Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι

Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γιάννη Μπρατάκο με ατζέντα τα θέματα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 15 Ιουλίου ο υποψήφιος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Γιάννης Μπρατάκος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την απόφασή του να διεκδικήσει την προεδρία του ΕΒΕΑ, παρουσιάζοντας παράλληλα τις βασικές αρχές και προτεραιότητες του συνδυασμού του. Στη συνάντηση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, «πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα λόγω και της προσωπικής σχέσης των δύο ανδρών», ο Γιάννης Μπρατάκος παρουσίασε τις προτάσεις του για το μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας. Μία από αυτές είναι και η συγχώνευση επιμελητηρίων.

Όλος ο καλός ο κόσμος στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την επέτειο της 4ης Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εχθές πραγματοποιήθηκε η δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ για την επέτειο της 4ης Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το παρόν στην πρεσβεία, όπως κάθε χρόνο, έδωσαν βουλευτές, υπουργοί, διπλωμάτες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, δημοσιογράφοι, με τον Γιώργο Τσούνη να αποδεικνύεται ένας από τους πλέον δημοφιλής Αμερικανούς πρεσβευτές στην Ελλάδα. Η φετινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής ήταν αφιερωμένη στην Τζούντυ Χιούμαν, πρωτοπόρο ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Είδαμε πολλούς γνωστούς. Ενας από αυτούς ήταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης ο οποίος και αυτός συντέλεσε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην καλυτέρευση των διμερών σχέσεων με τις ΗΠΑ. Είδαμε όμως και τον Στέφανο Κασσελάκη με τον σύντροφό του Τάιλερ να πιάνουν κουβέντα διαρκείας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Ο Σκέρτσος κοιτάζει πως θα βολέψει τον κολλητό του τον Σκάλκο, τον οποίο δεν τον θέλει ο Παπαθανάσης στο ΥΠΟΙΚ

Μου λένε καλές πηγές ότι ο Νίκος Παπαθανάσης στο υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει να φύγει από την γραμματεία ΕΣΠΑ ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Σκάλκος. Ο Πρωθυπουργός επειδή σέβεται πολύ τον Παπαθανάση θέλει να του κάνει το χατίρι. Όμως, πιέζει και ο Σκέρτσος που δεν θέλει να αφήσει το κολλητάρι του χωρίς θέση. Έτσι σκέφτηκαν την τράμπα, δηλαδή να πάει ο Σκάλκος στο ΤΑΙΠΕΔ ή κάπου αλλού για να φανεί ότι είναι «αναβάθμιση» και έτσι να ευχαριστήσουν και τον Παπαθανάση.

Σε νέα φορολόγηση των υπερκερδών στην Ενέργεια, μετά τον φόρο στα διυλιστήρια, προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Mετά από έκτακτη σύσκεψη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ηλεκτρικού ρεύματος, στο Μέγαρο Μαξίμου πάρθηκε η απόφαση να φορολογηθούν τα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών για το διάστημα από την 1η Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η θύρα 13 φλέγεται: Πόλεμος έχει ξεσπάσει μέσα στην ιστορική οργάνωση των οπαδών του Παναθηναϊκού

Η θύρα 13 φλέγεται…Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει μέσα στην ιστορική οργάνωση των οπαδών του Παναθηναϊκού είναι ανάμεσα σε δύο μεγάλες υποομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία ομάδα έχει για επικεφαλής δύο άτομα. Ο πρώτος, με βαρύ ποινικό παρελθόν με εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ακόμη και μέσα σε πανεπιστήμια, έχει καταγωγή από την Αλβανία ενώ ο δεύτερος είναι Έλληνας και διατηρεί κατάστημα στους Αμπελοκήπους.Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από οργανωμένους οπαδούς του Γκύζη, του Χολαργού, του Αμαρουσίου και του Ζωγράφου. Είναι άτομα ενεργά στο πέταλο των οργανωμένων και έχουν εμπλακεί σε ομαδικά επεισόδια σε ολόκληρη την χωρά και έχουν πλέον ανοιχτή αντιπαράθεση με τους παραπάνω.

Με απόφαση της Άννας Ροκοφύλλου το Ίδρυμα ΙΝΕΔΙΒΙΜ αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία

Με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και της προέδρου του Άννας Ροκοφύλλου, μετά από σχετικά αιτήματα Πανεπιστημίων, το Ίδρυμα αναλαμβάνει τα έξοδα στέγασης δικαιούχων φοιτητών σε ξενοδοχεία, σε 3 Πανεπιστήμια, σε 8 πόλεις για τα επόμενα δύο χρόνια, σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες σε φοιτητικές εστίες. Η απόφαση αυτή έχει ως αποτέλεσμα να διατεθούν κλίνες για 650-700 δικαιούχους κάθε χρόνο για τα επόμενα δύο χρόνια, σε φοιτητές που σπουδάζουν στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Δυτικής Μακεδονίας και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο βοήθημα έχει τόσο μεγάλη έκταση, η οποία δίνει σημαντική οικονομική ανάσα στους φοιτητές που πληρούν τα κριτήρια στέγασης. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι ενέργειες του Ιδρύματος για την αναβάθμιση των φοιτητικών εστιών αρμοδιότητάς του, καθώς και της βελτίωσης της παρεχόμενης σίτισης των φοιτητών. Είναι αλήθεια ότι με την έλευση της κ. Ροκοφύλλου στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει αναδειχθεί περισσότερο ο ανθρώπινος ρόλος του Ινστιτούτου.

Σε τοπικιστικού χαρακτήρα ερωτήσεις και όχι σοβαρά ζητήματα αναλώνονται οι ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ προς τους υπουργούς της κυβέρνησης

Το είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στην συνεδρίαση της γαλάζιας Κ.Ο ότι πλέον και οι βουλευτές θα μπορούν να κάνουν επίκαιρες ερωτήσεις στους υπουργούς. Ελπίζαμε βέβαια, ότι θα αναφέρονταν σε σοβαρά θέματα της καθημερινότητας, όπως απ΄ότι έχω δει ως τώρα, κάτι τοπικιστικού χαρακτήρα ερωτήσεις κάνουν. Έτσι λοιπόν έχουν τα εξής: Ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τον Θόδωρο Σκυλακάκη για την «δόμηση σε γήπεδα, κείμενα εκτός ορίων οικισμών και εκτός σχεδίου θέτοντας το βασικό ερώτημα προς τον αρμόδιο υπουργό: «Πότε και ποια λύση θα βρεθεί για να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στην εκτός οικισμών και σχεδίου δόμηση». Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου ζητά εξηγήσεις από τον υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο με την κατάθεση ερώτησης με θέμα: «Η εκκρεμότητα στην εκκαθάριση και την κατάργηση του ΝΠΔΔ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ, δημιουργεί σοβαρά εμπόδια στην αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ». Στην ερώτηση ο πρώην υπουργός σημειώνει πως «η αξιοποίηση του χώρου της Πανελλήνιας Έκθεσης της Λαμίας, είναι ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πόλη της Λαμίας, την τοπική μας κοινωνία αλλά και την οικονομία και την ανάπτυξη της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας γενικότερα». Ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη καταθέτοντας ερώτηση για τον Αρχαιολογικό χώρο της Πελλάνας. Ο «γαλάζιος» βουλευτής αφού πρώτα υπενθυμίζει στην υπουργό Πολιτισμού τι του είχε απαντήσει στις 21/11/22 σε σχετική αναφορά που είχε κάνει ο ίδιος σημειώνει χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης του: «Μετά την παρέλευση δύο σχεδόν ετών και με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό κλοπής στον χώρο του μυκηναϊκού νεκροταφείου, γεγονός που αποδεικνύει τησυνεχιζόμενη απαράδεκτη κατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Πελλάνας και εκθέτει τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού́ για την μέχρι σήμερα διαχείριση».

Διαβάστε ακόμη