιγμές που το έχει αποδεχθεί και που το έχει αντιληφθεί και το έχει αποδεχθεί, τις τελευταίες ώρες αυτό που επαναλαμβάνει είναι ότι «δεν είμαι σίγουρη ότι το παιδί μου έχει πεθάνει, δεν μου λέτε την αλήθεια».

Σε κατάσταση σοκ παραμένει και ο πατέρας του βρέφους, που όπως φαίνεται, δεν είχε καταλάβει τα σοβαρά προβλήματα, που φέρεται να αντιμετωπίζει η 29χρονη. Οι ανακριτικές Αρχές που χειρίζονται την υπόθεση έχουν ζητήσει, κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, προκειμένου να προσδιοριστεί η ψυχική κατάσταση της νεαρής γυναίκας.

Διαβάστε ακόμη: