Η εισηγμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην αγορά του Ντουμπάι, Union Properties (UPP) ανακοίνωσε νέο ρεκόρ ζημιών για το 2021 στα 967 εκατομμύρια AED ($263 εκατ) με τις συσσωρευμένες ζημίες να υπερβαίνουν πλέον το 50% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Οι ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις έδειξαν ζημιές σε σύγκριση με κέρδη 185 εκατομμυρίων AED το 2020. 

“Η διοικητική ομάδα του ομίλου έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα ενδελεχές σχέδιο εξορθολογισμού του κόστους μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη και τα γενικά έξοδα μαζί με μια αλλαγή στο πρόγραμμα διαχείρισης που θα έχει αντίκτυπο στο επιχειρηματικό μοντέλο και τη χρηματοοικονομική δομή για να αντιμετωπίσει τις προσκλήσεις προκειμένου να αυξηθεί αξία της εταιρείας για τους μετόχους”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα η νέα διοίκηση του developer “τρέχει” διαχειριστικό έλεγχο “για να εκτιμήσεις τον οικονομικό αντίκτυπο από την κακοδιαχείριση που αποδόθηκε στην προηγούμενη διοίκηση η οποία έχει απομακρυνθεί από την εταιρεία” λέει η ίδια ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι οι εισαγγελικές αρχές του Ντουμπάι διερευνούν την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού από τα ταμεία της Union Properties ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο.