Σε «πράσινες» εκταμιεύσεις, ύψους 4,4 δισ. ευρώ, έως το 2026 στοχεύει η Alpha Bank, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ένα ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τη μετάβαση.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας, κ. Βασίλη Ψάλτη, ο οποίος συμμετειχε σε πάνελ, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς που πραγματοποιείται στην Αθήνα, με θέμα «Climate in the center of Economy”, πέρυσι η Alpha Bank πέτυχε εκταμιεύσεις, ύψους 850 εκατ. ευρώ, με δάνεια σε τομείς ΑΠΕ, αποθήκευση και δίκτυα.

«Επιπλέον υπάρχει και η μετάβαση, αφού τα ορυκτά θα εξακολουθησουν να υπάρχουν», εξήγησε, προσθέτοντας πως οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να αφιερώνουν ένα μέρος των κεφαλαίων και προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύμφωνα με τον CEO της τραπεζας, προς ώρας δεν υπάρχει ένα ευρωπαϊκό σχέδιο μετάβασης, με την κατεύθυνση, ωστόσο, να είναι συγκεκριμένη. «Αλλάζει, όμως, η οδός και η ταχύτητα», ανέφερε, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρχει καθαρότητα, ώστε όλοι οι παίκτες να μπορούν να ξέρουν που είναι η αρχή και το τέλος της «πράσινης» μετάβασης.

Διαβάστε ακόμη: