Ο κύβος ερρίφθη! Ο επιτυχημένος νυν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου θα είναι ο νέος Διοικητής του Αγίου Όρους στη θέση του παραιτηθέντος και αποχωρήσαντος Ρωσόφιλου μεγαλοεφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, γνωστού για τις σχέσεις του τόσο με τον ΣΥΡΙΖΑ (ενοικίαση βίλας στο Σούνιο στον πρώην πρωθυπουργό), όσο και με την Νέα Δημοκρατία (η κόρη του εν ενεργεία βουλευτής του κόμματος στο υπόλοιπο Αττικής)!

Όπως αποκάλυψε το Radar ο γνωστός μεγαλοεφοπλιστής υπέβαλε προ ημερών την παραίτηση του, για λόγους υγείας όπως επικαλείται, αν και η πραγματικότητα είναι πως υπήρξαν πολύ ισχυρές πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση από τους συμμάχους, κυρίως τον Αμερικανικό παράγοντα, που θεωρούσε τον μεγαλοεφοπλιστή ως άνθρωπο που έκανε και συνεχίζει να κάνει δουλειές με τους Ρώσους, μεταφέροντας ρωσικά και άλλα προϊόντα από και προς τα ρωσικά λιμάνια!

Αλλά και άλλες πολλές αγοραπωλησίες προϊόντων και καραβιών, που αφήνουν πολύ περισσότερα κέρδη από αυτά των ήδη αυξημένων ναύλων!

Οι Αμερικανοί «κατηγορούσαν» τον Θανάση Μαρτίνο τόσο για τις σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα η οποία είχε οικοδομηθεί εδώ και χρόνια, αλλά και γιατί άφησε το Άγιον Όρος ανεξέλεγκτο να διακινούνται Ρώσοι κατάσκοποι και λοιπά κακοποιά στοιχεία που ως δήθεν μοναχοί, με πλαστά διαβατήρια κινούνταν ελεύθεροι στην μοναστική Πολιτεία!

Ο απόλυτα επιτυχημένος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, όπως σήμερα αποκαλύπτει το Radar, αποτελεί την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κρίσιμη και καθοριστική στις εποχές που διανύουμε, εν μέσω πολεμικής σύρραξης Ρωσίας – Ουκρανίας, θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους!

Ο κύριος Οικονόμου, με τεράστια προσφορά στην πολιτεία αλλά και την ελληνική αστυνομία, θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος για να βάλει σε μια τάξη το μπάχαλο και το ανεξέλεγκτο του Αγίου Όρους!

Και φέρεται να διαθέτει την σύμφωνη γνώμη και την συγκατάθεση του Αμερικανικού παράγοντα, η οποία έχει μεγάλη βαρύτητα, ιδίως στις μέρες μας!

Παράλληλα ο Λευτέρης Οικονόμου, φέρεται να έχει πολύ καλές σχέσεις με τον ηγούμενο Εφραίμ της Μονής Βατοπαιδίου, γεγονός που έχει μια σημασία λόγω των σχέσεων του Μοναχού τόσο με τον ρωσικό παράγοντα, όσον και με τον Ρωσοπόντιο ολιγάρχη Ιβάν Σαββίδη, το δεξί χέρι του οποίου Αρτούρ Νταβιτιάν οι αμερικανικές (και ευρωπαϊκές) αρχές απαίτησαν την απομάκρυνση του από το ΔΣ και τη γενική διεύθυνση επενδύσεων του Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΠ), όπερ και εγένετο!

Στο 53,5% το ποσοστό της Πειραιώς στη MIG – Στα 0,217 ευρώ η τιμή στη Δημόσια Πρόταση

Μεγάλη ανατροπή στις τράπεζες: Η Πειραιώς ξεπέρασε σε αποτίμηση την Alpha Bank – Η προοπτική ένταξης της μετοχής στον δείκτη MSCI στις 11 Μαΐου – Άλμα 65% από τις αρχές του έτους για τις τραπεζικές μετοχές – Τι εκτιμά η HSBC για τα περιθώρια ανόδου!

H προοπτική ένταξης της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στις 11 Μαΐου στον δείκτη MSCI έδωσε χθες τον τόνο στη χρηματιστηριακή αγορά, που δείχνει να μη «λογαριάζει» τις επισφάλειες της προεκλογικής
περιόδου.

Επιβεβαιώνεται έτσι πανηγυρικά η εκτίμηση που η AXIANEWS και το Radar έχουν διατυπώσει εδώ και καιρό η οποία επαναλήφθηκε μόλις με την έκδοση της Μεγάλης Παρασκευής με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πασχαλινός μποναμάς 09 1.100 μονάδες για το χρηματιστήριο».

Εμβρυουλκός της νέας ανόδου είναι η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς που χθες βρέθηκε στα 2,36 ευρώ σημειώνοντας άνοδο 6,1%.

Ήδη από τις αρχές του έτους η μετοχή καταγράφει άνοδο 65% , αναδιατάσσοντας συν τοις άλλοις και τις κεφαλαιοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο.

Μάλιστα χθες είδε το φως της δημοσιότητας νέα έκθεση της HSBC σύμφωνα με την οποία νέα τιμή- στόχος τίθενται τα 3,35 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα κατά 41% σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών της βρετανικής τράπεζας οι τιμές -στόχοι για τις άλλες τράπεζες είναι 6,75 ευρώ από 5,20 ευρώ πριν για την Εθνική Τράπεζα, σταθερά στα 1,60 ευρώ για την Eurobank και τα 1,45 ευρώ από 1,40 ευρώ πριν για την Alpha Bank.

Η έκθεση επισημαίνει πως «Οι ελληνικές τράπεζες φαίνονται ελκυστικές με 0,55 φορές δείκτες αποτίμησης τιμής προς ενσώματη λογιστική αξία (P/TBV), 20% κάτω από τις αναδυόμενες αγορές και 25% κάτω από τις ευρωπαϊκές τράπεζες».

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης:

Εξακολουθούμε να βλέπουμε τον καλύτερο συνδυασμό κινδύνου/απόδοσης στην Τράπεζα Πειραιώς με δείκτη 0,46 φορές, αποτίμηση που φαίνεται αδικαιολόγητη για τον δείκτη αποδοτικότητας που θα εμφανίσει, δηλαδή για τις προσδοκώμενες αποδοτικότητες που θα έχει η τράπεζα. Η Alpha Bank, επίσης, φαίνεται να έχει αξία με 0,43 φορές δείκτη P/TBV, αν και για χαμηλότερο δείκτη αποδοτικότητας. Η Εθνική Τράπεζα ξεχωρίζει με τις ισχυρότερες προοπτικές των καθαρών εσόδων από τόκους (NII) λόγω του μείγματος χρηματοδότησης με χαμηλότερο κόστος, ενώ η Eurobank βρίσκεται στο αντίθετο άκρο. Αναμένουμε ότι η διαφορά αποτίμησης μεταξύ των δύο θα αλλάξει σε υπέρ της πρώτης», προβλέπει η βρετανική τράπεζα. Ένας ακόμη λόγος για τις θετικές προοπτικές των τραπεζικών μετοχής είναι ο εξής κατά την HSBC: «Εκτός αυτού, η υποχώρηση κατά 15% από τον Φεβρουάριο, έχει προσθέσει στην ελκυστικότητα των αποτιμήσεων. Ως εκ τούτου, παραμένουμε εποικοδομητικοί και επαναλαμβάνουμε τη σύσταση αγοράς και για τις τέσσερις τράπεζες.

Εκείνο που πρέπει να σημειωθεί είναι το γεγονός ότι αργά αλλά σταθερά τα τελευταία χρόνια η χρηματιστηριακή αξία των τραπεζών έχει επταπλασιαστεί: Από τα 2 δις ευρώ έχει υπερβεί τα 15 δις ευρώ και οι αναλυτές προβλέπουν ότι υπάρχει ακόμα μέλλον !

Ως προς την εσωτερικό «ανταγωνισμό» των τραπεζών υπάρχουν επίσης ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Πριν τρία χρόνια η Τράπεζα Πειραιώς είχε κεφαλαιοποίηση 548 εκατ και η Alpha Βank 1,05 δισεκ. Ευρώ.

Σήμερα η χρηματιστηριακή αξία της Alpha Βank ανέρχεται στα 2,88 δις και της Πειραιώς στα 2,95 δις ευρώ.

Έχει συντελεστεί δηλαδή η μεγάλη ανατροπή.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η χρηματιστηριακή αξία της Eurobank φθάνει τα 4,95 δις ευρώ και της Εθνικής Τράπεζας στα 4,47 δις ευρώ.

H μεγάλη συμφωνία ΔΕΗ - RWE στα φωτοβολταϊκά - Στα 180 εκατομμύρια ο προϋπολογισμός

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος της ΔΕΗ: Ούτε οι ολιγάρχες, ούτε οι επιχειρηματίες της Ενέργειας, ούτε η Διαπλοκή – Ο παράγων – νταραβεριτζής του Τύπου, εκ του ασφαλούς, χωρίς ρίσκο…

Για να ξέρετε, ο μεγαλύτερος πολέμιος της ΔΕΗ, δεν είναι ούτε τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, ούτε οι επιχειρηματίες του χώρου της Ενέργειας, ούτε οι ολιγάρχες που στο μυαλό τους είχαν τον κατακερματισμό της Δημόσιας Επιχείρησης με απώτερο σκοπό να αρπάξουν τα ασημικά της!

Ούτε φυσικά οι συνδικαλιστές του χθες, οι πάσης φύσης Φωτόπουλοι και λοιπές δυνάμεις, που βίωσαν ιδίοις όμμασι την αποκαθήλωση τους στις πρόσφατες εκλογές των συνδικαλιστικών φορέων, που τάσσονται πλέον ξεκάθαρα με τον Στάση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ που από την απαξίωση την οδήγησε στην κυριαρχία!

Ο πιο σκληρός αντίπαλος, στην ουσία ανελέητος και κεκαλυμένα τεχνοκρατικός, βρίσκεται στον εκδοτικό – δημοσιογραφικό χώρο από όπου ασκεί σκληρή κριτική στην ΔΕΗ και τη διοίκηση της, εξ του ασφαλούς και χωρίς ρίσκο, πασπαλισμένη με δήθεν εγκυρότητα και σοβαροφάνεια που του προσδίδει το παραδοσιακό ΜΜΕ στο οποίο είναι ενταγμένος ως υψηλόβαθμος!

Σε απλά λόγια, με τις πλάτες του σοβαρού παραδοσιακού εντύπου το οποίο «χρησιμοποιεί», παίζει προσωπικά παιχνίδια, για ίδιον λογαριασμό ή για την εξυπηρέτηση τρίτων συμφερόντων με τα οποία σχετίζεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!

Ο «Ταμίας» και «Μπροστινός» εν ενεργεία πρωτοκλασάτου υπουργού

Ο «Ταμίας» και «Μπροστινός» εν ενεργεία πρωτοκλασάτου υπουργού – Ο «επιχειρηματίας – συνεταίρος» τα έργα και οι ημέρες του οποίου προκάλεσαν ζημία του Δημοσίου και εμπλοκή της Δικαιοσύνης!

Μου λένε ότι, εν ενεργεία πρωτοκλασσάτος υπουργός, με συνεχείς δημόσιες αναφορές και αλλεπάλληλες παρουσίες στα ΜΜΕ, έχει αποκτήσει ιδιαίτερη και προνομιακή σχέση με αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, τα έργα και οι ημέρες του οποίου απασχόλησαν στον υπέρτατο βαθμό την Δικαιοσύνη προ μερικών ετών, προκαλώντας θόρυβο και ζημία του Δημοσίου!

Η πιάτσα βοά ότι ο υπουργός και ο «επιχειρηματίας» είναι συνέταιροι, μαζί με άλλους αλλόθρησκους που ενεπλάκησαν εσχάτως σε μυστήριες μπίζνες!

Την ίδια ώρα ωστόσο οι κακές γλώσσες υποστηρίζουν ότι ο «επιχειρηματίας» λειτουργεί ως «Ταμίας» του Υπουργού (και μπροστινός στις δουλειές) ειδικά μάλιστα τώρα, κατά την προεκλογική περίοδο που έχει ανοίξει!

«Δώστε και σώστε», «ότι έχετε ευχαρίστηση», για το καλό του τόπου, μην χάσουμε το κελεπούρι …

Οι Κουτσολιούτσοι ετοιμάζονται να επανέλθουν ενεργά στην επιχειρηματική ζωή του τόπου – στα κοσμικά ούτως ή άλλως πρωταγωνιστούν αδιαλείπτως – καθώς πλέον βρίσκεται προ των πυλών η παραγραφή της πολύκροτης υπόθεσης της Folli – Follie!

Οι Κουτσολιούτσοι ετοιμάζονται να επανέλθουν ενεργά στην επιχειρηματική ζωή του τόπου – στα κοσμικά ούτως ή άλλως πρωταγωνιστούν αδιαλείπτως – καθώς πλέον βρίσκεται προ των πυλών η παραγραφή της πολύκροτης υπόθεσης της Folli Follie!

Η μεθόδευση απλή, πλην όμως σατανική: Η Βουλή αυτή τη βδομάδα κλείνει για τις εκλογές , όσες δίκες θα γίνονται εφεξής θα πρέπει να έχουν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ( αυτόφωρα ) και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας δεν φρόντισε να προωθήσει ειδική νομοθετική διάταξη που να αναστέλλει την παραγραφή σοβαρών αδικημάτων όπως αυτά που διέπραξαν οι διοικήσεις των Κουστολιούτσων σε βάρος της εταιρίας.

Με δεδομένο ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο εκλογών, η παραγραφή φαίνεται να είναι περισσότερο από βέβαια, αφού η επανάληψη της δίκης είχε οριστεί για τις 19 Ιουνίου, δηλαδή μια βδομάδα μετά τον αναγγελθέντα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

Σημειώνεται πως όταν προέκυψε το ενδεχόμενο παραγραφής των κακουργημάτων της εγκληματικής ομάδας για τα οποία κατηγορούνται δέκα περίπου άτομα υπό την υψηλή «εποπτεία» των Κουτσολιούτσων, κυβερνητικοί παράγοντες είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν ότι θα ληφθεί μέριμνα ώστε να μην οδηγούνται σε παραγραφή λόγω χρόνου κρίσιμες δίκες που πλήττουν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.

Η δίκη με τους 10 κατηγορουμένους για τους παραποιημένους ισολογισμούς της Folli Follie, άρχισε στις 10 Ιανουαρίου του 2022. Από τότε έγιναν 22 συνεδριάσεις.

Ωστόσο, από τον Απρίλιο το δικαστήριο διέκοπτε συνεχώς ματαιώνοντας 35 συνεδριάσεις λόγω της αποχής των δικηγόρων.

Έτσι, η δίκη αναβλήθηκε και θα αρχίσει από μηδενική βάση.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο το δικαστήριο είχε ανακοινώσει την απόφαση για αναβολή της δίκης με αιχμές κατά των πάντων. Τόνιζε συγκεκριμένα:

…Στις 10-1-2022, έγινε ενώπιον του παρόντος Β’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η έναρξη της εκδίκασης της συγκεκριμένης ιδιαιτέρως σοβαρής υποθέσεως για την εσωτερική έννομη τάξη, η οποία όμως είχε και τεράστιο διεθνή αρνητικό αντίκτυπο, ιδίως αναφορικώς με τη λειτουργία των ελεγκτικών θεσμών που σχετίζονται με την κεφαλαιαγορά και το χρηματιστήριο, και την εύρυθμη, σύννομη και διαφανή λειτουργία τους.

Έκτοτε, έλαβαν χώρα 22 συναπτές συνεδριάσεις (παρά τις αντιρρήσεις των συνηγόρων, ενόψει των λοιπών υποχρεώσεών τους), κατά τις οποίες αντιμετωπίσθηκαν σοβαρά νομικά θέματα όπως αίτημα παραστάσεως αλλοδαπού κατηγορουμένου για τον οποίο δεν εισήχθη η υπόθεση στο ακροατήριο, ακυρότητες κατηγορητηρίου, παραστάσεις πολιτικής αγωγής κλπ. Εν συνεχεία, άρχισε η εξέταση μαρτύρων του κατηγορητηρίου, η πλειοψηφία των οποίων ήταν επενδυτές – φερόμενοι ως ζημιωθέντες.

Ωστόσο, από τις 6-4-2022 και έως σήμερα, το Δικαστήριο αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε διαδοχικές διακοπές της συζήτησης της υπόθεσης, και συγκεκριμένα σε 7 διακοπές, με αντίστοιχη ματαίωση 35 προσδιορισμένων συνεδριάσεων, ενόψει της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για στοχευμένη αποχή των δικηγόρων .

Ωστόσο, προ της λήξεως του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, με την από 14-11-2022 νεότερη απόφασή του, το ανωτέρω ΔΣ παρέτεινε την αποχή έως τις 31-3-2023. Με αυτά τα δεδομένα, και παρά τις επανειλημμένες και μετ’επιτάσεως προσπάθειες του Δικαστηρίου να εξαιρεθεί από την αποχή η συγκεκριμένη υπόθεση, ενόψει της σοβαρότητάς της και όσων προαναφέρθηκαν, αφού σε όλους τους κανόνες υπάρχουν εξαιρέσεις και εν προκειμένω οι συνθήκες την επέβαλαν (εξαίρεση), δεν υπήρξε ανταπόκριση από κανένα αρμόδιο θεσμικό φορέα.

Ούτε το γεγονός ότι υπάρχει αρχόμενη παραγραφή σε μέρος του χρονικού διαστήματος των φερομένων ως τελεσμένων πράξεων του κατηγορητηρίου (φερόμενος χρόνος τέλεσης 2001 — 2018), ήταν καθοριστικό ή αρκετό για να κάμψει την απόφαση συνεχίσεως της αποχής. Ενόψει αυτών των δεδομένων, το Δικαστήριο κρίνει ότι δεν πληρούνται πλέον οι αυτονόητες προϋποθέσεις της εντός ευλόγου χρόνου διαστήματος δίκαιης δίκης και της ορθής απονομής της Δικαιοσύνης.

Λαμβανομένου περαιτέρω υπόψη, ότι τα μέλη του Δικαστηρίου συμμετέχουν και σε άλλες δίκες, σε δικαστήρια τριμελούς και πενταμελούς συνθέσεως, η άνευ υπαιτιότητάς τους ιδιότυπη αυτή μακροχρόνια και χωρίς χρονικό ορίζοντα λήξεως, ομηρία τους, οδηγεί σε γενικότερη δυσλειτουργία του Εφετείου Αθηνών ως προς τη συγκρότηση των συνθέσεων και σε συνεπαγόμενο αντίκτυπο στη δίκαιη δίκη άλλων υποθέσεων πολιτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Και τούτο, ενόψει της δέσμευσης μιας μεγάλης αίθουσας που τελικώς δεν χρησιμοποιείται για αρκετές δικασίμους ανά μήνα (ενώ είναι γνωστή η έλλειψη μεγάλων αιθουσών απαραίτητων για τη διεξαγωγή σημαντικών δικών που ήδη απασχολούν την επικαιρότητα) και της αδυναμίας εξευρέσεως ημερομηνιών για διακοπή των συζητουμένων υποθέσεων (όπου μετέχουν τα μέλη του παρόντος Δικαστηρίου μαζί με άλλους δικαστές), οδηγουμένων αναγκαστικώς σε αναβολή τους.

Διαβάστε περισσότερα