Τουλάχιστον 15 καταθέσεις έχει λάβει η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Ασφάλειας Αττικής, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 16χρονου πυγμάχου και πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου.

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους οι Αρχές δείχνουν ότι ο θάνατος του αθλητή προκλήθηκε από την πτώση του στο πάτωμα του γυμναστηρίου, αν και ακόμα η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματα είναι σχετικώς επισφαλή, όπως επισημαίνει η ΕΡΤ.

Βασίλης Τόπαλος: Από τι πέθανε ο 16χρονος πυγμάχος

Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή, ο 16χρονος μπήκε μετά την προπόνησή του στο μπάνιο, ένιωσε αδιαθεσία, λιποθύμησε και έπεσε με το κεφάλι σε μαρμάρινη επιφάνεια.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση που επέφερε εγκεφαλική νέκρωση.

Το θανατηφόρο τραύμα που έφερε ο αθλητής είναι «συμβατό», σύμφωνα με τους αρμόδιους επιστήμονες, με την εκδοχή της πτώσης. Οι τουλάχιστον 15 καταθέσεις που έχουν πάρει οι αστυνομικοί δίνουν μία πρώτη εικόνα για το πως έγιναν όλα.

Βασίλης Τόπαλος: Ποιοι έχουν δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς

Στους αστυνομικούς έχουν δώσει κατάθεση συναθλητές του 16χρονου, συγγενικά του πρόσωπα (γονείς, γιαγιά και μικρότερος αδερφός) και προπονητές.

Αρχικά οι αστυνομικοί σκέφτηκαν ακόμα και το σενάριο των παράνομων αγώνων πυγμαχίας, ωστόσο, αυτή η εκδοχή έχει αποκλειστεί διότι δεν προέκυψε καμία τέτοια ένδειξη από την έρευνα.

Ασφαλείς πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο 16χρονος δεν είχε κάνει κάποιον αγώνα το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, προπονούνταν σκληρά και αυτό του είχε προκαλέσει εξάντληση και μεγάλη κόπωση.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ αυτό που θα καθυστερήσει την περαίωσή της είναι οι ιστολογικές εξετάσεις.

Όπως έγινε γνωστό, η εξόδιος ακολουθία του άτυχου αθλητή θα γίνει την Πέμπτη 5/1 στις 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και θα ακολουθήσει η κηδεία του στο νεκροταφείο Σχιστού.

Διαβάστε ακόμη: