«Το καλοκαίρι είναι η εποχή του παθιασμένου έρωτα, η άνοιξη η εποχή του ρομαντικού φλερτ, το φθινόπωρο η εποχή των μεγάλων ερωτικών αποφάσεων και ο χειμώνας η εποχή των γάμων ή των οριστικών χωρισμών».

Αυτά, σας θυμίζω τα έγραφε προ πολλών ετών ο Γάλλος μυθιστοριογράφος Γκουστάβ Φλομπέρ (1821-1880) που με το έργο του εγκαινίασε μια νέα εποχή στη γαλλική πεζογραφία και ειδικότερα στο μυθιστόρημα, ιδιαίτερα με το πρώτο του μυθιστόρημα, τη «Μαντάμ Μποβαρύ» που ασχολήθηκε με την απιστία και την αγνωμοσύνη.

Όλα αυτά ισχύουν και σήμερα εν έτει 2023.

Και αφού το καλοκαίρι είναι ακόμη σε πλήρη εξέλιξη, άσχετα εάν ημερολογιακά ξεκινά 1η Σεπτεμβρίου το φθινόπωρο, εμείς θα σας διηγηθούμε μία πολύ -πολύ ερωτική ιστορία, ένα κλασσικό «τρίγωνο Φλομπέρ» με ταραγμένο Ιούλιο και ακόμη πιο ταραγμένο Αύγουστο.

Εκείνος παντρεμένος, σημαίνον πρόσωπο εξόχως προβεβλημένο και επιτυχημένο αλλά και …εξαιρετικά δραστήριος ερωτικά με πολυσχιδείς επιτυχίες, από τραγουδίστριες και δημοσιογραφίνες μέχρι ιδιαίτερες γραμματείς και δικηγορίνες.

Εκείνη, αρκετά νεότερη, προερχόμενη από τον ευρύτερο επικοινωνιακό κλάδο, αλλά κατά γενική ομολογία των ανδρών που τη γνωρίζουν, ανήκουσα στη λεγόμενη Super League-2, ήτοι στη Δεύτερη Κατηγορία.

Προφανώς δεν φταίει η σέξι εμφάνιση, αλλά η καταγωγή της από τα (πολύ) Δυτικά Προάστια της Αθήνας, αν και εμάς οι λεγόμενες «λαϊκές κοπέλες» καθόλου δεν μας χαλάνε. Περί ορέξεως, ουδείς λόγος που λένε.

Το τρίτο πρόσωπο της ιστορίας είναι μάνατζερ του ιδιωτικού τομέα.

Πολύ γνωστός και επιτυχημένος, ιδιαίτερα προβεβλημένος και αυτός, πολύ-πολύ καλά αμειβόμενος και σχετικά πρόσφατα χωρισμένος «από κλίνης και τραπέζης» που λένε και οι δικηγόροι.

Ελεύθερος συνεπώς και σε ηλικία κατά την οποία ένας επιτυχημένος άνδρας μπορεί εύκολα να ξαναφτιάξει τη ζωή του, αν φυσικά το επιθυμεί.

Άρα, για την κοπέλα της SL-2 που γράψαμε και έτσι θα την ονομάζουμε πλέον, ήταν το καλύτερο …κελεπούρι, ο «χωρισμένος».

Γυρίζουμε τώρα στην αρχή του καλοκαιριού, όπου ο παντρεμένος-προβεβλημένος, υποσχέθηκε στην κορασίδα «οπωσδήποτε ένα τετραήμερο μόνο για τους δύο μας, εκτός Ελλάδος. Θα επικαλεστώ σοβαρές υποχρεώσεις και θα περάσουμε ονειρικά» της έλεγε και η κορασίδα έκανε …όνειρα!

Πέρασαν τα 4-5 τετραήμερα του Ιουλίου και ο παντρεμένος ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

Στα SMS της κορασίδος, έλεγε πως το 4ήμερο θα γίνει οπωσδήποτε «μόλις ξεμπλέξω μωρό μου, βλέπεις τί γίνεται γύρω σου, χαμός, δεν αδειάζω, κάνε υπομονή».

Τα SMS από παρακλητικά και απελπισμένα έγιναν απειλητικά πως θα φύγει τάχα μόνη της διακοπές (Σ.Σ. σιγά, ποιος θα πλήρωνε τις διακοπές εάν πήγαινε μόνη της, ουδείς την πίστεψε, ούτε και ο παντρεμένος φυσικά) και έτσι έφτασε και ο Αύγουστος.

Τελικά το ΣΚ του Αυγούστου αμέσως μετά τις 15 που ήταν Τρίτη δηλαδή στις 19-20, ο παντρεμένος εραστής βρήκε ένα διήμερο και τα ετοίμασε όλα. Πλην όμως η κορασίδα της SL-2 δεν εμφανιζόταν στα τηλέφωνα!

Ο παντρεμένος ανησύχησε μεν αλλά …βολεύτηκε κιόλας αφού πλέον θα είχε έτοιμη τη δικαιολογία: «μωρό μου σου έστελνα συνεχώς και δεν απαντούσες, τί να κάνω τα ακύρωσα όλα!» και εδώ που τα λέμε δεν του έλειπαν και οι περιπέτειες με άλλες …πρόθυμες.

Ώσπου λίγες ημέρες αργότερα, ένας πολύ γνωστός του παντρεμένου-προβεβλημένου του άνοιξε τα μάτια: «καλά δεν είσαι πλέον με την …Τάδε (ανέφερε το όνομα της SL-2);».

«Γιατί το λες αυτό, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, μία χαρά είμαστε!» απήντησε.

«Κούνια που σε κούναγε, αυτή ήταν το ΣΚ με τον …(ανέφερε το όνομα του μάνατζερ)» οπότε ο παντρεμένος τα έχασε εντελώς, έμεινε ενεός που λένε.

«Με αυτόν; Δεν το περίμενα ειλικρινά! Αυτόν που τον έχω βοηθήσει τόσο; Με αυτόν που κρύβει την ηλικία του και έχει κάνει 200 λίφτινγκ, αυτόν βρήκε;» ξέσπασε.

Σκέφτηκε μάλιστα να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει εξηγήσεις, αλλά μετά θυμήθηκε ότι έχουν ανοιχτά επαγγελματικά θέματα οι δύο τους και τον έχει ανάγκη. Οπότε συνέχισε αυτός καλά και οι άλλοι δύο καλλίτερα.

Για την ιστορία σας αναφέρουμε όμως, πως ούτε το σύντομο ειδύλλιο της SL-2 με τον πολύ καλά αμειβόμενο μάνατζερ κράτησε πολύ και προ ημερών χώρισαν!

Ο μάνατζερ αποχώρησε της σχέσης λέγοντας σε φίλο του του «δεν έχει να μου προσφέρει κάτι αυτή κοπέλα, λαϊκή και αμόρφωτη είναι».

Ως ελεύθερος πλέον ο ίδιος πάει για φρέσκα που λένε.

Όμως η SL-2 κορασίδα που δεν της βγήκε η «πονταρισιά» με το μάνατζερ έμεινε να τον κατηγορεί με πολύ σκληρά λόγια για τις επιδόσεις του, μάλιστα για τις επιδόσεις του!

Κάπως έτσι συμβαίνει πάντως με τις «εγκαταλελειμμένες» κοπέλες, τέτοιου είδους κατηγορίες εκτοξεύουν οι …ανάλγητες.

Εγώ ως διακριτικός άνθρωπος που είμαι δεν υπεισέρχομαι στην ουσία των βαρέων χαρακτηρισμών, μένω στα καλοκαιρινά πάθη των ανθρώπων και στο μακαρίτη Γκουστάβ Φλομπέρ που είχε τόσο δίκιο…

Διαβάστε ακόμη: