Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση το ενδεχόμενο μίας αμερικανικής επέμβασης στο Ιράν. Οι συνέπειες για την Ελλάδα από μία τέτοια εξέλιξη δεν μπορούν να προσδιοριστούν με ακρίβεια, αλλά σίγουρα θα είναι αρνητικές. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι μία πολεμική σύγκρουση των Αμερικανών με το Ιράν μπορεί να προκαλέσει ενεργειακή κρίση, εκτινάσσοντας στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου. Τα προβλήματα που θα προκύψουν στη ναυσιπλοΐα και το κλείσιμο των στενών του Ορμούζ μπορεί να πυροδοτήσουν μία ενεργειακή κρίση που μπορεί να έχει μακρά διάρκεια σε περίπτωση που η αμερικανική επέμβαση αποσταθεροποιήσει και κάποιες από τις χώρες που είναι κοντά στο Ιράν. Ενας πόλεμος στο Ιράν μπορεί επίσης να αυξήσει δραματικά τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα. Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση στα κορυφαία κυβερνητικά κλιμάκια ότι μία αποσταθεροποίηση στις χώρες της Μέσης Ανατολής μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνη ρευστότητα και στη Μεσόγειο. Η Αθήνα ανησυχεί και για το ενδεχόμενο η Τουρκία να αποκτήσει αναβαθμισμένο ρόλο στην περιοχή. Με δεδομένη την επιρροή της στη Συρία, τη Λιβύη και το Κατάρ, ο Ερντογάν θα πιέσει τους Αμερικανούς προκειμένου να αναλάβει αναβαθμισμένο στρατιωτικό και οικονομικό ρόλο στην περιοχή.
Μυστική διπλωματική σκακιέρα πριν από το ΝΑΤΟ: Η αιφνιδιαστική κάθοδος Τραμπ στην Αθήνα και το μήνυμα από την Πνύκα με αποδέκτη την Άγκυρα
Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα και μάλιστα πολύ σύντομα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί την Αθήνα πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ που θα γίνει τον Ιούλιο στην Τουρκία. Πιθανότατα θα συνδυάσει το ταξίδι ώστε δύο μέρες πριν τη σύνοδο να βρεθεί στην Αθήνα. Επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ είναι να μιλήσει στην Πνύκα.
Ινδικό κεφάλαιο 3 δισ. στον ελληνικό πρωτογενή τομέα: Αγορές γης, μηδενισμός δασμών και νέα εξαγωγική αρχιτεκτονική
Τρία δισεκατομμύρια ευρώ επενδύσεις στον αγροτικό τομέα πρόκειται να κάνουν οι Ινδοί. Στην κατεύθυνση αυτή Ινδοί επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να αναζητούν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Όπως αντιλαμβάνεστε ο πρωτογενής τομέας θα είναι ο πλέον ευνοημένος από τις συμφωνίες με την Ινδία. Το γεγονός ότι σε πολλά αγροτικά προϊόντα εκμηδενίζονται οι δασμοί, σημαίνει και θεαματική αύξηση των εξαγωγών.
Ακίνητα, Χρυσή Βίζα και βουλγαρικές «βιτρίνες»: Η αθόρυβη διείσδυση τουρκικών κεφαλαίων στη Βόρεια Ελλάδα και ο συναγερμός των υπηρεσιών
Εκτός από τη θεαματική αύξηση της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα από Τούρκους με το κόλπο της Χρυσής Βίζας, προβληματισμό προκαλούν και οι χιλιάδες εταιρείες που εμφανίζονται με έδρα τη Βουλγαρία οι οποίες επιδίδονται σε αγορά ακινήτων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Με δεδομένο ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των βουλγαρικών εταιρειών που επενδύουν στη Θράκη είναι Τούρκοι, έχει χτυπήσει κόκκινος συναγερμός στην ΕΥΠ.
Στρατηγική αναμονής με φόντο την ήττα: Η σιωπηλή στήριξη Γερουλάνου στον Ανδρουλάκη και το ρίσκο της επόμενης μέρας για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Σε φανατικό υποστηριχτή του Νίκου Ανδρουλάκη εξελίσσεται ο Παύλος Γερουλάνος. Μέχρι τις εκλογές δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη γιατί, όπως λένε συνεργάτες του, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να του δώσει άλλοθι για τη βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις εκλογές. Ο Παύλος Γερουλάνος επενδύει στη στρατηγική του ώριμου φρούτου, επιδιώκοντας να αναρριχηθεί στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μετά από μία εκλογική ήττα. Το πρόβλημα είναι ότι τότε δεν θα υπάρχει κόμμα για να γίνει αρχηγός.
Πέτσας τραβά διακριτικές γραμμές απέναντι στη σύγκρουση με Κωνσταντοπούλου και στέλνει μήνυμα εσωκομματικής ισορροπίας στον Μητσοτάκη, με φόντο τις πρόωρες ζυμώσεις και τη σκιά Σαμαρά – Καραμανλή
Οι εκλογικοί ανταγωνισμοί έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους, παρά το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθέτησε τις κάλπες 15 μήνες από σήμερα. Ο Στέλιος Πέτσας, που έχει κάθε λόγο να νιώθει απειλή για την έδρα του στην Ανατολική Αττική, διαφοροποιήθηκε διπλά χτες. Αφενός είπε (στον Παραπολιτικά FM) για τη δικαστική κόντρα του Αδωνι Γεωργιάδη με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «δεν έχουμε κανένα λόγο να αντιδικούμε. Το πολιτικό “beef” ευνοεί μόνο την κυρία Κωνσταντοπούλου και κανέναν άλλον». Και σε άλλο σημείο της συνέντευξής του είπε για τους Σαμαρά και Καραμανλή πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να σφυρηλατήσει την ενότητα με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της ΝΔ». Το τελευταίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο Σαμαράς έβαλε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Τασούλα.
Η επίθεση Ντικούδη στον Παπαθεοδώρου, το φιάσκο του «All Around» και η αμηχανία του εκδότη μπροστά στις απογοητευτικές πωλήσεις
Ο Δήμος Ντικούδης, ο πάλαι ποτέ παίκτης του μπάσκετ που τώρα είναι ο υπεύθυνος των Εθνικών ομάδων της ΕΟΚ αποφάσισε να βγει στο φως και να επιτεθεί στον πιο επιτυχημένο Έλληνα προπονητή μπάσκετ της τελευταίας δεκαετίας (πέρα δηλαδή από το big two: Μπαρτζώκα και Ιτούδη) , τον Ηλία Παπαθεοδώρου, εκφέροντας άποψη για την πορεία της ΚΑΕ Μαρούσι. Εμείς είπαμε να κάνουμε μια μικρή έρευνα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρουν οι απόψεις του. Ο Ντικούδης τον Δεκέμβριο του 2021, κυκλοφόρησε ένα βιβλίο 250 σελίδων με τίτλο All Around ως, όπως μας έλεγαν τότε, τον πρώτο οδηγό καριέρας για νέους και εφήβους αθλητές με όχημα τα αυτοβιογραφικά γεγονότα που σημάδεψαν την καριέρα του. Θέλοντας να ενημερωθούμε για την επιτυχία του εγχειρήματος απευθυνθήκαμε στον ιδιοκτήτη του εκδοτικού οίκου, κύριο Θανάση Ασπρούλια, που κυκλοφόρησε το βιβλίο για να μάθουμε τις πωλήσεις του για να διαπιστώσουμε την απήχηση του στους νέους αθλητές, και όχι μόνο. Μετά τις αρχικές δικαιολογίες τύπου «τι να το κάνετε αυτό», «τι ρόλο παίζουν οι πωλήσεις» κτλ. μας απάντησε ότι θα επανέλθει εντός ολίγου. Και όντως το έκανε, προφανώς αφού συμβουλεύτηκε κάποιον, για να μας απαντήσει ότι δεν μπορεί να μας πει πόσα αντίτυπα έχει πουλήσει το βιβλίο γιατί είναι «προσωπικά δεδομένα». Στην ουσία όμως η άρνηση του, με την πιο αστεία δικαιολογία ever, επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονται στην πιάτσα, ότι το βιβλίο έχει αρνητικό ρεκόρ πωλήσεων καθώς ο κύριος Ντικούδης είναι αυτό που λέμε irrelevant. Προφανώς αν το βιβλίο έχει πουλήσει «σαν ζεστό ψωμί» ή έστω αν είχε τίμιες πωλήσεις δεν θα έμενε η πληροφορία εν κρυπτώ, ούτε θα προκαλούσε αμηχανία στους συνεργάτες – εκδότες του.
Διαβάστε ακόμη:
- ΕΧΑΕ: Αύξηση στα καθαρά κέρδη κατά 82,7% στα €31,6 εκατ. το 2025
- Ευρώπη Holdings – Optima bank: Διαψεύδουν περί συμφωνίας στο bancassurance
- Ελβετικό φράγκο: Συγκρατημένη αισιοδοξία στους servicers για τη ρύθμιση των δανείων
- Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα Κωνσταντίνος Τζιωρτζιώτης