Την επίμαχη περίοδο κατά την οποία ο Νίκος Τσαφός ήταν σύμβουλος στη ΔΕΠΑ είχε υπογράψει μία σύμβαση με ξένη εταιρεία που διαχειρίζεται ασφάλιστρα κινδύνου. Η σύμβαση προέβλεπε ότι σε περίπτωση κατά την οποία το υγροποιημένο αέριο θα ξεπερνούσε μία τιμή, τότε θα ενεργοποιούνταν τα ασφάλιστρα κινδύνου και η ΔΕΠΑ θα εξασφάλιζε δωρεάν μεγάλες ποσότητες αερίου. Όπως πληροφορούμαι εγκύρως, ξεπεράστηκαν οι τιμές στο υγροποιημένο αέριο, ξεπέρασαν αυτές που προέβλεπε η σύμβαση, αλλά τα ασφάλιστρα κινδύνου ουδέποτε ενεργοποιήθηκαν.

Γιατί απασφάλισε ο Άδωνις με τις αυξήσεις στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο πραγματικός λόγος που έχει απασφαλίσει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι γιατί ο Νίκος Δένδιας τόσο με τις αυξήσεις που εξασφάλισε για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και με την αποδοχή, τόσο της κοινωνίας όσο και ισχυρών οικονομικών παραγόντων, εμφανίζεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διαδοχή. Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει τους συνομιλητές του ότι θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή και δεν τον τρομάζουν οι διαπλοκές του Δένδια. Εμφανίζεται επίσης προβληματισμένος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί, όπως λέει, κάνει ό,τι μπορεί για να χρήσει τον Δένδια διάδοχο.

Κινδυνεύει να καεί η υποψηφιότητα Βεσυρόπουλου εξαιτίας ου κλίματος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ δεν ευνοεί τον Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε για γραμματέα της Κ.Ο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντάρτες βουλευτές θα απαιτήσουν να στηθούν κάλπες για την εκλογή του. Μία τέτοια εξέλιξη μπορεί να προκαλέσει μεγάλη κρίση, γιατί οι δυσαρεστημένοι βουλευτές είναι αποφασισμένοι να τον καταψηφίσουν. Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και αντίπαλη υποψηφιότητα, οπότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

Οι απειλές για αποπομπή και διαγραφή

Στο Μαξίμου είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι με τη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη. Μάλιστα κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού εκτιμούν ότι επιδιώκει ηρωική έξοδο για να μπορεί να είναι κάθε μέρα στα κανάλια προετοιμάζοντας το έδαφος για την επόμενη μέρα. Γνωρίζουν επίσης ότι ο Άδωνις δεν είναι αναλώσιμος, γιατί απευθύνεται σε ένα δεξιό κοινό το οποίο επιχειρεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει η κυβέρνηση. Γι’ αυτό η διαχείριση του προβλήματος με τον Άδωνι είναι σύνθετη και βεβαίως δύσκολη.

Μετράνε το κόστος

Από τη Δευτέρα άρχισαν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένει με αγωνία το Μαξίμου. Οι νέες δημοσκοπήσεις θα μετρήσουν το μπάχαλο με τις αυξήσεις των ενστόλων και το αντάρτικο που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις εμφάνισαν τη ΝΔ σε ιστορικά χαμηλά. Σε περίπτωση που στήνονταν τώρα κάλπες, η κατανομή των εδρών θα ήταν η ακόλουθη:
ΝΔ 80 έδρες, Πλεύση Ελευθερίας 46 έδρες, ΠΑΣΟΚ 40 έδρες, Ελληνική Λύση 36 έδρες, ΚΚΕ 31 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 20 έδρες, Φωνή Λογικής 13 έδρες, ΜέΡΑ25 12 έδρες, Νίκη 11 έδρες και Κίνημα Δημοκρατίας 11 έδρες.

Η ερώτηση Δημοσχάκη είναι εύλογη καθώς έχει διατελέσει αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Δικαιολογημένο είναι το ενδιαφέρον του Τάσου Δημοσχάκη για τους ένστολους και γι’ αυτό κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Ο Δημοσχάκης έχει διατελέσει αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βέβαια ο βουλευτής Έβρου συνυπέγραψε και την ερώτηση για τις μαζικές αγορές ακινήτων στις παραμεθόριες περιοχές από τους Τούρκους και εντάσσεται στην ομάδα των λεγόμενων ανταρτών.

Δείγμα απελπισίας το παραμύθι του διορθωτικού ανασχηματισμού τον Σεπτέμβριο που διακινεί το Μέγαρο Μαξίμου

Το τελευταίο διήμερο το Μαξίμου διακινεί το παραμύθι για δήθεν διορθωτικό ανασχηματισμό τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για κίνηση τακτικής που αποκαλύπτει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνεργάτες του πρωθυπουργού. Ο διορθωτικός ανασχηματισμός επισείεται ως απειλή για απείθαρχους υπουργούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Βασίλης Κικίλιας και ως δόλωμα για τους αντάρτες βουλευτές που έχασαν το τρένο της υπουργοποίησης. Βέβαια ελάχιστοι είναι οι βουλευτές της ΝΔ που πιστεύουν το παραμύθι με το οποίο το Μαξίμου επιδιώκει να δημιουργήσει προσδοκίες.

Η εργαλειοποίηση της αναπηρίας της Κατερίνας Νοτοπούλου από την …Κατερίνα Νοτοπούλου!

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε χθες ο Βασίλης Οικονόμου, όταν μια φράση της καθομιλουμένης σε ένα τηλεοπτικό πάνελ συζητώντας με την κυρία Νοτοπούλου ερμηνεύτηκε κατά το πως βόλευε την επικοινωνιακή πολιτική της λάσπης στην οποία ειδικεύεται το κόμμα των τρολ των υπογείων της Κουμουνδούρου.

Οι πανικοβλημένοι από τις δημοσκοπήσεις και διψασμένοι για προβολή ΣΥΡΙΖΑίοι βρήκαν αφορμή για ανακοινώσεις και τυμπανοκρουσίες, αφήνοντας σκιές σε ότι αφορά τη στάση του σχετικά με το αναπηρικό κίνημα.

Ευτυχώς όμως που όσοι ξέρουν τον Οικονόμου, όπως και οι άνθρωποι του αναπηρικού κινήματος, γνωρίζουν τη διαχρονική στάση του στο πλευρό τους, είτε ως βουλευτής, είτε ως υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, μια στάση που έχει οδηγήσει σε δεκάδες δράσεις υπέρ των ΑμΕΑ και της βελτίωσης της καθημερινότητας τους και έτσι η προσπάθεια σπίλωσης του έπεσε στο κενό.

Αυτό όμως που θεωρείται ταμπού και για το οποίο δεν μιλάει κανείς είναι η εργαλειοποίηση της αναπηρίας από την ίδια την κυρία Νοτοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη ως «όπλο» κομματικής επίθεσης προς πολιτικούς αντιπάλους της.

Και για όσους δεν γνωρίζουν, η κυρία Νοτοπούλου έχει ένα πρόβλημα ακοής, όχι κάποια εμφανή αναπηρία, την οποία θα μπορούσε ο συνομιλητής της να αντιληφθεί.

Οπότε, αναρωτιόμαστε κι εμείς γιατί θα πρέπει ο Οικονόμου ή ο Ρωμανός ή ο Παπαδόπουλος ή ο οποιοσδήποτε άλλος στέκεται απέναντι της ότι η Νοτοπούλου έχει κάποια μορφή αναπηρίας;

Μήπως είναι δε τόσο προβεβλημένο και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζει το πανελλήνιο ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα ακοής;

Ή μήπως πρέπει να φτιάξουμε καμιά λίστα με τις αναπηρίες των βουλευτών, αγνοώντας και το ιατρικό απόρρητο του καθενός;

Διαβάστε ακόμη: