Ο Βασίλιε Μίτσιτς αναφέρθηκε στην απόφαση να υπογράψει στην Αναντολού Έφες το 2018, όταν η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε τερματίσει στην τελευταία θέση της κατάταξης στην Ευρωλίγκα, τονίζοντας ότι το ζητούμενο για εκείνον, ήταν να δημιουργήσει κάτι από το «μηδέν».

Το καλοκαίρι του 2018, η Αναντολού Έφες εισήλθε στη «χρυσή» κατηγορία των διεκδικητών του τροπαίου, ύστερα από τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της, υπογράφοντας τους Σέιν Λάρκιν, Βασίλιε Μίτσιτς και Ροντρίγκ Μπομπουά. Έκτοτε, μετρά τρεις προκρίσεις σε Φάιναλ Φορ και δύο διαδοχικούς τίτλους, ενώ, ο Εργκίν Αταμάν δήλωνε σίγουρος και για εκείνον του 2020, ωστόσο, η αγωνιστική περίοδος τερματίσθηκε πρόωρα, λόγω του «ξεσπάσματος» της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Σέρβος γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο κανάλι της Ευρωλίγκας στο YouTube, εγκαινιάζοντας τη στήλη “Remember The Why”, αναλύοντας την απόφαση να υπογράψει στον τουρκικό σύλλογο. «Την περίοδο εκείνη, ένιωσα πως η εμπειρία μου στη Ζάλγκιρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ήδη αρκετή για να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω πράγματα αλλού. Αισθάνθηκα, λοιπόν, ότι η ευκαιρία της Έφες ήλθε την κατάλληλη στιγμή. Όλοι είχαν σοκαριστεί. Από την πλευρά μου, ένιωσα πως έλαβα τη σωστή απόφαση. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι από το “μηδέν”».

Τελικώς, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν κατάκτησε την πρώτη Ευρωλίγκα στην Κολωνία, το 2021. «Ύστερα από εκείνη τη σεζόν, αποφάσισα να μείνω. Θέλαμε να αποδείξουμε ξανά και ξανά ότι είμαστε οι καλύτεροι. Να το αποδείξουμε άλλη μία φορά. Τίποτα δε συνέβη τυχαία στη ζωή μου, για να είμαι ειλικρινής. Σύμφωνοι, είχα το ταλέντο. Όμως, δούλεψα πολύ, όσο κανείς» επεσήμανε ο 29άχρονος άσος.

Η συνέντευξη του Βασίλιε Μίτσιτς στην επίσημη σελίδα της Ευρωλίγκας:

Διαβάστε ακόμη: