Οι τρεις μεγαλοεφοπλιστές Μαρτίνος, Προκοπίου και Κωνσταντακοπουλος (Χίλτον , Costa Navarino) που ανέλαβαν από τον Δήμο 3Β την εκμετάλλευση της πλαζ στο Καβούρι (Ακτή Β’ Βούλας), φέρονται κατά πληροφορίες αποφασισμένοι να «σπάσουν στα τρία» την περίφημη παραλία, προκειμένου να έχει ο καθένας το κομμάτι που του αναλογεί μπροστά στο σπίτι του!

Γιατί προφανώς οι μεγιστάνες της θάλασσας και των ακινήτων, δεν θέλουν να τους ενοχλούν οι περίοικοι και οι κολυμβητές και κυρίως να μην κάνουν θόρυβο τα μεσημέρια του καλοκαιριού κατά την διάρκεια της σιέστας!

Έτσι όπως πάνε, σε λίγο θα σηκώσουν και φράχτες ανάμεσα! Σαν του Έβρου…

Ο Αχιλλέας ο κοντός (όπως αποκαλούν οι φίλοι του τον κ. Κωνσταντακόπουλο) στο ένα εκ των τριών κομματιών της πλαζ που του αναλογεί, θα το διαθέσει για την εξυπηρέτηση τους καλοκαιρινούς μήνες των πελατών του ξενοδοχείου Χίλτον που ανοίγει και πάλι τις πύλες του!

Πλήθος φακέλων με πλαστά και εικονικά τιμολόγια, άνω των 100 εκατ. ευρώ για τις περιόδους 2019-20-21-22, φέρεται να έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, σχετικά με ορισμένες μεγάλες και «υπεράνω υποψίας» εισηγμένες!

Ακούω όλο και περισσότερο κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πως στις Αρχές στοιβάζονται φάκελοι μεγάλων εισηγμένων εταιριών- υπεράνω υποψίας- που είχαν κάνει επάγγελμα την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, κατά την περίοδο 2019-20-21-22, συνολικής αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ!

Οι οποίες φέρεται να χρησιμοποιούσαν έναν αχταρμά διεθνών προσώπων, με ανύπαρκτα γραφεία!

Και μου λένε οι ίδιες αξιόπιστες πηγές που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ότι μόλις «σκάσουν» θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα σε κρίσιμους και καθοριστικούς τομείς της οικονομίας!

Προς το παρόν το ζήτημα φαίνεται πως εκτός των άλλων είναι και πολιτικό! Τα «κρατάνε» και τους «κρατάνε»! Ο νοών νοείτο …

Σχεδιάζεται άνωθεν, εξαγορά μαμούθ διά απορροφήσεως, στον πιο νευραλγικό και επιδραστικό τομέα της Οικονομίας, που θα κάνει πάταγο – Θα απαιτηθεί τεράστια ΑΜΚ μέσω Χρηματιστηρίου ενώ θα δοθεί η ευκαιρία στον ιδιώτη βασικό μέτοχο να ρευστοποιήσει

Μου λένε καλά πληροφορημένες πηγές με πρόσβαση εκ των έσω που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ότι στους διαδρόμους του Μαξίμου και του Υπ. Εθνικής Οικονομίας κυκλοφορεί μια φήμη για τον σχεδιασμό μιας εξαγοράς μαμούθ δια απορροφήσεως, στον πιο καθοριστικό, επιδραστικό και νευραλγικό τομέα της ελληνικής οικονομίας, που πέρασε από 40 κύματα την τελευταία 15ετία, ουσιαστικά από το 2008 και εντεύθεν, με αποκορύφωμα τον …Μεσαίωνα του 2015!

Η φήμη που κυκλοφορεί από γραφείο σε γραφείο των πιο υψηλών κλιμακίων της Πολιτείας, επικεντρώνεται στο πιο μεγάλο deal που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να προσδώσει τεράστια περαιτέρω δυναμική στην αγορά και το τραπεζιτικό σύστημα, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία και την δυνατότητα στον ιδιώτη βασικό μέτοχο της υπό απορρόφησης εισηγμένης (σύμφωνα πάντα με τη σχετική φημολογία που δεν έχει επιβεβαιωθεί αρμοδίως) να ρευστοποιήσει καταγράφοντας σημαντικά κέρδη και υπεραξίες!

Όλη αυτή η έρπουσα φημολογία, αναφέρεται σε έναν κεντρικό σχεδιασμό που αποσκοπεί να ενισχύσει και να ισχυροποιήσει το αφήγημα της κυβέρνησης για το Χρηματιστήριο και την ανάπτυξη, σε μια εποχή που τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος κινούνται σε χαμηλά επίπεδα και παράλληλα εισερχόμαστε σε μακρά προεκλογική περίοδο!

Για να επιτευχθεί πάντως ο στόχος της συγχώνευσης αυτής, δύο εκ των μεγαλύτερων και ισχυρότερων ομίλων της χώρας, μέσα από την αγορά, τίθεται η προϋπόθεση μιας αύξησης κεφαλαίου – μαμούθ, που σε κάθε περίπτωση μπορεί να επιτευχθεί βάσει των συνθηκών, πλην όμως θα στραγγίξει από ρευστότητα την χρηματιστηριακή αγορά!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είτε η φήμη επιβεβαιωθεί είτε όχι, το γεγονός είναι ότι την ώρα τούτη γίνονται διεργασίες και σχεδιασμοί σε όλα τα επίπεδα, με φόντο την αγορά και το Χρηματιστήριο που αποτελούν βασικό και κρίσιμο κομμάτι του κυβερνητικού αφηγήματος, ιδίως μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία η ιδιοκτησία στο ΧΑ και την ΕΧΑΕ άλλαξε χέρια, εκσυγχρονίζεται, αναβαθμίζεται και επιδιώκεται να μπει ένα τέλος σε διαχρονικές παθογένειες …

Είναι «αθώα περιστερά» ο «Βασιλιάς των Μετάλλων» Τέλης Μυστακίδης που συνωμότησε με τις ευλογίες του Μαξίμου να υφαρπάξει τον ΠΑΟΚ από τον Ιβάν Σαββίδη;

Επειδή πολλά λέγονται και άλλα τόσα ακούγονται για τον περίφημο «Βασιλιά των Μετάλλων» Τέλη Μυστακίδη, τον ομογενή «μεγιστάνα» πρώην μέτοχο της Τρ. Πειραιώς, που συνωμότησε με πρόσωπα του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, μέλη της Θύρας 4 των οργανωμένων, με τους …Καλαφάτηδες υπό τις ευλογίες του Μαξίμου, για να ανεγείρει την νέα Τούμπα και επί τις ουσίας να υπονομεύσει τον Ιβάν Σαββίδη και να του αρπάξει τον ΠΑΟΚ – και όχι μόνο- από τα χέρια, είναι κανένας «Άγιος» όπως τον παρουσιάζουν «εχθροί» και «φίλοι» ;

Ο «αυτοκράτορας του Χαλκού» που απασχόλησε την διεθνή κοινή γνώμη με το σκάνδαλο της Glencore στο Κονγκό το 2018, όπου δικαστικά έγγραφα αναφέρονται σε Έλληνα και Βρετανό υπήκοο επικεφαλής του Χαλκού που ενέχεται στην δύσοσμη υπόθεση, έχει άραγε ανοιχτά επιχειρηματικά – και όχι μόνο- ζητήματα; Υπάρχουν διεθνή συμφέροντα που τον «κυνηγάνε»; Και αν ναι «ΠΟΙΟΙ»;

Εχει ζητήματα με Αρχές μεγάλων χωρών; Ναι ή όχι; Πόσο τον αγγίζουν οι καταγγελίες για τη διαφθορά και δωροδοκία κρατικών αξιωματούχων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό από υψηλόβαθμα στελέχη της Glencore και της θυγατρικής της στο Κονγκό Katanga Mining; Τελικά ο …Τέλης, που του άνοιξε η όρεξη και για το μπάσκετ και το βόλεϊ του ΠΑΟΚ, είναι «αθώα περιστερά»;

Για ποιον διαχρονικό παράγοντα της αγοράς λένε ότι είναι ο πιο επιθετικός παίκτης της επιχειρηματικής πιάτσας με direct πρόσβαση στο Μαξίμου, σε Ανεξάρτητες Αρχές, Μηχανισμούς του Κράτους και …συστήματα, επίγεια και υπόγεια;

Όπως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, είναι ο πιο επιθετικός – διαχρονικός- παίκτης της αγοράς, με direct πρόσβαση στο Μαξίμου, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τους Μηχανισμούς του Κράτους και τα …συστήματα, επίγεια και υπόγεια! Μαζί φυσικά με τον …νέο σχετικά, βοηθό του, που έχει αναλάβει όπως παλιά, εκεί που ήταν, όλη τη βρώμικη δουλειά!

Η αγορά λέει ότι ο εν λόγω…τα θέλει όλα! Έχει πουλήσει και οι τσέπες είναι γεμάτες. Και δεν υπολογίζει κανένα!! Θεωρεί ότι αυτός είναι και κανένας άλλος. Όλα είναι δικά του και όποιος πάρει κάτι είναι σαν να τον …κλέβει!

Διαβάστε ακόμη: