Το αεροδρόμιο της Βενετίας έκλεισε για μικρό χρονικό διάστημα, έπειτα από «εισβολή» γλάρων στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης.

Σύμφωνα με το Guardian εξαιτίας της παρουσίας των γλάρων, το πρωί της Παρασκευής, υπήρξαν προβλήματα με πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο. Σε κάποιες περιπτώσεις υπήρχαν καθυστερήσεις, ενώ υπήρξαν και αεροπλάνα που προσγειώθηκαν τελικά σε άλλες πόλεις.

«Όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα, ξεκίνησαν οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών και των χειριστών», ανέφερε η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου της Βενετίας, σημειώνοντας πως οι κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήταν «με σεβασμό στην πανίδα».

Σε μία από τις πτήσεις που αντιμετώπισαν πρόβλημα εξαιτίας των γλάρων επέβαινε ο επικεφαλής της επαρχίας Βένετο, Λούκα Ζάια. Αφού έκανε κύκλους για περίπου 25 λεπτά, τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην Τεργέστη, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο Ζάια ανέφερε ότι περίπου 200 γλάροι είχαν «μπλοκάρει» τον διάδρομο προσγείωσης.

Τα προβλήματα με τους γλάρους δεν είναι σπάνια στη Βενετία, αλλά συνήθως αφορούν περιστατικά στα οποία τα πτηνά αρπάζουν τρόφιμα από τα χέρια επισκεπτών.

Μάλιστα, για κάποιους οι γλάροι ήταν τόσο ενοχλητικοί, που πέρυσι ορισμένοι ξενοδόχοι έδιναν νεροπίστολα στους πελάτες τους, για να διώχνουν τα πτηνά.

Διαβάστε ακόμη: