Μαθαίνω από καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, ότι εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να σκάσει ένα μεγάλο ντηλ στην χρηματιστηριακή αγορά, μεταξύ δύο πολύ γνωστών εισηγμένων εταιριών, που ανήκουν σε δύο μεγάλες και παραδοσιακές επιχειρηματικές οικογένειες!

Σε απλά λόγια ο ένας αγοράζει την εταιρία του άλλου! Που λιγότερο ή περισσότερο εντάσσονταν στο παρελθόν στον ίδιο κλάδο, αλλά σήμερα μέσω της μετεξέλιξης χαρακτηρίζονται ως συμπληρωματικές! Και οι ιδιοκτήτες από άκρως ανταγωνιστές στο παρελθόν, φαίνεται ότι πλέον αποκτούν μια κοινή γραμμή στην επιχειρηματική ζωή και την ελληνική βιομηχανία! Αναμφίβολα πρόκειται για ένα μεγάλο μπαμ που θα προκαλέσει εξελίξεις και θα προσδώσει νέα δυναμική στην αγορά!

Στην Αρχή για το ξέπλυμα φάκελος χρηματοδότησης με τεράστια ποσά Ιεράς Μονής του Αγίου Όρους από μητέρα εφοπλιστή – Η δημιουργία δικτύου, ο θεωρητικός του Πούτιν και η πληρωμή προσώπων που προσέφεραν υπηρεσίες στη ρωσική κυβέρνηση – Η έρευνα των Αμερικανών για την ενεργό διασύνδεση του εφοπλιστή!

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι η Αρχή για το Ξέπλυμα διερευνά μια σύνθετη υπόθεση.

Όλα άρχισαν όταν η αμερικανική δικαιοσύνη διαβίβασε ένα φάκελο που περιλάμβανε απόρρητες πληροφορίες για τον περιβόητο Αλεξάντερ Ντούγκιν που είναι ο θεωρητικός του Πούτιν και ο οποίος έχει στήσει ένα δίκτυο σε ιερές μονές για την υποστήριξη του Ρώσου προέδρου.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η μητέρα ενός Έλληνας εφοπλιστή ήταν αυτή που ενίσχυε με τεράστια ποσά μια ιερά μονή του Αγίου Όρους που συνδέεται με τον Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Σύμφωνα πάντα με τους Αμερικανούς με τα ποσά αυτά που πληρώνονταν διάφορα πρόσωπα που προσέφεραν υπηρεσίες στη ρωσική κυβέρνηση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να κατευθύνονταν και σε πρόσωπα τα οποία συνδέονται με μηχανισμούς κατασκοπείας.

Η Αρχή για το Ξέπλυμα αλλά και οι Αμερικανοί διερευνούν αν στην υπόθεση έχει εμπλοκή και ο εφοπλιστής.

Γιατί τα ποσά που παρέδιδε τακτικά η μητέρα του στον εκπρόσωπο της συγκεκριμένης μονής είναι τεράστια και αποκλείεται να μη γνώριζε ο γιός της.

Διερευνούν επίσης το ενδεχόμενο να συνδέεται η χρηματοδότηση της εν λόγω μονής με τις προνομιακές σχέσεις που είχε αναπτύξει ο εν λόγω εφοπλιστής με Τούρκους οι οποίοι έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο λαθρεμπόριο με τη Ρωσία.

Διπλωματική ήττα στην Κάσο την ώρα που όλοι ασχολούνταν με τα ταγιέρ του Προεδρικού Μεγάρου – Το ιταλικό πλοίο που έκανε έρευνες για το ηλεκτρικό καλώδιο παρενοχλήθηκε από τουρκικά πολεμικά και γύρισε πίσω στο Ηράκλειο – Αμηχανία στο ΥΠ.ΕΞ, κλειστά στόματα στην κυβέρνηση

Ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ασχολούνταν με μια ανούσια γιορτή στο Προεδρικό Μέγαρο που παρέλαση έκαναν τα ταγιέρ και οι τουαλέτες, η Ελλάδα υπέστη μια διπλωματική ήττα στο Αιγαίο, όπου εξελισσόταν εδώ και μέρες μια μικρή ελληνοτουρκική κρίση στα ανοιχτά της Κάσου. Η κρίση αυτή έληξε με την πρόωρη αποχώρηση του ιταλικού πλοίου «Ievoli Relume» από την περιοχή και την επιστροφή του στη βάση του στην Κρήτη.

Παρά την ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για την ολοκλήρωση των εργασιών στα διεθνή ύδατα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το «Ievoli Relume» δεν βγήκε εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων. Η αποχώρηση του πλοίου φαίνεται να είναι αποτέλεσμα πολιτικών και διπλωματικών διεργασιών.

Πριν την απομάκρυνση του ιταλικού σκάφους «Ievoli Relume» και μετά την έκδοση NAVTEX από το Ηράκλειο, η Τουρκία έστειλε στην περιοχή πέντε πολεμικά πλοία, μεταξύ των οποίων και φρεγάτες. Η Ελλάδα απάντησε με την αποστολή μιας φρεγάτας και μιας κανονιοφόρου. Η συγκέντρωση πολεμικών σκαφών στην περιοχή αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική κλιμάκωση την τελευταία διετία και απέδειξε ότι η ηρεμία είναι εύθραυστη, καθώς δεν έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα για την αντιμετώπιση των διαφορών.

Για το θέμα μίλησε στο Προεδρικό Μέγαρο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους και είπε ότι «μας δυσκόλεψαν οι φίλοι μας οι Τούρκοι αλλά αποχώρησαν»… Ουσιαστικά, ήταν μία επίδειξη δύναμης από την Τουρκία που δεν θα δεχτει να εφαρμοστεί η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ ενώ κρατάει ζωντανό και το τουρκολυβικό σύμφωνο.

Είναι σαφές ότι το πλοίο «Ievoli Relume» αποχώρησε νωρίτερα από την προβλεπόμενη περίοδο και χωρίς να ολοκληρώσει τις εργασίες του, οι οποίες περιλάμβαναν έλεγχο και σε τμήμα του βυθού που βρίσκεται εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων και σε διεθνή ύδατα, τα οποία η Τουρκία θεωρεί υφαλοκρηπίδα της και η Ελλάδα τα έχει εντάξει στην ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

Σε διπλωματικό επίπεδο, η απόφαση ανάκλησης του πλοίου από την εταιρεία διαχείρισης επιτρέπει σε Αθήνα και Άγκυρα να διατηρήσουν τις δημόσιες θέσεις τους. Σε πολιτικό επίπεδο, όμως, είναι σαφές ότι η Τζόρτζια Μελόνι παρενέβη, όπως και οι προκάτοχοί της, υπέρ της Τουρκίας.

Σε νομικό επίπεδο, ήδη άλλο ιταλικό πλοίο είχε ζητήσει άδεια για έρευνες και από τις τουρκικές αρχές, ενώ το νέο περιστατικό επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό της Τουρκίας ότι πρόκειται για αμφισβητούμενη περιοχή.

Σύμφωνα με την τελευταία NAVTEX (718/24) του σταθμού Ηρακλείου της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, οι έρευνες του ιταλικού πλοίου θα ολοκληρώνονταν απόψε στις 9 το βράδυ. Το «Ievoli Relume» είχε διακόψει τις εργασίες του από τα ξημερώματα και επέστρεφε στην Κρήτη.

Τα τουρκικά πολεμικά πλοία αποχώρησαν επίσης από την περιοχή, υπό την παρακολούθηση της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς». Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το ερευνητικό πλοίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του στο τμήμα των διεθνών υδάτων (εντός ελληνικής ΑΟΖ) και πλέει προς Ηράκλειο για αλλαγή πληρώματος και ανεφοδιασμό. Οι εργασίες ξεκίνησαν στις 22:55 και ολοκληρώθηκαν περίπου στις 03:40. Κατά τις ίδιες πηγές, το πλοίο διάνυσε όλη την απόσταση από τα όρια των 6 ν.μ. της Κάσου έως τα 6 ν.μ. της Καρπάθου και επέστρεψε, καθώς απαιτείται να σαρωθεί δύο φορές η διαδρομή. Δεν θα χρειαστεί να περάσει ξανά από το σημείο αυτό.

Ο ΑΔΜΗΕ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας: «Ο ΑΔΜΗΕ, φορέας υλοποίησης του Έργου Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης 3.10.2, ανακοινώνει ότι το πλοίο «Ievoli Relume» της ιταλικής εταιρίας NextGeo, που διενεργεί για λογαριασμό της γαλλικής εταιρείας Nexans, έρευνες βυθού για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Κύπρου, ολοκλήρωσε τις εργασίες στα διεθνή ύδατα μεταξύ Κάσου και Καρπάθου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό».

Το σύνδρομο των ατυχημάτων έχει χτυπήσει τον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο – Η επισκευή πλοίου της Seajets στο ναυπηγείο Σαλαμίνας και το ατύχημα που κόστισε ανθρώπινη ζωή!

Το σύνδρομο των ατυχημάτων έχει χτυπήσει για καλά τον πλοιοκτήτη Μάριο Ηλιόπουλο.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε στη διάρκεια της επισκευής πλοίου της Seajets στο ναυπηγείο Σαλαμίνος το οποίο ανήκει στην οικογένεια Σπανόπουλου.

Βέβαια ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το συγκεκριμένο ατύχημα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στο συγκεκριμένο ναυπηγείο είναι ανύπαρκτα και ήταν ζήτημα χρόνου να συμβεί το ατύχημα.

Πάντως η οικογένεια Σπανόπουλου που εκμεταλλεύεται το ναυπηγείο Σαλαμίνας μπορεί να μην δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια των εργαζομένων, αλλά φροντίζει να αγοράζει πανάκριβα ακίνητα στα βόρεια προάστια.

O …προβεβλημένος και η παλιά του αγάπη – Ο παντρεμένος υπουργός ξανάσμιξε με το κορίτσι από τα Δυτικά Προάστεια, που συνεχίζει να βλέπει τον ηλικιωμένο και προκλητικώς νεάζοντα μάνατζερ!

Ποιος προβεβλημένος υπουργός, παντρεμένος αλλά πάντοτε «ελεύθερο πουλί» κατά το παλαιό λαϊκό άσμα, ξανάσμιξε πρόσφατα με παλιά, μεγάλη αγάπη του, δημοσιογράφο στο επάγγελμα και με καταγωγή από τα Δυτικά Προάστεια  (για αυτό ορισμένοι κακεντρεχείς την αποκαλούν «λαϊκάντζα»);

Προφανώς η επανασύνδεση έγινε για λόγους σωματικής και ψυχικής υγείας και των δύο τους.

Ταπεινή πρόβλεψη: η επανασύνδεση δεν θα διαρκέσει πολύ, έχουν αμφότεροι άλλες ….υποχρεώσεις συναισθηματικού χαρακτήρα.

Άλλωστε η καλλίπυγος δημοσιογράφος ούτε με την πρόσκαιρη επανασύνδεση έπαψε να βλέπει, προφανώς φιλικά, ηλικιωμένο αλλά προκλητικώς νεάζοντα μάνατζερ (σ.σ. έχει παρέμβει πολλαπλώς η επιστήμη για αυτό δείχνει νεότερος, να εξηγούμαστε….).

Θα  διαψεύσω πάντως τις φήμες  ότι ο δυναμικός υπουργός είχε συνάψει ποτέ σχέση με ανερχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια που εορτάζει την ονομαστική της εορτή περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Είχε δημιουργηθεί μεγάλη παρεξήγηση επειδή μεσαίος επιχειρηματίας σκαφών αναψυχής που φέρει  το ίδιο επώνυμο με τον υπουργό (σύνηθες επώνυμο άλλωστε) ξόδευε τα πανέρια με τα λουλούδια κατά ντουζίνες στα πόδια της πανέμορφης  πλην ατάλαντης αοιδού όλο το χειμώνα.

Ο δυναμικός υπουργός είχε συνάψει παλαιότερα σχέση με άλλη ατάλαντη και βραχύσωμη αοιδό, φημισμένη όμως για τις γενικότερες επιδόσεις της.

Η ατάλαντη είχε επαναλάβει σε φίλη της, παλαιά ιστορική ρήση της συναδέλφου της (εντάξει λέμε και καμιά εξυπνάδα για να περνάει η ώρα…) Madonna που είχε πεί, η ασεβής αμερικανίδα: ‘όταν γονατίζω δεν το κάνω για να προσκυνήσω την Παναγιά της Λούρδης…’

Αυτή, η ….συνάδελφος της Madonna  εορτάζει προς το τέλος του έτους…

Διαβάστε ακόμη: