Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δαιμόνιος εφοπλιστής φέρεται να έχει ως σκοπό οι δυο υπερπολυτελείς κατοικίες να κατευθυνθούν στους δύο γιούς του, ενώ την τρίτη θα την κρατήσει ο ίδιος!

Είναι γνωστό ότι ο κορυφαίος εφοπλιστής Διαμαντής Διαμαντίδης αγόρασε τα 11 από τα 13 οικόπεδα που βγήκαν προς πώληση στον Αστέρα, στη θέση όπου κάποτε δέσποζε το εμβληματικό ξενοδοχείο Αφροδίτη, στο οποίο συνήθιζε να περνά την δεκαετία του 1980 μέρος των διακοπών του ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου! Λέγεται μάλιστα ότι για την απόκτηση των 11 προνομιακών φιλέτων του real estate στον Αστέρα ο Δ. Διαμαντίδης δαπάνησε το ποσόν των 800 εκατ. ευρώ, ενώ με την ανέγερση των νέων βιλών το ποσόν αυτό θα εκτοξευτεί στα ύψη!

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα αναφέρουν ότι ο εφοπλιστής Διαμαντίδης δεν προτίθεται να ανεγείρει 11 υπερπολυτελείς οικίες, μία σε κάθε οικόπεδο που αποκτήθηκε πανάκριβα, όπως κανείς θα περίμενε, αλλά στο μυαλό του δραστήριου και πανέξυπνου εφοπλιστή είναι η ανέγερση στην συνολική έκταση των 11 οικοπέδων, 3 τεράστιων κατοικιών οι οποίες φέρονται να προορίζονται μία για τον ίδιο και από μία για τα δύο του παιδιά, τους δύο γιούς του, εκ των οποίων ο ένας είναι σχετικά μικρός (22 ετών) και ο άλλος έχει παντρευτεί την κόρη του επιχειρηματία Βακάκη των Jumbo!

Ο σεβάσμιος (άνω των 80) εφοπλιστής, το ακίνητο στα Ανάκτορα, η πλειοδοσία των 12 εκατ. ευρώ, η «σύγκρουση» με τον προνομιακό στοιχηματζή του ΣΥΡΙΖΑ και το δώρο στην προβεβλημένη σύντροφο! Το εν λόγω ακίνητο φέρεται να προέρχεται από πακέτο συμφωνίας (που περιλαμβάνει περίπου 50 ακίνητα προβολής) μεταξύ συστημικής τράπεζας και δυο εταιριών διαχείρισης ακινήτων, το μάνατζμεντ των οποίων προβληματίζει!

Μετά από μεγάλη μάχη «μέχρις εσχάτων», σεβάσμιος εφοπλιστής που έχει υπερβεί εδώ και καιρό τα 80 χρόνια της ζωής του, φέρεται να πλειοδότησε απέναντι σε πασίγνωστο στοιχηματζή (κολλητό Τσίπρα – Παππά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ όταν και μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί καθημερινής βάσης) για την απόκτηση προβεβλημένου ακινήτου (διαμερίσματος) στην περιοχή των Ανακτόρων, το οποίο κατά πληροφορίες προορίζεται για δώρο στην πασίγνωστη και προβεβλημένη σύντροφο του!

Οι πληροφορίες λένε πως το εν λόγω ακίνητο αποκτήθηκε από τον σεβάσμιο εφοπλιστή (που διατηρεί εξοχικό σε ιερό νησί) αντί του ποσού των 12 εκατ. ευρώ και φέρεται να προέρχεται από ένα πακέτο προβεβλημένων (άνω των 50) – και άλλων – ακινήτων που αποτελούν προϊόν συνεργασίας μεταξύ συστημικής τράπεζας και δυο εταιριών διαχείρισης ακινήτων (με πολλά ερωτηματικά ως προς το μάνατζμεντ και τα πρόσωπα που εμπλέκονται)  που έχουν γίνει πολύ της μόδας εσχάτως!

Για ποιους δύο μεγαλοεπιχειρηματίες ακούγεται στην πιάτσα ότι το παιχνίδι σε «διπλό ταμπλό» που έπαιξαν προεκλογικά, στο τέλος το … «πλήρωσαν» και μάλιστα …πολύ ακριβά;

Ακούγεται εντόνως στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα, ότι δύο (2) μεγαλοεπιχειρηματίες, από τους πλέον προβεβλημένους, έπαιζαν για αρκετό καιρό ένα παιχνίδι σε «διπλό ταμπλό» παριστάνοντας τους φίλους και υποστηρικτές και των δύο ισχυρών διεκδικητών της Εξουσίας! Μολονότι η πιάτσα γνώριζε καλά και εκ των έσω, ότι η πραγματική φιλία και προσωπική σχέση είχε να κάνει μόνο με τον έναν εκ των δύο και ειδικότερα με τον (δυστυχώς) μεγάλο ηττημένο της αναμέτρησης!

Υπό το πρίσμα αυτό, καλά πληροφορημένες πηγές με σε βάθος γνώση του παρασκηνίου και των υπόγειων διαδρομών, υποστηρίζουν ότι στο τέλος της ημέρας και μετά την έκβαση των πραγμάτων, οι δύο μεγαλοεπιχειρηματίες υπό την πίεση των εξελίξεων, το παιχνίδι σε «διπλό ταμπλό» το … «πλήρωσαν»! Και μάλιστα «ακριβά»! Ο νοών νοείτο …

Η συνάντηση των τεσσάρων, μια φορά κι έναν καιρό, κάπου στις λαϊκές συνοικίες των Βορείων Προαστείων! Η κλεισμένη «δουλειά» των 20 εκατ. και οι επιστροφές των 12 εκατ. ευρώ! Τέσσερεις παράγοντες έκατσαν στο ίδιο τραπέζι και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, συμφώνησαν την κατανομή των επιστροφών, που ως γνωστόν, λαμβάνουν χώρα «καλή τη πίστη»!

Μια φορά κι έναν καιρό (όχι πολύ μακρινό) κάπου στα Βόρεια Προάστεια της Αθήνας (με την ευρεία έννοια γιατί Βόρεια Προάστεια δεν είναι μόνο το Ψυχικό, η Εκάλη και το «Δαχτυλίδι» αλλά και άλλες πιο λαϊκές συνοικίες), υπήρξε μια συνάντηση τεσσάρων παραγόντων: ένας Αντιπρόεδρος, ένας Διευθύνων, ένας Εντεταλμένος σύμβουλος και ένας  παράγων «της πίστης», έκατσαν στο ίδιο τραπέζι!

Αντικείμενο της συζήτησης η δουλειά των 20 εκατ. ευρώ!! Όχι, μην μπερδεύεστε, η συζήτηση δεν αφορούσε το αντικείμενο της «δουλειάς» και ποιος θα την πάρει, αυτό είχε γίνει ήδη προ πολλού! Η συζήτηση αφορούσε τις «επιστροφές» και την μοιρασιά, η οποία σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές έφθασε τα 12 εκατ. ευρώ!!! Ως γνωστόν, οι δουλειές αυτές γίνονται πάντα «καλή τη πίστη»!!! Επί του προκειμένου «πίστευε και μη ερεύνα»…

Θα πέσουν «τα μεγάλα μαχαίρια»! Ο Κυρ. Μητσοτάκης, η Διαπλοκή και το πρώτο εξάμηνο της … «κάθαρσης»! Οι «ανοιχτοί λογαριασμοί» με τα συμφέροντα και η επιβράβευση όσων στάθηκαν πιστοί στην διαδρομή ανάκτησης της Εξουσίας! Το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στους πρώτους έξι (6) μήνες της νέας διακυβέρνησης και η επικείμενη αλλαγή ισορροπιών στον επιχειρηματικό χάρτη, που προδιαγράφεται! Ανάδειξη «νέων παικτών» και αλλαγή συσχετισμών!

Για να ξέρετε…

Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης, επί της ουσίας μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2024, θα συμβούν πολλά και διάφορα, σκληρά και ενδεχομένως ακραία και σε κάθε περίπτωση θα υπάρξουν ή θα δρομολογηθούν σημαντικές αλλαγές στον επιχειρηματικό – και όχι μόνο- χάρτη!

Η τεράστια αποδοχή Μητσοτάκη από τη βάση της κοινωνίας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι «παίζει μόνος του» χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, του δίνει μια μοναδική δυνατότητα να κλείσει όλους τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» με τα συμφέροντα, κυρίως επιχειρηματικά, που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν, αλλά και να ανταμείψει με έργα και πράξεις όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του πιστοί στρατιώτες στην προσπάθεια διατήρησης της κεντρικής εξουσίας!

Την ίδια ώρα, η πολιτική παντοκρατορία που προέκυψε από τις εκλογές δίνει τη δυνατότητα στον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αναδιανομή του επιχειρηματικού χάρτη όπου θα αναδυθούν και πιθανόν θα κυριαρχήσουν νέοι παίκτες, 100% δικοί του, στη θέση όλων εκείνων που εδώ και χρόνια έπαιρναν τη μερίδα του λέοντος σε μεγάλα έργα και αναθέσεις του Δημοσίου! Και που στο τέλος της ημέρας αμφισβητούσαν τις αποφάσεις του και τις επιλογές του!

Επί του προκειμένου λοιπόν: Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι ο πρωθυπουργός σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα από τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης, στους πρώτους έξι μήνες δηλαδή, στο απόγειο της πολιτικής ισχύος του και της παντοκρατορίας που προδιαγράφεται, είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει όλους τους ανοιχτούς λογαριασμούς με πρόσωπα και συμφέροντα που θεωρεί ότι τον υπονόμευσαν! Αλλά και θα …αποκαταστήσει όλους όσοι τον στήριξαν στις δύσκολες στιγμές, υπό την έννοια ότι το επιχειρηματικό – και όχι μόνο-  περιβάλλον που θα διαμορφωθεί θα είναι πιο φιλικό και ευνοϊκό σε όσους στάθηκαν αρωγοί στην προσπάθεια επανεκλογής της κυβέρνησης!

Υπό το πρίσμα αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της νέας διακυβέρνησης Μητσοτάκη, που παίζει πια μόνος του χωρίς αντίπαλο στο πολιτικό σκηνικό, θα δούμε «πράγματα και θαύματα», ευρείες ανακατατάξεις, νέες ισορροπίες, νέους ισχυρούς παίκτες του παιχνιδιού και σε δύσκολη θέση εκείνους που δεν στάθηκαν στο «ύψος των περιστάσεων»!

Βεβαίως, για να ξέρουμε τι λέμε, όλα αυτά είναι «ασκήσεις επί χάρτου» και πιθανόν «ευσεβείς πόθοι» που σε μεγάλο βαθμό απορρέουν από εκείνους που θέλουν να γίνουν «Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη»! Τις περισσότερες φορές ωστόσο η ζωή έχει άλλα σχέδια…

Διαβάστε ακόμη: