Συνδρομητικά πακέτα υπηρεσιών αντίστοιχα της κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν πλέον στους καταθέτες – πελάτες τους οι τράπεζες.

Όπως εξηγούν εξειδικευμένες τραπεζικές πηγές πρόκειται για πακέτα υπηρεσιών αντίστοιχα με αυτά της κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, προκειμένου οι καταθέτες – πελάτες των τραπεζών να επιλέξουν εκείνο που τους ταιριάζει καλύτερα, με βάση το προφίλ, αλλά και τη χρήση που πραγματοποιούν σε μηνιαία βάση.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «τα συνδρομητικά πακέτα αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και έχουν στόχο να προσφέρουν πρόσθετη αξία στην τράπεζα και στο πελατειακό κοινό της.

Στη νέα συνδρομητική εποχή πρωταγωνιστικό ρόλο έχει μέχρι στιγμής η Eurobank διαθέτοντας πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες ως βασικούς συνδρομητές και αρκετές δεκάδες χιλιάδες πελάτες που έχουν επιλέξει τα πλουσιότερα σε παροχές πακέτα.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση της τράπεζας ετοιμάζεται να διαθέσει το επόμενο διάστημα στους υφιστάμενους αλλά και νέους πελάτες τη τέσσερα συνδρομητικά πακέτα (My Advantage Blue – Silver – Gold – Platinum), συνοδευόμενα από μια σειρά υπηρεσιών.

Το κόστος για το βασικό πρόγραμμα υπολογίζεται σε 0,60 ευρώ τον μήνα και, μεταξύ άλλων, προβλέπει:

  • την έκδοση και πενταετή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, με δυνατότητα σύνδεσης στα ψηφιακά πορτοφόλια,
  •  την πρόσβαση στο πρόγραμμα επιβράβευσης €πιστροφή,
  • αποστολές χρημάτων έως 500 ευρώ την ημέρα με την υπηρεσία IRIS Payments και
  • μία πάγια εντολή τον μήνα για αυτόματη πληρωμή λογαριασμών σε οργανισμούς.

Πώς λειτουργούν τα συνδρομητικά πακέτα

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη τα συνδρομητικά πακέτα συνήθως περιλαμβάνουν ποικιλία τραπεζικών υπηρεσιών, όπως διαχείριση λογαριασμών, online συναλλαγές, πιστωτικές κάρτες και ασφαλιστικά προϊόντα, προνόμια και υπηρεσίες που συνδυάζονται σε μια ενιαία, συμφέρουσα προσφορά, με σταθερή μηνιαία χρέωση.

«Ποιο είναι, όμως, το ουσιαστικό όφελος; Από τη μία πλευρά, προσφέρει στους πελάτες μια προβλέψιμη δομή τιμολόγησης, εξασφαλίζοντας ορατότητα και προγραμματισμό στις χρεώσεις τους και καλύτερη διαχείριση στα οικονομικά τους.

Από την άλλη, ενθαρρύνει τον πελάτη να παραμένει πιστός στην επιλογή της τράπεζάς του, αλλά και τον διευκολύνει στη χρήση περισσότερων υπηρεσιών.

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι τα πακέτα αυτά έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις των πελατών, προσφέροντας προσωποποιημένη εμπειρία και ευελιξία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το κόστος για τις πληρωμές μόνο των παγίων εξόδων μιας οικογένειας ή μιας επιχείρησης (ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, Ιντερνετ) κυμαίνεται από 0,15 ευρώ έως και 1,20 ευρώ ανά συναλλαγή μέσω e-banking, γεγονός που σημαίνει ότι ακόμη και το πιο ακριβό συνδρομητικό πακέτο είναι πιο συμφέρον για τον πελάτη.

Τι θα κάνουν οι υπόλοιπες τράπεζες

Αντίστοιχα συνδρομητικά πακέτα έχουν λανσάρει και οι υπόλοιπες τράπεζες, αν και προσώρας η επιλογή τους από τους καταθέτες παραμένει… εθελοντική.

Οπως, ωστόσο, ξεκαθαρίζουν αρμόδιες πηγές, σταδιακά το «μοντέλο Eurobank» θα υιοθετηθεί από το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που έτσι κι αλλιώς αναζητά διαφοροποιημένες πηγές εσόδων, ως αντιστάθμισμα στις επικείμενες μειώσεις επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2023 τα έσοδα από προμήθειες «άγγιξαν» το 1,8 δισ. ευρώ και συγκεκριμένα:

  • 547 εκατ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία εκτιμά πως εφέτος αυτά θα διαμορφωθούν στα 600 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το 2026 θα έχουν ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ.
  • 372,5 εκατ. ευρώ για την Alpha Bank, προσδοκώντας ότι αυτά θα «αγγίξουν» τα 470 εκατ. ευρώ το 2026, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικών εσόδων.
  • 544 εκατ. ευρώ για τη Eurobank, στοχεύοντας να αγγίξουν τα 630 εκατ. ευρώ εφέτος και τα 750 εκατ. ευρώ έως το 2026 και
  • 382 εκατ. ευρώ για την Εθνική Τράπεζα.

Συναγερμός στο Μαξίμου για τη στάση των Σκοπιανών που παίζουν ανοιχτά το παιχνίδι της Τουρκίας και της Ρωσίας – Ποιες παρενέργειες θα προκαλέσουν εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου και ποιες οι κινήσεις Μητσοτάκη!

Η τορπίλη στη Συμφωνία των Πρεσπών από την νεοεκλεγείσα Πρόεδρο των Σκοπίων η οποία παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της Τουρκίας και της Ρωσίας, προκαλεί συναγερμό στο Μαξίμου.

Εκτός από τη διαχείριση του κρίσιμου αυτού εθνικού ζητήματος, οι συνεργάτες του πρωθυπουργο επιχειρούν να εκτιμήσουν και τις παρενέργειες που θα προκαλέσει εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ο προβληματισμός εστιάζεται στην αντίδραση του κόσμου στη Μακεδονία, που στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν αποδέχεται την κλοπή του ονόματος από τους Σκοπιανούς και απαιτεί από την κυβέρνηση τολμηρές πρωτοβουλίες.

Τα βλέμματα επίσης είναι στραμμένα σε κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία έχουν εκφράσει δημόσια τη διαφωνία τους για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά, στο Σκοπιανό, αλλά και στις σχέσεις με την Αλβανία.

Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου προεξοφλεί ότι τα κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της ΝΔ θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την πρόκληση της προέδρου των Σκοπίων με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τα ποσοστά της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Γι’ αυτό αναμένεται μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες αναγκαστικά θα στοχεύουν στον περιορισμό των απωλειών της ΝΔ προς τα κόμματα που βρίσκονται στα δεξιά της.

Με την υποψηφιότητα Μπελέρη, η Νέα Δημοκρατία είχε καταφέρει να σταθεροποιήσει τα ποσοστά της στη Βόρεια Ελλάδα και να κερδίσει σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δύο μονάδες.

Τώρα διαμορφώνεται μια νέα πραγματικότητα, η οποία εγκυμονεί κινδύνους.

Πρόκειται για μία ασύμμετρη πολιτική απειλή η οποία απαιτεί ψύχραιμους και αποφασιστικούς χειρισμούς για να μην αποτελέσει για μια ακόμη φορά το Σκοπιανό μοχλό αποσταθεροποίησης.

Ο Στασινός, το ΤΕΕ, τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια και το real estate γαμπρού, πεθερού και ημέτερων! Με Δημόσιο χρήμα!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι παράλληλα με τους γοργούς ρυθμούς με τους οποίους το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υπό την ηγεσία του Γιώργου Στασινού, τρέχει τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια ανά την Ελλάδα, κινείται και η παράλληλη αγορά γης στις περιοχές που τρέχουν τα συγκεκριμένα τοπικά πολεοδομικά σχέδια.

Υπό αυτή την έννοια λοιπόν, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να μάθουμε ποιοι αγοράζουν και υπό ποίου την «καθοδήγηση», τις «ξεχασμένες» εκτάσεις που θα μετατραπούν σε «φιλέτα» …μετά την ολοκλήρωση των τοπικών σχεδίων!

Για να καταλαβαίνετε, όπως λένε οι κακές γλώσσες που ως συνήθως ξέρουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, πρόκειται για Real Estate γαμπρού, πεθερού και ημέτερων …με Δημόσιο Χρήμα!

Ποιον και γιατί αποκαλούν «ο ζιγκολό των 7 θαλασσών» που δεν έχει αφήσει (όπως λένε οι κακές γλώσσες) ερείπιο για ερείπιο και απελπισμένη για απελπισμένη;

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο συγκεκριμένος τύπος …κάτι θα έχει, κάποιο κρυφό χαρτί, ένα προσόν ίσως που δεν καθίσταται ορατό ή αντιληπτό από την κοινή γνώμη και τον περίγυρο του υδάτινου στοιχείου στη χώρα μας!

Η πιάτσα τον αποκαλεί «ο ζιγκολό των 7 θαλασσών», καθώς στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας – και βάλε- δεν έχει αφήσει ερείπιο για ερείπιο και απελπισμένη για απελπισμένη, γράφοντας ιστορία με τις πλούσιες (ενίοτε πάμπλουτες) κατακτήσεις του!

Και επειδή όπως λένε, στο τέλος πάντα κάτι μένει, γέμισε κι εκείνου το πορτοφόλι!

Αν και όπως μου λένε οι πιο σοβαροί και όχι οι κακοπροαίρετοι, και πολύ ξύπνιος είναι αλλά και γρήγορος επιχειρηματικά, διαβλέποντας επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο που τις πιστώθηκαν οι φορτωμένες κυρίες, ειδικά η μία εξ αυτών που ήταν και η πιο …αδίστακτη όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, που τον σούταρε για άλλον νεώτερο!

Όμως ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, όπως στην πράξη προκύπτει, ήταν τελικά τυχερός και βγήκε πολλαπλά κερδισμένος από την αποπομπή από την – δήθεν- ισχυρά κυρία!

Καθώς μετά από έναν ενδιάμεσο βαθύπλουτο γηραιό σταθμό, βρήκε το λιμάνι της ευτυχίας του…

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μετά από σχετική συνάντηση στο Υπ. Οικονομικών διαβεβαίωσε την ηγετική τριάδα της Επ. Κεφαλαιαγοράς (Βασίλω, Στάμου και κομματάρχη) ότι θα μείνουν (ελπίζω όχι στην …ίδια τάξη)!

Οι 2 ισχυρές κυρίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλική Λαζαράκου (η αποκαλούμενη στην πιάτσα και …Βασίλω ή Κρίστλ Κάρινγκτον της …Δυναστείας) και Νατάσσα Στάμου, συνοδευόμενες από τον μικρό-χρηματιστή και κομματάρχη Μιχάηλ Φέκκα τον οποίο η κεντρική εξουσία βάφτισε τεχνοκράτη και Ά Αντιπρόεδρο της Επ. Κεφαλαιαγοράς, επισκέφτηκαν προ ημερών τον αρμόδιο υπουργό (και δελφίνο της ηγεσίας της ΝΔ κόντρα στον Ν. Δένδια, όταν φυσικά έρθει η ώρα) Κωστή Χατζηδάκη, με αφορμή τον νέο κανονισμό του Χρηματιστηρίου, ο οποίος δείχνει την πόρτα της εξόδου στις εταιρίες με μικρή διασπορά, όπως για παράδειγμα κάτι τυχάρπαστους του real estate (και μερικά άλλα κουμάσια) που κοροϊδεύουν επί μακρόν ότι δήθεν θα αυξήσουν το free float…

Η Βασίλω δυστυχώς θέλει να κρατήσει στο ΧΑ κάθε καρυδιάς καρύδι, αντί να έχει συμφωνήσει από την πρώτη στιγμή να τους πετάξουν έξω από το ΧΑ με τις κλωτσιές…

Επί του προκειμένου τώρα, η συζήτηση εκτός από τον κανονισμό του «μισητού εχθρού Κοντόπουλου» (ένας παρλαπίπας είναι κι αυτός, μην ξεγελιέστε) περιεστράφη και γύρω από την επόμενη ημέρα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, δεδομένου ότι η θητεία οσονούπω λήγει!

Και με τον νέο νόμο της Κεραμέως (που ο Μητσοτάκης λόγω Κολλεγίου νομίζει – μόνο αυτός- ότι είναι σοβαρή υπουργός) η κατάσταση μπερδεύεται όσον αφορά τα προσόντα και την σχετική διαδικασία που θα ακολουθηθεί!

Πάντως όπως μαθαίνω, τα κορίτσια και ο κομματάρχης έφυγαν με το χαμόγελο στα χείλη!

Ο Κωστής διαβεβαίωσε την ηγετική τριάδα ότι θα μείνουν!!! Ελπίζω μόνο να μην εννοούσε ότι …θα μείνουν στην ίδια τάξη!!!

Διαβάστε ακόμη: