Σήμερα (02/05), ο Βασίλης Κικίλιας στάθηκε στην υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη μείωση φόρων και τη στήριξη της μεσαίας τάξης σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ο οποίος την περίοδο διακυβέρνησής του, μετακύλησε τα χρέη της ελληνικής οικονομίας στα λαϊκά στρώματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ προχώρησε σε μία σειρά αυξήσεων σε φόρους, που οδήγησαν σε “στραγγαλισμό” της ελληνικής οικονομίας, με αποκορύφωμα τις κλειστές τράπεζες και τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα οποία χρέωσε την ελληνική οικονομία και τα μετακύλησε στους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τη μεσαία τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Αντιθέτως –και είναι πλέον μετρήσιμο το δείγμα της σύγκρισης– η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μείωσε 50 φόρους και εισφορές, εμβληματικούς, μάλιστα, φόρους που ταλάνισαν και χάραξαν τα μνημονιακά χρόνια, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ και άλλοι», τόνισε ο κ. Κικίλιας, ενώ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή της εντυπωσιακής ανάκαμψης του τουρισμού στην οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA.

«Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε αναπτυξιακές πολιτικές –τις είδαμε και το 2022 και το 2023– με “αιχμή του δόρατος”, τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος έδωσε στην υπερπλεόνασμα που μοιράσθηκε σε κοινωνικές ομάδες και μάλιστα, σε πολύ δύσκολους καιρούς», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, σημειώνοντας ότι τα 44 δισ. ευρώ που έδωσε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας και τα 13 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης, ως απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελούν ξεκάθαρο μέτρο σύγκρισης μεταξύ των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική των δύο κομμάτων.

Επιπλέον, επεσήμανε πως «ο τουρισμός στην Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη ανάκαμψη και επαναφορά σε κέρδη σε όλη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη σημαντική στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του αγροτικού κόσμου που προμηθεύει με τα προϊόντα του ξενοδοχεία, καταλύματα, εστίαση και εμπόριο, της βραχυχρόνιας μίσθωσης και των ανθρώπων που νοικιάζουν ένα ακίνητο για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων που απασχολούνται στον τουριστικό κλάδο αλλά και στην κατασκευή, η οποία αναπτύσσεται διαρκώς, λόγω των επενδύσεων που φέρνει ο τουρισμός στη χώρα».

Όπως σημείωσε, οι εξαγωγές υπηρεσιών κατέγραψαν ρεκόρ το 2022, με τον τουρισμό να φέρνει στα κρατικά ταμεία, έσοδα ύψους 17.6 δισ. ευρώ ευρώ, δηλαδή 2.6 δισ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι είχε προβλέψει το Υπουργείο Οικονομικών στον προϋπολογισμό, εκτίμηση η οποία είχε γίνει πριν από το «ξέσπασμα» του πολέμου στην Ουκρανία και ακολουθήσει το «ντόμινο» οικονομικών κρίσεων.

«Προφανώς, όποιον και να ρωτήσετε, θα σάς το επιβεβαιώσει. Τους ξενοδόχους στους παραδοσιακούς οικισμούς των χειμερινών προορισμών, στην Αθήνα όπου πέτυχε η πολιτική μας, για city break, με αποτέλεσμα να έχουμε τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στα εστιατόρια και τα ταβερνάκια μας, στα νησιά και τους ορεινούς προορισμούς, στους ανθρώπους που δουλεύουν στη διασκέδαση, τους ξεναγούς κ.ά.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είδαν αύξηση στα εισοδήματά τους. Αυτή είναι η λαϊκή οικονομία, η διάρθρωση της μεσαίας τάξης, οι μικροί και οι μεσαίοι. Δεν είναι οι μεγάλοι», υποστήριξε ο Υπουργός Τουρισμού.

«Ποια ήταν η φιλολαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, σε ό,τι αφορά τη μεσαία τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα οποία θέλουν μονίμως να επικαλούνται; Τα υπερφορολόγησαν αγρίως, τα “τσάκισαν” και δεν άφησαν καμία προοπτική στους νέους ανθρώπους, οι οποίοι έφευγαν συλλήβδην για το εξωτερικό, δεν άνοιγε καμία νέα επιχείρηση, δεν υπήρχε καμία προοπτική», εντόπισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Διαβάστε ακόμη: