Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης για το 2023, είναι τα έσοδα να υπερβούν κατά 10% εκείνα του 2022, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε σήμερα (14/04). «Το 2022 αποτέλεσε μία χρονιά – ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς, παρά τις πολλαπλές κρίσεις, τα ταξιδιωτικά έσοδα, όχι μόνο έφθασαν τον αρχικό στόχο των 15 δισ. ευρώ που είχε θέσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και τον ξεπέρασαν, φθάνοντας τα 17.6 δισ. ευρώ.

Μπορέσαμε, λοιπόν, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία –όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και όλη την Ευρώπη– να ενισχύσουμε την εθνική οικονομία και το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας, να φέρουμε επενδύσεις, καθιστώντας τον τουρισμό, βασικό “μοχλό” ανάπτυξης, και με το υπερπλεόνασμα των 2.7 δισ. ευρώ, να συμβάλλουμε καθοριστικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης να στηρίξει τους πιο αδύναμους, όσους δεν μπορούν ή δεν έχουν», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ακόμη, επεσήμανε πως «αυτές οι εξαιρετικές επιδόσεις δεν ήλθαν αυτόματα, αλλά αντιθέτως, αποτελούν αποτέλεσμα ενός πλέγματος παρεμβάσεων, με βασικούς άξονες τα “ανοίγματα” σε νέες αγορές, προσέλκυση ταξιδιωτών που ξοδεύουν υψηλά ποσά, καμπάνιες του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού κατά δώδεκα μήνες το χρόνο, προβολή νέων προορισμών και συμφωνίες με αεροπορικές εταιρείες και ταξιδιωτικούς πράκτορες, με στόχο την επέκταση της σεζόν, την αναβάθμιση της κρουαζιέρας, την προώθηση του εναλλακτικού / θεματικού τουρισμού αλλά και του city break».

«Επιπλέον, εφέτος έχουμε ανοιχτές τις αγορές της Κίνας και της Αυστραλίας, το Ισραήλ αυξάνει τις πτήσεις για τη χώρα μας, προχωράμε σε σημαντικές συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας, ενώ, ήδη έχουμε εκκινήσει μία προσπάθεια για την Ινδία και τη Νότια Κορέα· και το 2023, ο τουρισμός θα οδηγήσει την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Οι επενδύσεις που έχουμε φέρει και συνεχίζουμε να προσελκύουμε από παγκόσμιους “κολοσσούς”, αναβαθμίζουν το τουριστικό μας προϊόν, προσφέρουν θέσεις εργασίας, αλλάζουν την εικόνα της χώρας –χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αθήνας, με τις περιοχές κάτω από την Ομόνοια να “φωτίζονται” και να “παίρνουν” ζωή– και τοποθετούν την Ελλάδα στις πρώτες θέσεις του παγκόσμιου τουριστικού χάρτη», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, στο άρθρο του.

Διαβάστε ακόμη: