Έντονες πολιτικές διεργασίες και ζυμώσεις φέρεται να μεθοδεύονται στους διαδρόμους και τα γραφεία του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και προβεβλημένα κυβερνητικά στελέχη ασκούν πιέσεις προκειμένου να πραγματοποιήσει «εδώ και τώρα», μέσα στον Ιανουάριο δηλαδή, δομικό ανασχηματισμό!

Και αξιόπιστοι κύκλοι που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, επιβεβαιώνουν ότι πράγματι το ζήτημα του ανασχηματισμού έχει πέσει για τα καλά στο Μαξίμου και ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να κάνει τους σχεδιασμούς του λαμβάνοντας υπόψιν ανοιχτά ζητήματα και πρόσωπα κλειδιά!

1.  Άμυνα – Εξωτερική πολιτική! Η συνέντευξη Δένδια στην Καθημερινή της Κυριακής!

Πηγές εκ των έσω, η αξιοπιστία των οποίων δεν αμφισβητείται, υποστηρίζουν ότι πρόσφατες εξελίξεις καταδεικνύουν πως αντιπολίτευση υπάρχει, αλλά μέσα στο κόμμα της ΝΔ, η οποία και έχει αρχίσει εμφανώς να εκδηλώνεται!

Κυρίαρχο ζήτημα άλλωστε στο Μαξίμου αποτελεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στην Καθημερινή της Κυριακής όπου ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησε κυβερνητικές στρατηγικές, διπλωματικές προσεγγίσεις, έβαλε ουσιαστικά κατά συγκεκριμένων προσώπων, όπως κατά του Υπ. Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτη και διαχώρισε τη θέση του ως προς την διαδικασία αλλά και τη συμμετοχή του σε κυβερνητικά όργανα όσον αφορά τις εξοπλιστικές προμήθειες!

Υπό το πρίσμα αυτό, το ζήτημα Δένδια αντιμετωπίζεται ως μείζον στο Μαξίμου, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο την δημοφιλία του Κερκυραίου πολιτικού, όσο και το ότι χαρακτηρίζεται από την βάση του κόμματος ως εκφραστής της Κεντροδεξιάς- αν και χαμηλών τόνων- που εκφράζει και αντιπροσωπεύει τόσο το Καραμανλικό στοιχείο όσο και το Σαμαρικό, έχοντας παράλληλα αποστασιοποιηθεί από τη θέση της κυβέρνησης για την εξωτερική πολιτική και τα Ελληνοτουρκικά!

2. Ασφάλεια. Απαιτείται προσωπικότητα με ειδικό βάρος στο ΠΡΟ.ΠΟ!

Την ίδια στιγμή το ζήτημα της ασφάλειας χαρακτηρίζεται ως μείζον, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση, όπως και το οργανωμένο έγκλημα, ο χουλιγκανισμός στο αποκορύφωμα του ενώ προβληματίζει σοβαρά η τυχόν επανεμφάνιση της τρομοκρατίας και το αντάρτικο πόλης!!!

Υπό το πρίσμα αυτό πέραν πάσης αμφιβολίας απαιτείται μια προσωπικότητα ηγετική, με ειδικό βάρος, που να μπορεί να σηκώσει στους ώμους της το κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας και τα ανοικτά μέτωπα του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, όπου ως γνωστόν η ΕΛΑΣ δεν δείχνει ούτε να ακούει, ούτε να πειθαρχεί στις εντολές του αρμόδιου υπουργού, που κατ’ επανάληψη μένει εκτεθημένος!

Ο Γ. Οικονόμου, στον οποίο προφανώς έπεσε βαρύ για τις πολιτικές του πλάτες ένα τέτοιο υπουργείο, στο οποίο οι απευθείας αναθέσεις και οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί σε ημέτερους πάνε σύννεφο, γνωρίζει τον προβληματισμό άνωθεν για το πρόσωπο του και σε εσωτερικές συζητήσεις φέρεται αποφασισμένος να «σηκωθεί και να φύγει» προλαβαίνοντας καταστάσεις!

3. Η ακρίβεια

Σε κάθε περίπτωση τον πρωθυπουργό απασχολεί στον υπέρτατο βαθμό η ακρίβεια, που έχει γονατίσει την κοινωνία η οποία δεν δύναται να ανταποκριθεί εισοδηματικά, καθώς και η αισχροκέρδεια!

Ακούγεται ότι σχεδιάζεται υφυπουργείο για την Ακρίβεια, γεγονός που ξεκάθαρα αποδίδει ευθύνες στον νυν αρμόδιο υπουργό κ. Σκρέκα, ο οποίος – όπως λένε στο Μαξίμου- αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Η μυστηριώδης μεταβίβαση κορυφαίου ξενοδοχειακού συγκροτήματος από κατασκευαστική οικογένεια σε ομογενή ολιγάρχη - Ο Δούρειος Ίππος, η προδοσία και τα 20 μαύρα στην Κύπρο!

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός στο Λονδίνο, ο κολλητός του Άγγλος πασίγνωστος παράγοντας του επαγγελματικού αθλητισμού και η αυταρχική – ενεργητική γκαλερίστα από την Πλ. Αμερικής που τους «τακτοποιούσε» και τους δύο!

Μια φορά κι έναν καιρό, σας είχα αποκαλύψει πως στο Λονδίνο, μια ενεργητική κυρία, Ελληνίδα, τριαντάρα, ψηλή, ξανθιά με μεγάλες πλάτες και αυταρχική, που στην Αθήνα κάποια στιγμή δούλευε σε αντικερί, συνήθιζε να «τακτοποιεί» με τα «όργανα» της, γνωστό Έλληνα πλαστικό χειρουργό, μέσα στο γραφείο του στην Αγγλική πρωτεύουσα και ενώ έξω περίμενε κόσμος, πελάτες … Αυτό ήταν το φετίχ του! Να τον επισκέπτεται στο γραφείο του εν ώρα εργασίας και να τον τακτοποιεί με τον κόσμο έξω…

Η ιδιότυπη αυτή ερωτική σχέση που φέρεται να διατηρήθηκε επί μακρόν, φημολογείται ότι εμπλουτιζόταν και με την παρουσία ένας τρίτου προσώπου, άνδρας (υποτίθεται) και αυτός, που τώρα πλησιάζει τα 70 και ο οποίος υπήρξε στενός φίλος του πλαστικού και παράλληλα θεωρείτο – και είναι- σημαίνουσα πασίγνωστη προσωπικότητα στον αγγλικό επαγγελματικό αθλητισμό και όχι μόνο!

Σε απλά λόγια, η αυταρχική κυρία από την Πλατεία Αμερικής, που ανελίχθη στο Κολωνάκι, «τακτοποιούσε» εναλλάξ, φορώντας «τη ζώνη της» με τα πλαστικά αξεσουάρ  και τα δύο φιλαράκια στο Λονδίνο! Και τον πλαστικό και τον διάσημο παράγοντα του επαγγελματικού αθλητισμού!

Οι 2 γκράντε διαχειριστές κεφαλαίων και οι γοητευτικές τηλεπερσόνες - Ο «Πρίγκιπας», το κορίτσι - φωτιά, με τα κόκκινα, των Δυτικών Προαστείων και ο Μάνατζερ με την κυρία του κεντρικού δελτίου!

Τα έφτιαξε με τον εφοπλιστή που του αρέσει να του φοράνε λουρί με αλυσίδα!

Προ μερικών εβδομάδων σας είχα αποκαλύψει για έναν επίσης προβεβλημένο – και γοητευτικό- εφοπλιστή που πηγαινοέρχεται στο Λονδίνο και για τον οποίο οι κακές γλώσσες λένε πως έχει ένα σεξουαλικό βίτσιο: του αρέσει να του περνάνε ένα λουρί με μακριά αλυσίδα στο λαιμό, να περπατάει στα τέσσερα και να κάνει τον σκύλο!

Οι τελευταίες και πολύ έγκυρες πληροφορίες λένε πως ο εν λόγω επώνυμος εφοπλιστής, που δεν πάει το μυαλό σας, φέρεται να έχει συνάψει σχέση, ερωτικό δεσμό, με την γκαλερίστα από την Πλατεία Αμερικής, που ανελίχθη στο Κολωνάκι και έκανε καριέρα στο Λονδίνο τακτοποιώντας εναλλάξ, τον ένα μετά τον άλλο ή και τους δύο μαζί, τον γνωστό πλαστικό και τον κολλητό του φίλο, πασίγνωστο παράγοντα του επαγγελματικού αθλητισμού και εξέχουσα προσωπικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου… Καταλάβατε…

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ο μεγάλος ξένος πωλητής και γιατί «ξεφορτώνει» σχεδόν μανιωδώς

Για ποιον προβεβλημένο επιχειρηματικό παράγοντα με επιρροή στα ΜΜΕ, λένε ότι βρίσκεται πίσω από το «κάρφωμα» μεγάλου ομίλου στους Αμερικάνους και το δημοσίευμα της Washington Post που επακολούθησε;

Διάχυτη είναι εσχάτως η φημολογία στην πολιτική και επιχειρηματική πιάτσα, ότι πίσω από το «κάρφωμα» στους Αμερικανούς, μεγάλου εγχώριου ομίλου ότι μετέφερε παράνομο ρωσικό πετρέλαιο το οποίο εμφάνιζε ως τουρκικό και εφοδιαζόταν ο Αμερικανικός στόλος, φέρεται να βρίσκεται προβεβλημένος επιχειρηματικός παράγων με επιρροή στα ΜΜΕ, ο οποίος άλλωστε προκάλεσε – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- το περίφημο δημοσίευμα της Washington Post αλλά και τις ερωτήσεις των 2 αμερικανών γερουσιαστών που επακολούθησαν!

Χωρισμένος στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ – Beef μεταξύ Παππά και Πολάκη, αρχίζει και παίρνει αποστάσεις από τον Κασσελάκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπορεί να ρίξει τον νέο πρόεδρο άνα πάσα στιγμή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή – Το Συνέδριο, αν θα γίνει, θα είναι επεισοδιακό!

Χωρισμένος στα τρία ο ΣΥΡΙΖΑ – Beef μεταξύ Παππά και Πολάκη, αρχίζει και παίρνει αποστάσεις από τον Κασσελάκη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μπορεί να ρίξει τον νέο πρόεδρο ανά πάσα στιγμή με ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή – Το Συνέδριο, αν θα γίνει, θα είναι επεισοδιακό!

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον πραγματοποιηθεί κανονικά, είναι προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο, καθώς λίγο μετά ο νέος Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, θα αποχωρήσει για την 20ήμερη στρατιωτική του θητεία.

Το παρασκήνιο έχει πάρει ήδη φωτιά σχετικά με το ποια ομάδα θα εκλέξει και θα επιβάλλει τα δικά της στελέχη στις κρίσιμες θέσεις του κομματικού μηχανισμού.

Οι δύο κύριοι πόλοι αυτής της κόντρας είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης έχει οριστεί επόπτης της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του κόμματος και εκφράζει κυρίως την πλευρά Κασσελάκη.

Μαζί του είναι σημαντικά στελέχη της νέας ηγετικής ομάδας όπως ο Γιώργος Τσίπρας, η Θεοδώρα Τζάκρη, ο Πέτρος Παππάς και η Δώρα Αυγέρη.

Ουσιαστικά η γραμμή Προέδρου είναι η γραμμή Πολάκη.

Οι λεγόμενοι «νεοΠροεδρικοί» προσπαθούν να στήσουν το κόμμα στα μέτρα τους, με χιλιάδες νέες εγγραφές στελεχών, οι οποίοι θα μπορούν να ψηφίσουν τους εκλεκτούς Κασσελάκη-Πολάκη για συνέδρους.

Άλλωστε λόγω της διάσπασης έχουν αποχωρήσει χιλιάδες μέλη και σύνεδροι του κόμματος, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές κενές θέσεις και ευκαιρίες για επικράτηση στους κομματικούς συσχετισμούς με εγγραφές «ημετέρων».

Από την άλλη βρίσκεται ο Νίκος Παππάς, ο οποίος υποστήριξε τον Στέφανο Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών και επιθυμεί να επικρατήσει στα κομματικά όργανα.

Μαζί του είναι στελέχη όπως ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Άγγελος Τόλκας και έχουν ως στόχο να εξολοθρεύσουν τις επιλογές Πολάκη στα κομματικά όργανα.

Για όσους γνωρίζουν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, η πλευρά Παππά κατέχει ισχυρό προσωποπαγή μηχανισμό σε όλη τη χώρα, από τον καιρό του Αλέξη Τσίπρα κιόλας και μαζί του έχουν συνταχθεί πολλά στελέχη που δεν καλοβλέπουν το δίδυμο Κασσελάκη-Πολάκη.

Οπότε η μάχη κρίνεται αμφίρροπη.

Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος είναι ότι στο τετραμελές Συντονιστικό που διαμορφώνει το προσυνεδριακό κείμενο συμμετέχει ο ίδιος ο Νίκος Παππάς και από την πλευρά Πολάκη, ο Γιώργος Τσίπρας.

Παράλληλα τοποθετηθήκαν η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για να ελέγχουν τις ισορροπίες ανάμεσα στους δύο πόλους.

Παράλληλα, στο συνέδριο ετοιμάζει μεγάλη παρέμβαση και η ομάδα Τεμπονέρα η οποία, κάποιοι εικάζουν, ότι μπορεί να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ αν τα πράγματα εξοκείλουν και άλλο.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον απόμακρος από όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ασχολείται καθόλου με το νέο Συνέδριο και δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να γίνει μέρος της εσωστρέφειας του κόμματος ή να μπει στο κάδρο της κατάρρευσης που έρχεται στις ευρωεκλογές.

Έχει ενοχληθεί πολύ για τις διαρροές του Στέφανου Κασσελάκη για τα οικονομικά του κόμματος ενόσω ήταν ο ίδιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έχει αποφασίσει να απέχει.

Μόνο που ξέρει ότι ανα πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να τον ρίξει τον Κασσελάκη μέσα από ψηφοφορία της Κεντρικής Επιτροπής στην οποία ο Τσίπρας διατηρεί ακόμα την πλειοψηφία.

Ο Κασσελάκης έκοψε τις εμφανίσεις στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ διότι ετοιμάζει να τραβήξει την πρίζα τους.

Διαβάστε ακόμη: