Την ώρα που η Ελλάδα πενθεί δεκάδες αδικοχαμένες ψυχές και η χώρα τελεί υπό τριήμερο πένθος, εξαιτίας μιας πρωτοφανούς ανικανότητας πλήρους εκσυγχρονισμού του Κράτους, παρά τα δισεκατομμύρια του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης που έρρεαν ασταμάτητα (και τα νέμονταν εργολάβοι και προμηθευτές οι οποίοι είτε μπλόκαραν συνεχώς διαγωνισμούς και αναθέσεις, είτε έπαιρναν δουλειές που δεν τις ολοκλήρωναν ποτέ και τις άφηναν επικίνδυνα στη μέση) υπάρχουν κάποιες φωνές δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η γνωστή «αυλή» (εκλογολόγοι και λοιπές δυνάμεις) που τον πιέζει να κάνει εκλογές «εδώ και τώρα», στις 9 ή στις 2 Απριλίου, σαν να μην τρέχει τίποτα, υποστηρίζοντας ότι το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών θα ξεφουσκώσει και η κανονικότητα θα επανέλθει!

«Τώρα κερδίζουμε» του λένε, μη λαμβάνοντας υπόψιν ότι «η σούπα χάλασε» και το σύγχρονο κράτος όχι μόνο δεν εκσυγχρονίστηκε αλλά παραμένει θανατηφόρα επικίνδυνο!

Η επιχειρηματολογία για το Μάτι και την επίπτωση στον Αλέξη Τσίπρα ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα!

Στην επιχειρηματολογία τους προβάλουν ότι και η τραγωδία στο Μάτι, βάσει των δημοσκοπήσεων, δεν είχε επίπτωση στον Αλέξη Τσίπρα ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα! Δεν είναι ακριβώς έτσι, γιατί οι καταστάσεις και τα δεδομένα είναι διαφορετικά!

Στην προκειμένη περίπτωση «η σούπα χάλασε»! Το επιχείρημα του εκσυγχρονισμού του Κράτους κατέρρευσε!

Και η θλίψη που πλανάται την ώρα τούτη στην ατμόσφαιρα και την βαραίνει, την καθιστά θολή, δεν «καθαρίζει» σε μερικές μέρες ή εβδομάδες!

Ούτε στα 40 των νεκρών, εν μέσω μνημόσηνων, με τις χαροκαμένες μάνες πάνω από τους τάφους, πας να κάνεις εκλογές την Κυριακή των Βαΐων!

Η λογική προσέγγιση για 21 ή 28 Μαΐου και το απαγορευτικό για Κυριακή του Θωμά και Πρωτομαγιά

Η ορθή και λογική προσέγγιση είναι οι εκλογές να πάνε πίσω, τον Μάιο, στα τέλη, στις 21 Μαΐου ή στις 28 Μαΐου!

Να έχουν φύγει για τα νησιά οι εποχικοί υπάλληλοι (νέοι σε ηλικία) των ξενοδοχείων και των κέντρων εστίασης και διασκέδασης, που κατά τεκμήριο ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Δεν μπορείς να κάνεις εκλογές ούτε στις 23 Απριλίου, Κυριακή του Θωμά που ο κόσμος γυρίζει από τις διακοπές του ΠΑΣΧΑ, ούτε στις 30 Απριλίου, πριν την αργία της Πρωτομαγιάς!

Γενικώς προεκλογική καμπάνια Πασχαλιάτικα με νωπές τις μνήμες από την τραγωδία, πως θα πας να κάνεις;

Τα μηνύματα για ισχυρή αντισυστημική ψήφο την πρώτη Κυριακή!

Επιπροσθέτως οι δημοσκόποι στις μεταξύ τους συζητήσεις μετά την τραγωδία των Τεμπών, φοβούνται ισχυρή αντισυστημική ψήφο στις πρώτες εκλογές και μεγάλες εκπλήξεις ως προς τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή καθώς και τα ποσοστά που θα λάβουν!

Σημειώνουν ωστόσο ότι αυτό το κύμα αντίδρασης που μετά τα Τέμπη θα εκφραστεί μέσα από την αντισυστημική ψήφο, θα εκτονωθεί την πρώτη Κυριακή και στις δεύτερες εκλογές θα αποκατασταθεί η κανονικότητα!

Προς μακρά άνοιξη οι ελληνικές τράπεζες: Ο κλάδος γυρίζει σελίδα και θέτει τα θεμέλια για υψηλή κερδοφορία και επιδόσεις – ρεκόρ στο Χρηματιστήριο Αθηνών!

Πριν καν εισέλθουμε εποχικά στην άνοιξη οι μετοχές των τραπεζών δείχνουν από τις αρχές του έτους, ότι έφτασε η εποχή τους.

Σήμερα σαν να θέλει να υπενθυμίσει ένα παλιό και γνωστό κανόνα της αγοράς, το ελληνικό χρηματιστήριο αναδεικνύει τον τραπεζοκεντρικό χαρακτήρα του.

Η άνοδος των τραπεζικών «χαρτιών» ήδη άρχισε να έχει επίδραση στο σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και οι άλλες μετοχές που κινούνται ανοδικά δεν έχουν λόγους για τη δυναμική που εμφανίζουν.

Το αντίθετο θα λέγαμε: Η κρίση μπορεί να στοίχισε ακριβά στο ελληνικό χρηματιστήριο, οδήγησε ( ή και ανάγκασε) σε αναδιάρθρωση και επαναπροσανατολισμό δεκάδες εταιρίες που έχουν πλέον μετατραπεί σε ισχυρούς ομίλους με σημαντικές δραστηριότητες σε τομείς που υπόσχονται πολλά, έχοντας εξασφαλίσει διεθνή διαπιστευτήρια.

Η ώρα των τραπεζών δεν ήταν ένα αναπάντεχο γεγονός: Οι αναλυτές, είχαν προειδοποιήσει προ πολλού.

Οι επενδυτές δίστασαν ως άπιστοι Θωμάδες, έχουν άλλωστε πληρώσει ακριβά, την επιμονή τους προς τον κλάδο στις αρχές του νέου αιώνα.

Έτσι παρά τα πολλές και ουσιαστικές ενδείξεις δεν πρόλαβαν τον «πρώτο γύρο» της ανόδου και προβληματίζονται για την μικρή διόρθωση που λογικά καταγράφηκε, μετά ανοδική πορεία δύο και πλέον μηνών.

Από τα ναδίρ στα ύψη

Είναι όμως έτσι; Η αλήθεια είναι ότι οι ελληνικές συστημικές τράπεζες, χρειάστηκε να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια για να αρχίσουν να βλέπουν καλύτερες μέρες.

Το άχθος των κόκκινων δανείων ήταν μεγάλο και για την αντιμετώπισή τους απαιτήθηκαν πολλά εργαλεία, ορισμένα εκ των οποίων δεν αποδείχθηκαν και τόσο αποτελεσματικά.

Ωστόσο γεγονός είναι πως τα χαρτοφυλάκια έχουν εκκαθαριστεί στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συστημικές τράπεζες έχουν απαλλαγεί από μη εξυπηρετούμενο χρέος που ξεπερνά τα 100 δις ευρώ.

Το τελευταίο βήμα, αν επιβεβαιωθούν οι αναλύσεις των διεθνών οίκων και τηρηθούν οι δεσμεύσεις των τραπεζών έναντι των ευρωπαϊκών εποπτικών οργάνων πρόκειται να γίνει μέσα στην τρέχουσα διετία οπότε και αναμένεται ότι ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων να διαμορφωθεί σε επίπεδα ευρωζώνης, δηλαδή να συμπιεστεί κάτω του 5%.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον τραπεζικό κλάδο πανευρωπαϊκά: Το άνοιγμα του κύκλου των αυξήσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έκλεισε συγχρόνως έναν άλλον.

Αυτόν της χαμηλής κερδοφορίας των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες για περισσότερο από δέκα χρόνια «υπέφεραν» από τα μηδενικά και αρνητικά επιτόκια.

Επομένως το σκηνικό αλλάζει και ανοίγει ένας νέος κύκλος, με την κερδοφορία των τραπεζών σε ευρωπαϊκό επίπεδο να γυρίζει σελίδα.

Έτσι κλείνοντας ο κύκλος αυτός ανοίγει ένας νέος, με τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών πλέον να αφήνουν πίσω τους τη «μετριοπάθεια» των προηγούμενων ετών.

Τα κέρδη των τραπεζών ενισχύονται, η κεφαλαιακή τους επάρκεια ισχυροποιείται και παράλληλα ετοιμάζονται να ανταμείψουν τους μετόχους τους με διανομή μερισμάτων, αν και οι καταθέτες προφανώς δυσφορούν από την καθήλωση των επιτοκίων καταθέσεων. Ποιος όμως είπε ότι στην ελεύθερη οικονομία, εφαρμόζονται οι ισορροπίες;

Το χρυσόμαλλο δέρας

Κύριος παράγων που ενισχύει την εκτίμηση ότι τα «προσεχώς» των τραπεζών θα επιφυλάσσουν και άλλες θετικές εκπλήξεις, είναι η αύξηση του κόστους του δανεισμού λόγω των αυξημένων επιτοκίων της ΕΚΤ που ενισχύει τα έσοδα.

Σημειώνεται ότι ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζών από την έναρξη του τρέχοντος έτους καταγράφει άνοδο μεγαλύτερη του 20%, ενώ τα κέρδη του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών διαμορφώνονται κοντά στο 15%. Ενώ λοιπόν τα επιτόκια ανεβαίνουν και μαζί τους τα κέρδη, οι τράπεζες δεν δείχνουν διατεθειμένες να μετακυλήσουν τα κέρδη ή σημαντικό μέρος αυτών στις καταθέσεις.

Μπορεί οι διοικήσεις των τραπεζών να έχουν εξαγγείλει αυξήσεις στα επιτόκια των καταθέσεων ή να προσφέρουν νέα προγράμματα με προθεσμιακές καταθέσεις, εντούτοις και πάλι η πλάστιγγα του διαμοιρασμού των κερδών γέρνει συντριπτικά υπέρ των τραπεζών. Στις αρχές της βδομάδας η επικεφαλής του οικονομικού τμήματος της Commerzbank, Μπετίνα Ορλόπ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με αναλυτές κατόπιν της ανακοινώσεως των αποτελεσμάτων της γερμανικής τράπεζας για το δ΄ τρίμηνο παραδέχθηκε κυνικά : «Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική μετακύλιση των κερδών από τα επιτόκια στους πελάτες».

Σημειώνεται ότι αν και η Commerzbank θα αυξήσει τα επιτόκια των καταθέσεων όπως προτίθενται να κάνουν και οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, εντούτοις το ποσοστό των κερδών γνωστό ως deposit beta (η ποσοστιαία αλλαγή στο επιτόκιο κατάθεσης διαιρεμένη με την ποσοστιαία αλλαγή στο επιτόκιο των κεφαλαίων) θα παραμείνει χαμηλότερα του μέσου όρου για το 2023 που αναμένεται να διαμορφωθεί στο 30%.

Η γερμανική τράπεζα δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η μοναδική που προέβη σε τέτοιες δηλώσεις, καθώς στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες και φυσικά το σύνολο των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ένα άλλο επιχείρημα που προβάλλουν οι τραπεζίτες είναι πως αύξησαν «όσο μπορούσαν» τα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων υποστηρίζοντας επιπλέον, ότι μετά από μια δεκαετία μηδενικών ή αρνητικών επιτοκίων όπου οι τράπεζες δεν πέρασαν στους πελάτες τους τα κόστη προκαλούμενα από αυτά, ήρθε η ώρα για μια καλύτερη και αποδοτικότερη περίοδο για τις τράπεζες.

Τι έρχεται …

Με βάση αυτά τα δεδομένα το μέλλον των τραπεζών, υπόσχεται νέες μέρες δόξας. Υπάρχει εξάλλου και η «καύσιμη ύλη» που αφορά στην αναθέρμανση των προσδοκιών και στην επιτάχυνση των εισροών ξένου χρήματος. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να συμβάλλει τις επόμενες μέρες η σεναριολογία για αναβάθμιση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο Scope Rating στις 3 Μαρτίου, ή από την DBRS στις 10 Μαρτίου, ή/και η βελτίωση της «βαθμολογίας» από την Moody’s στις 17 Μαρτίου.

Παράλληλα η αγορά προσδοκά την πρώτη διανομή μερίσματος από τις τράπεζες, μετά από σχεδόν 14 χρόνια. Το 2023 είναι η πρώτη χρήση στην οποία όλες οι τράπεζες θα είναι κερδοφόρες, με μονοψήφια NPEs. Η γενική εικόνα είναι άκρως θετική με τις εκτιμήσεις πλέον να αναθεωρούνται ανοδικά για το σύνολο της χρονιάς ενώ η σημαντική πρόοδος στην εξυγίανση των χαρτοφυλακίων συνοδεύτηκε από ενδυνάμωση της κερδοφορίας στο επαναλαμβανόμενο τμήμα των εσόδων.

Για σχεδόν 10 χρόνια, ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα αποτελούσε τροχοπέδη για την τοπική αγορά, λόγω του διαρκούς κινδύνου ανακεφαλαιοποίησης αλλά και του πολύ υψηλού επιπέδου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Αυτό έχει πλέον αντιστραφεί και το 2022, ο ελληνικός τραπεζικός δείκτης αυξήθηκε κατά 11% έναντι αρνητικού 5% για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη. Η ΕΤΕ και η Eurobank ήταν δύο από τις τράπεζες με τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη (+28% και +18%, αντίστοιχα).

Έτσι οι ελληνικές τράπεζες βρέθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2022 στην κορυφή της Ευρώπης, αναστρέφοντας τη θέση ουραγού που είχαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, τα κέρδη των ελληνικών τραπεζών διαμορφώθηκαν στα 2,86 δισ. ευρώ (2,31 δισ. στο β΄3μηνο) ή στο 15,38% του μετοχικού κεφαλαίου τους στο γ’ τρίμηνο του 2022 έναντι 7,55% κατά μέσο όρο των τραπεζών που εποπτεύονται από την ΕΚΤ.

Προς κέρδη 3,5 δισ.

Οι τράπεζες στο 9μηνο 2022 εμφάνισαν κέρδη 2,8 δισ. με προοπτική συνολικά για το 2022 να φθάσουν περίπου στα 3,5 δισ. σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έκτακτα κέρδη ανέρχονται σε 1,2 δισ. ευρώ τα οποία δεν θα επαναληφθούν το 2023.

Όμως αναμένεται να υπερκαλυφτούν από την αύξηση των επιτοκίων στα δάνεια.

Τα έσοδα από τόκους των ελληνικών τραπεζών ήταν υψηλά καθώς αυξήθηκαν τα επιτόκια χορηγήσεων, ενώ έμειναν σταθερά σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα τα επιτόκια καταθέσεων.

Σημαντική, σύμφωνα με τους αναλυτές, είναι και η αναμενόμενη απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, καθώς το γεγονός αυτό θα έχει άμεσο αντίκτυπο στον τραπεζικό κλάδο με τις επερχόμενες αξιολογήσεις από τους επενδυτικούς οίκους να αναβαθμίζουν το αξιόχρεό τους, κάτι που θα είναι άκρως θετικό για το κόστος των τιτλοποιήσεων και την έκδοση ομολόγων για την κάλυψη των δεικτών Ελαχίστων Απαιτήσεων Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων (MREL).

Πώς χάλασε η «κλεισμένη» συμφωνία με τους Ιταλούς και μπήκαν οι Γάλλοι στο παιχνίδι, για την προμήθεια των 3 κορβετών του πολεμικού ναυτικού – Η Μελόνι, οι Τούρκοι, η επίσκεψη του Γάλλου Υπ. Άμυνας και η επιστροφή των Βρετανών!

Ένα περίεργο παιχνίδι μαθαίνω ότι παίζεται γύρω και πίσω από την προμήθεια των 4 κορβετών του πολεμικού ναυτικού, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν ότι η παρασκηνιακή συμφωνία με τους Ιταλούς που εφέρετο μέχρι πρότινος κλεισμένη χάλασε και πως στο τραπέζι μπήκαν ξανά οι Γάλλοι και τα …γνωστά επιχειρηματικά κέντρα (δήθεν υπεράνω υποψίας) της «καλής κοινωνίας» και των παραδοσιακών δεξιών τζακιών!!!

Μετά τις 3 φρεγάτες Belharra και τα Rafale που αγόρασε η Ελλάδα από τη Γαλλία, σειρά έχει πλέον η προμήθεια 4 κορβεττών που θα προμηθευτεί το πολεμικό ναυτικό.

Ήδη έχουν κατατεθεί σχετικές οικονομικές προτάσεις που θα τεθούν προς αξιολόγηση μαζί με τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις εξοπλιστικές δυνατότητες από την κυβέρνηση και τα αρμόδια όργανα και επιτροπές!

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτάσεις για την προμήθεια των 4 κορβετών έχουν καταθέσει η Γαλλία, η Ολλανδία, η Βρετανία και η Ιταλία καθώς οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπλοκής στην εν λόγω προμήθεια.

Μέχρι εδώ όλα είναι λίγο πολύ γνωστά. Εκείνο όμως που δεν έχει καταστεί γνωστό, είναι ότι «σοβαρός» επιχειρηματικός παράγων της ζωής του τόπου, με δημόσιες αναφορές και ηχηρό οικογενειακό όνομα, φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά υπέρ της Γαλλικής πρότασης για την προμήθεια των Κορβεττών με τις φήμες να «οργιάζουν» ότι είχε εμπλοκή (για λογαριασμό των Γάλλων φυσικά) και στην προμήθεια των 3 φρεγατών Belhhara τις οποίες τελικά η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να προμηθευτεί μετά από σκληρή και αποφασιστική στάση τουλάχιστον 1 δις. ευρώ φθηνότερα από την αρχική πρόταση των Γάλλων και των «επωνύμων» μεσαζόντων τους!

Αλλά και των Rafale! Για ποιου λογαριασμό άραγε ενεργεί;

Η παρουσία του εν λόγω «σοβαρού πλην όμως άνεργου επιχειρηματία» του διεθνούς τζετ σετ, με αδυναμία στις θυρίδες των Ελβετικών τραπεζών (εξ ου και το προσωνύμιο Αρσέν Λουπέν) και τις διακοπές αλλά και την διαμονή στα πολυτελή θέρετρα, φέρεται να ανέτρεψε την συμφωνία με τους Ιταλούς που για τους καλά γνωρίζοντες ήταν «κλεισμένη» και άνοιξε «κερκόπορτα» για τους Γάλλους, μέσω των διαδρομών που ο τυχοδιώκτης επιχειρηματίας – μεσάζων, αγνώστου άλλης δραστηριότητας, γνωρίζει πιθανόν καλύτερα από τον καθένα! Γιατί ως γνωστόν (γενικώς και όχι ειδικώς) το χρήμα και ειδικά το «μαύρο», αποτελεί το καλύτερο αντικλείδι …

Επιπροσθέτως για τις γαλλικές εξοπλιστικές προμήθειες φέρεται να έχει ενεργοποιηθεί παρασκηνιακά και ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας της Ενέργειας, για τον οποίο οι γαλλικές αρχές για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έχουν αποστείλει επιστολή στην αντίστοιχη ελληνική αρχή με την οποία ζητούν να πληροφορηθούν πάσης φύσης τραπεζικές και άλλες συναλλαγές στη χώρα μας!

Την ίδια ώρα πάντως, η Ιταλική πλευρά και ειδικά η πρωθυπουργός κυρία Μελόνι, δεν δείχνει και τόσο ζεστή για την προμήθεια των κορβετών και τούτο διότι δεν επιθυμεί – όπως φημολογείται- να διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία, ενισχύοντας το ελληνικό οπλοστάσιο!

Σε αντίθεση με τον Πρόεδρο Μακρόν που έστειλε στη χώρα μας τον Γάλλο Υπουργό Άμυνας για παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις.

Στην αγορά πάντως κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι Βρετανοί, έχουν επανέλθει συγκροτημένα και αποφασιστικά και πως από το πουθενά η πρόταση τους ξαναμπαίνει στο τραπέζι! Και το γεγονός αυτό ανακατεύει την τράπουλα …

Ο σεβάσμιος εφοπλιστής, ο νταραβεριτζής γιος, τα capital controls και το ξέπλυμα των 80 εκατ. ευρώ για στοιχηματική εταιρία και ιδιόμορφο φοροφυγά επιχειρηματία!

…μια περίεργη υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με πρωταγωνιστή έναν σεβάσμιο εφοπλιστήμια συστημική τράπεζα και μια στοιχηματική εταιρία έλαβε χώρα κατά την εποχή των Capital controls!

Μολονότι έχουν περάσει κάποια χρόνια, η υπόθεση μαθαίνω σκαλίζεται από ενδιαφερόμενους και όπως λένε οι πληροφορίες έχει ήδη γίνει σχετική καταγγελία στην αρμόδια αρχή ξεπλύματος!

Από τις σκόρπιες πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα ραντάρ της στήλης, ο σεβάσμιος εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, που παρά το προχωρημένο της ηλικίας του είχε αποκτήσει δανειακές σχέσεις διαφόρων τύπων με την συστημική τράπεζα, κάποια στιγμή μετά από συναλλαγή σχετική με τη δανειοληπτική του σύμβαση με την τράπεζα έφερε από το εξωτερικό ένα ποσόν της τάξης περίπου των 90 εκατ. το οποίο κατατέθηκε ως εισαγωγή συναλλάγματος κατά την περίοδο των capital controls.

Χρήματα απόλυτα νόμιμα δηλαδή, που προέκυπταν από συγκεκριμένη συναλλαγή βάσει της σύμβασης με την τράπεζα, εισαγωγή κεφαλαίου από το εξωτερικό που βάσει της κείμενης νομοθεσίας παρά την απαγόρευση των capital controls μπορούσαν να σηκωθούν και να βγουν ξανά στο εξωτερικό!

Η διευκόλυνση και η καταγγελία στην Αρχή για το ξέπλυμα

Κάνοντας χρήση του δικαιώματος του νόμου, να μπορεί να βγάλει τα λεφτά αυτά ξανά στο εξωτερικό, οι πληροφορίες λένε πως ο σεβάσμιος ηλικιωμένος εφοπλιστής, κατόπιν παράκλησης στενού συγγενικού του προσώπου, δέχτηκε να διευκολύνει στοιχηματική εταιρία να βγάλει κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό παρακάμπτοντας τα capital controls.

Και κατά τις καταγγελίες το στενό συγγενικό πρόσωπο έλαβε ( χωρίς να το γνωρίζει ο σεβάσμιος εφοπλιστής τον οποίο ο στενός του άνθρωπος φέρεται να παραπλάνησε) αποζημίωση – μίζα- προμήθεια 10%!!!

Η αρμόδια Αρχή για το ξέπλυμα φέρεται να μελετά την υπόθεση αυτή, η οποία φυσικά δεν έχει παραγραφεί, όπου κατά πληροφορίες θα διερευνήσει την τριγωνική ξεπλυματική σχέση μεταξύ εφοπλιστή, συγγενικού προσώπου, τράπεζας και στοιχηματζή προκειμένου να διαπιστώσει αν αποδεικνύεται κακουργηματική πράξη, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα αλλά και φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων!

Έλαμπε η Βασιλική στον γάμο της με τον Νικόλα Μηλιώνη, στέλεχος ναυτιλιακής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου! Άψογο μαλλί, υπέροχο – σικ και απλό νυφικό!

Επειδή πρώτοι και μόνοι σας αποκαλύψαμε τον «μυστικό» γάμο της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου (ή Κριστλ Κάρινγκτον της σαπουνόπερας «Δυναστεία» την οποία υποδυόταν η περίφημη Λίντα Έβανς) με τον εκλεκτό της καρδιάς της Νικόλα Μηλιώνη, στέλεχος ναυτιλιακής εταιρίας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα, τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, σας παρουσιάζουμε και την πρώτη φωτογραφία του «προεδρικού ζεύγους» που γιόρτασε την γαμήλια δεξίωση στον Διόνυσο στην Ακρόπολη (Dionysos Zohar’s) του καλού μου φίλου Βλάση Σταθοκωστόπουλου, μπροστά στην Ακρόπολη και δίπλα στο Ηρώδειο!

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα πολύ ταιριαστό ζευγάρι, η Βασιλική Λαζαράκου έλαμπε στην ομορφότερη μέρα της ζωής της, σε σύγχρονο – μοντέρνο λουκ μακριά από τις καταβολές της δεκαετίας του ‘80! Υπέροχο μαλλί, πολύ σικ και απλό νυφικό!

Τα συγχαρητήρια μας στους νέονυμφους!

Ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και σε όσους στην Επ. Κεφαλαιαγοράς ή ευρύτερα στην αγορά είναι ελεύθεροι ή …διαζευγμένοι «και στα δικά τους»!!!

Διαβάστε περισσότερα