Η Βανίτα Σωφρόνη, σύζυγος του πρώην δημάρχου Σαρωνικού (αλήθεια πόσο μέτριος δήμαρχος πρέπει να είσαι για να χάσεις τον δήμο από τον ξεπερασμένο Πέτρο Φιλίππου), μεταξύ πριγκιπικών γευμάτων, δεξιώσεων και κοσμικών εμφανίσεων ήταν παρούσα και στην εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας Παιανίας & Γλυκών Νερών.

Και πως να μην ήταν άλλωστε αφού από τη μια είναι Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ανατολικής Αττικής Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη έχει αναλάβει εργολαβικά το προμοτάρισμα του Στέλιου Πέτσα.

Μέχρι εδώ όλα καλά… Όσπου φτάνουμε στη στιγμή που ο υφυπουργός Εσωτερικών, ευγενικός και πρόθυμος να γνωρίσει τους υποψήφιους ψηφοφόρους του στην περιφέρεια, άρχισε να πηγαίνει από τραπέζι σε τραπέζι.

Εκεί λοιπόν πάει σε ένα τραπέζι να συστηθεί, μη γνωρίζοντας προφανώς ότι μπορεί μεν όλοι να είναι νεοδημοκράτες αλλά ταυτόχρονα είναι χωρισμένοι σε δύο στρατόπεδα μετά τις εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή προέδρου, και του λένε «εμείς είμαστε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, θα έπρεπε να μας ξέρεις», κοινώς τρώει ένα χοντρό πέσιμο, το οποίο προφανώς δεν είναι ευθύνη του αφού οι μισοί στην συγκεκριμένη τοπική (προεδρικοί και αντιπολιτευόμενοι) δεν μιλάνε στους άλλους μισούς, ενώ το inside joke είναι ότι επί εποχής Σωφρόνη έχουν χωριστεί σε «βόρειους» και «νότιους».

Πάει που λέτε ο υφυπουργός στην Βανίτα Σωφρόνη και κάνει τα παράπονα του.

Και τότε η Βανίτα Σωφρόνη, πρώην κυρία δημάρχου πάει στο συγκεκριμένο τραπέζι, με το χέρι στη μέση, και αρχίζει τα «τι θέλετε;», «τι φωνάζετε;» με το γνωστό ύφος της τσαούσας.

Έλα όμως που οι κυρίες (παραδοσιακές νεοδημοκράτισες της περιοχής) δεν μάσησαν και της την έπεσαν, με αποτέλεσμα να την φυγαδεύσει στις τουαλέτες ένα μέλος του οργανωτικού, όπου παρέμεινε κλεισμένη για αρκετή ώρα, πολιορκούμενη από 6-7 έξαλλες κυρίες.

Και μπορεί όλα αυτά να έχουν την πλάκα τους και να θυμίζουν λίγο ταινία του Αλμόδοβαρ αλλά αποτελούν λόγο σοβαρού προβληματισμού στη Νέα Δημοκρατία.