Ο Βασίλης Τσιάρτας καταδικάσθηκε σε φυλάκιση 10 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους 5.000€, για τρανσφοβική του ανάρτηση, το 2017, η οποία είχε προκαλέσει «θύελλα» αντιδράσεων.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Μαρίνας Γαλανού, τότε Προέδρου του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, γνωστοποίησε την ενοχή και την ποινή του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή.

«Σε δέκα μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάσθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, παλαίμαχος αθλητής για τρανσφοβική ανάρτηση, το 2017, κατά το χρόνο που η Βουλή συζητούσε το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου, με την οποία διέγειρε αναγνώστες σε πράξεις μίσους και διακρίσεων.

Με την ίδια απόφαση, καταδικάσθηκε και σε επτά μήνες με αναστολή, έτερο πρόσωπο για τρανσφοβική εξύβριση μετά την ανάρτηση.

Τη μήνυση είχε υποβάλει η αείμνηστη Μαρίνα Γαλανού, ως Πρόεδρος του Σωματείου Διεμφυλικών. Δεν πρόλαβε να δει τη δικαίωσή της. Ήμουν δικηγόρος της και τότε και σήμερα.

Συγκλονιστικοί μάρτυρες στο ακροατήριο ο Thanos Vessis, σύντροφος της Μαρίνας και εκδότης του Πολύχρωμου Πλανήτη, η Parvy Palmou ψυχοθεραπεύτρια του ΣΥΔ και φυσικά η Άννα Απέργη, Πρόεδρος του ΣΥΔ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είναι η πρώτη απόφαση εφαρμογής του αντιρατσιστικού νόμου 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους λόγω ταυτότητας φύλου», έγραψε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Σε 10 μήνες φυλάκιση και 5.000€ χρηματική ποινή με αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών…

Δημοσιεύτηκε από Vasilis Sotiropoulos στις Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022

 

Διαβάστε ακόμη: