Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης κατά του Ισραήλ με αποτέλεσμα να ηχήσουν σιερήνες στο κεντρικό Ισραήλ, στην περιοχή της Ιερουσαλήμ και σε οικισμούς στη Δυτική Όχθη, ενώ ο πύραυλος αναχαιτίστηκε από τον IDF.
Οι IDF επιβεβαίωσαν ότι κινητοποιήθηκαν άμεσα για την αναχαίτιση του πυραύλου, ο οποίος εκτοξεύτηκε από τους Χούθι με κατεύθυνση το Ισραήλ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το αντιπυραυλικό σύστημα κατέστρεψε το βλήμα πριν αυτό φτάσει στον στόχο του, ενώ δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς.
The Israel Defense Force reports the successful interception earlier of a ballistic missile fired by the Iranian-backed Houthi terrorist group in Yemen at Central Israel. pic.twitter.com/7I64NV7f0D
— OSINTdefender (@sentdefender) September 16, 2025
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τα ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στο λιμάνι της Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Χούθι και χρησιμοποιείται, σύμφωνα με το Ισραήλ, για τον εφοδιασμό τους με όπλα από το Ιράν.
Από τις 18 Μαρτίου, όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επανεκκίνησαν τις επιχειρήσεις τους στη Γάζα, οι Χούθι έχουν εκτοξεύσει συνολικά 84 βαλλιστικούς πυραύλους και τουλάχιστον 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ.
Διαβάστε ακόμη:
-
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο θρύλος του Χόλυγουντ Ρόμπερτ Ρέντφορντ
-
«Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένειά σου»: H σύζυγος του Αντετοκούνμπο καταγγέλλει απειλές από Τούρκους
-
Deutsche Bank: Οι κρίσιμες δοκιμασίες για ελληνικές και κυπριακές τράπεζες
-
Metlen – HELLENiQ ENERGY: Υπάρχει ενδιαφέρον μεν αλλά θα χρειαστούν διεργασίες