Στη σχετική λίστα βρίσκονται συνολικά 50 Έλληνες επιχειρηματίες, αλλά ο ηγέτης του Ολυμπιακού βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα με τους πιο πλούσιους της χώρας.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι ιδρυτής της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Maritime & Trading Corporation καθώς και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας. Είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός από το 2010, με δεκάδες τίτλους και κορυφαία στιγμή την κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου -το Conference League- και από το 2017 ιδιοκτήτης της ομάδας Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ πλέον έχει στην ιδιοκτησία του και την πορτογαλική Ρίο Άβε.

Είναι επίσης ιδιοκτήτης της Alter Ego Media η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα και τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Αυτοί είναι οι 5 πιο πλούσιοι Έλληνες σύμφωνα με την λίστα Forbes

  • Μαρία Αγγελικούση

Η Μαρία Αγγελικούση είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στον τομέα της ναυτιλίας, συνεχίζοντας την κληρονομιά μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυναστείες της Ελλάδας και του κόσμου. Είναι η κόρη του Ιωάννη Αγγελικούση, ενός από τους πιο γνωστούς και επιτυχημένους εφοπλιστές. Η οικογένεια Αγγελικούση έχει μακρά ιστορία στη ναυτιλία, και η Μαρία Αγγελικούση έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της οικογένειας.

Η Μαρία Αγγελικούση είναι γνωστή για τις επιχειρηματικές της δεξιότητες και την ικανότητά της να διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο. Η οικογενειακή εταιρεία της, η Angelicoussis Shipping Group, δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς της ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων των δεξαμενόπλοιων, των φορτηγών πλοίων και των LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) πλοίων

  • Γιώργος Προκοπίου
  • Γιώργος Οικονόμου
  • Βαγγέλης Μαρινάκης
  • Άννα Αγγελικούση, Φραγκίσκος και Αντώνης Κανελλάκης

Διαβάστε ακόμη: