search

ΚΟΣΜΟΣ

Βατικανό: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου

Τι αναφέρει το Βατικανό για την κατάσταση υγείας του πάπα Βενέδικτου.

Βατικανό: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου

Το Βατικανό ανακοίνωσε, εν μέσω συνεχιζόμενης ανησυχίας για την υγεία του 95χρονου πρώην ποντίφικα, ότι η κατάσταση της υγείας του πρώην πάπα Βενέδικτου παραμένει «σταθερή».

Ο Βενέδικτος πέρασε μια ήρεμη νύχτα και χθες το απόγευμα συμμετείχε σε λειτουργία που τελέστηκε στο δωμάτιό του, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού Ματέο Μπρούνι. Και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή η κατάστασή του είναι σταθερή».

Ο Βενέδικτος λαμβάνει ιατρική φροντίδα σε ένα πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζει από το 2013, όταν έγινε ο πρώτος πάπας σε περίπου 600 χρόνια που παραιτήθηκε αντί να παραμείνει πάπας εφ΄όρου ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είπε την περασμένη Τετάρτη ότι ο πρώην Πάπας Βενέδικτος XVI είναι πολύ άρρωστος και ζήτησε από τους προσκυνητές στο Βατικανό να προσευχηθούν για αυτόν.

Ο Βενέδικτος, 95 ετών, έγινε ο πρώτος ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας που παραιτήθηκε το 2013 μετά από 600 χρόνια στην ιστορία της Εκκλησίας , επικαλούμενος την προχωρημένη του ηλικία.

Στο τέλος του τελευταίου ακροατηρίου του Πάπα της χρονιάς, ζήτησε από τον κόσμο να «προσευχηθεί ειδικά για τον Επίτιμο Πάπα Βενέδικτο».

Στη συνέχεια, το Βατικανό είπε ότι η υγεία του πρώην Πάπα είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες.

«Η κατάσταση αυτή τη στιγμή παραμένει υπό έλεγχο, ακολουθούμενη συνεχώς από γιατρούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ματέο Μπρούνι.

Διαβάστε ακόμη: