Σήμερα (15/05), ο Αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε τον φράχτη στον Έβρο και το στρατιωτικό φυλάκιο του Πετάλου, μαζί με τον Υφυπουργό Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο κ. Μεϊμαράκης, «αφού ενημερώθηκε αρμοδίως και συνεχάρη τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για το εθνικό τους έργο», τόνισε ότι «το μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο για να αντιμετωπισθεί ριζικά, απαιτεί την αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «όταν έχεις έναν δύστροπο γείτονα, ο οποίος “εργαλειοποιεί” τη μεταναστευτική κρίση για να εκβιάζει και να απειλεί, ο φράχτης είναι αναγκαίο αποτρεπτικό “εργαλείο”», τονίσθηκε στην ανακοίνωση.

Τέλος, «υπογράμμισε ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων και του φράχτη από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, διότι, όπως επανέλαβε, τα σύνορα της Ελλάδας είναι και εκείνα της Ευρώπης, τα οποία πρέπει να προστατεύουμε με κάθε τρόπο και αυτό είναι κάτι, που όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε», σημειώθηκε.

Διαβάστε ακόμη: