Πολύ βαρύ είναι το κλίμα που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με το πρόσωπο του Παύλου Μυλωνά, διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής τράπεζας, ο οποίος φέρεται να έχει απωλέσει οριστικά τα στηρίγματα του στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού!

Οι πληροφορίες λένε πως ο Π. Μυλωνάς σε μεγάλο βαθμό είχε αυτονομηθεί, με αποτέλεσμα «τα έργα και οι ημέρες του» να προβληματίζουν τον πυρήνα της κεντρικής εξουσίας που φέρεται σφόδρα δυσαρεστημένος μαζί του!

Λέγεται μάλιστα ότι η κυβέρνηση και ειδικά το περιβάλλον του πρωθυπουργού είναι δυσαρεστημένο με τον κ. Μυλωνά διότι κυρίως κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν προώθησε μείζονος σημασίας επιχειρηματικά – αναπτυξιακά σχέδια, καθοριστικής σημασίας για την εθνική οικονομία και το κλίμα που θα διαμορφωνόταν κατ’ επέκταση στον κόσμο της αγοράς προεκλογικά!

Επιπροσθέτως ο κ. Μυλωνάς φέρεται να κωλυσιέργησε σκόπιμα (όπως του καταλογίζουν) σε χρηματοδοτήσεις μείζονος σημασίας επιχειρηματικών σχεδίων, προκαλώντας με τον τρόπο αυτό μείζον ζήτημα στην χρηματιστηριακή – και όχι μόνο- αγορά και μάλιστα σε μια περίοδο προεκλογική, επί της ουσίας υπονομεύοντας την κυβέρνηση!

Σε κάθε περίπτωση ο κύκλος του Μυλωνά κλείνει στην Εθνική και πλέον ο έμπειρος τραπεζίτης βλέπει την έξοδο, δεδομένου ότι στο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι το success story της ιδιωτικοποίησης της Εθνικής δεν μπορεί επουδενί να υλοποιηθεί με τον ευθυνόφοβο τραπεζίτη στο τιμόνι της!

Διαβάστε ακόμη: