Το τριώδιο έχει ήδη «ανοίξει» από την περασμένη Κυριακή 25/2, η Τσικνοπέμπτη έρχεται στις 7 Μαρτίου και η Βαρβάκειος έχει ήδη αρχίσει να «ζεσταίνεται» για το σαρακοστιανό τραπέζι, με την Καθαρά Δευτέρα να πέφτει φέτος στις 18 Μαρτίου.

«Ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να έρχεται και να κοιτά για νηστίσιμα, σημειώνει ο Βασίλης Σίμος, πρόεδρος της ιχθυαγοράς, μιλώντας στο Action 24.

«Οι τιμές είναι πολύ καλές. Για παράδειγμα, τα λαβράκια στη Βαρβάκειο είναι στα 6,98 ευρώ το κιλό, ενώ στα σούπερ μάρκετ και σε κάποια σημεία στις γειτονιές μπορεί να τα δούμε 10 και 11 ευρώ», τόνισε.

«Τα φαγκριά ιχθυοκαλλιέργειας είναι επίσης στα 6,98 ευρώ, ενώ και στα μαλάκια φέτος θα υπάρχει αφθονία», ανέφερε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς.

«Από την πλευρά μου δεσμεύομαι ότι οι τιμές θα είναι χαμηλές. Θα είναι ίδιες με πέρσι και σε κάποια προϊόντα θα έχουμε και πτώση», τόνισε.

«Το θέμα είναι ότι και η κυβέρνηση πρέπει να βάλει λίγο πλάτη, καθώς αυτό που έχει γίνει με τα POS και τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών είναι μεγάλο πρόβλημα», υπογράμμισε.

«Εμείς στα ιχθυοπωλεία έχουμε κάνει τρεις αιτήσεις για να πάρουμε την επιδότηση από το κράτος και ο δικός μας ΚΑΔ συνδέεται -μάλλον από αστοχία- με τις ιχθυοκαλλιέργειες και μας εμποδίζει να πάρουμε την επιδότηση», είπε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς.

«Δηλαδή όλα τα ιχθυοπωλεία θα πρέπει να πληρώσουμε από την τσέπη μας το συγκεκριμένο πράγμα, κάτι που είναι πολύ κοστοβόρο. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε από την τσέπη μας για να βάλουμε τη μηχανή στο POS», σημείωσε ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς.

Διαβάστε ακόμη: