Καλημέρα κυρίες και κύριοι και καλή εβδομάδα.

Τα στελέχη της ΝΔ που χρησιμοποιούν ΜΜΕ για να πλήξουν συναδέλφους είναι πλέον στο «στόχαστρο» Μητσοτάκη

Μου λένε πολύ καλοί γνώστες του γαλάζιου ρεπορτάζ ότι στη ΝΔ ότι κάποιοι εντός και εκτός της Πειραιώς έχουν βαλθεί να στοχοποιούν συναδέλφους τους. Εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους στην κυβέρνηση δίνουν παραπολιτικά σε εφημερίδες κατηγορώντας στελέχη του κόμματος και θέτοντας ζητήματα ανύπαρκτα. Ο σκοπός του όπως έμαθα ήταν και είναι να βάλουν στα όργανα του κόμματος με στελέχη της επιρροής τους και να διώξουν στην ουσία στελέχη που αντιπροσωπεύουν την κάθε γενιά. Το θέμα είναι ότι αυτές οι διαρροές έφτασαν και στον Πρωθυπουργό ο οποίος μην νομίζετε ότι κάθεται σε μία γυάλα αποσβολωμένος. Ξέρει καλά ποιος γράφει και τι, τι δίνει κάποιος και που και τα μαθαίνει όλα. Έτσι λοιπόν, μαθαίνει ότι στο κόμμα μία ομάδα αποτελούμενη από έναν υψηλά ιστάμενο πρόσωπο, από ένα κυβερνητικό στέλεχος με θεσμική εξωστρέφεια και ένα άλλο χαμηλόβαθμο πρόσωπο του κομματικού μηχανισμού προσπαθούν να πλήξουν με δημοσιεύματα σε γνωστές στήλες ιστοσελίδων και εφημερίδων συγκεκριμένα πρόσωπα. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα κόμμα στα μέτρα τους και να προωθούν μόνο δικά τους πρόσωπα. Φυσικά με Μητσοτάκη πρόεδρο δεν υπάρχει περίπτωση να τους περάσει… Αυτά και για ότι μαθαίνουμε θα σας τα μεταφέρουμε πάλι.

Ξεσκεπάστηκε ο υπερφιλόδοξος Νεοδημοκράτης που έλεγε ότι θα γίνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ

Να γνωρίζετε ότι ένα από αυτά τα πρόσωπα που θέλει να αλλάξει τις ισορροπίες μέσα στην Νέα Δημοκρατία, το προηγούμενο διάστημα προσπαθούσε να πείσει όλους τους φίλους του ότι θα γίνει υφυπουργός στον Πρωθυπουργό ή κάπου αλλού υφυπουργός διότι «τού το είχε πει δήθεν ο Πρωθυπουργός». Ο τελευταίος μην σας πω τελικά τι πήρε. Το μόνο που κατάφερε είναι να κάνει γνωστός σε όλους, σε αυτούς που τον ξέρουν και σε αυτούς που δεν τον ξέρουν, ότι είναι ένας υπερφιλόδοξος τύπος που όμως, έχει καεί. Και έχει καεί, μου λένε, από την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και η τοποθέτηση του στο κόμμα, έγινε ακριβώς για να μην είναι στα πόδια του Πρωθυπουργού…

Το βέτο υπουργού σε εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο που ήθελε να τοποθετήσει ο Σκέρτσος ως υφυπουργό

Μου λένε ότι ο Άκης Σκέρτσος ήθελε και θέλει να προωθήσει συγκεκριμένα πρόσωπα σε μερικά υπουργεία, πιπιλώντας πολλές φορές το μυαλό του Πρωθυπουργού. Όμως, σε συγκεκριμένο υπουργείο που θέλησε να βάλει το χέρι του, ο υπουργός έβαλε βέτο και δεν πέρασε του Άκη που ήθελε να προωθήσει συγκεκριμένο εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο. Ο υπουργός μέχρι και παραίτηση θα έδινε και έτσι θα χαλούσε όλον τον ανασχηματισμό που επιχειρήθηκε. Τώρα, να σας πω την αλήθεια αν στο μέλλον δούμε προστριβές του αγαπημένου Άκη με το συγκεκριμένο κυβερνητικό αξιωματούχο, θα ξέρουμε όλοι το πως και το γιατί…

Ούτε ο Γεραπετρίτης δεν μπόρεσε να την σώσει την Δόμνα Μιχαηλίδου από την καρατόμηση

Tην Δόμνα Μιχαηλίδου δεν μπόρεσε να την σώσει ούτε ο Γιώργος Γεραπετρίτης ο οποίος είναι γνωστό την προώθησε από την αρχή που ήταν ένα απλό στέλεχος μέχρι το βαθμό του υπουργού. Το Μαξίμου δεν είχε κάτι εναντίον της, πέρα από τη σχέση που είχε αναπτύξει με γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα. Όμως, όπως λένε πηγές από το Μαξίμου “δεν μπορούσαμε να βγάλουμε από την κυβέρνηση την Κεραμέως και να αφήσουμε την Δόμνα”. Αν είχε παραμείνει υφυπουργός τώρα θα ήταν μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Στην ουσία, την έφαγε η φιλοδοξία της. Τώρα οργανώνει από την αρχή το πολιτικό της γραφείο και περιμένει τη σειρά της.

Ενοχλημένος είναι ο Πολάκης με τον Κασσελάκη για το «φλερτ»  με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ενοχλημένος είναι ο Πολάκης με τον Κασσελάκη και όχι μόνο για το φλερτ που επιχειρεί ο Στέφανος με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Πλεύση Ελευθερίας. Η Ζωή θεωρεί λίγο τον Πολάκη και αν θυμάστε είχε πει ότι θα είχαμε πεθάνει όλοι αν στην πανδημία υπουργός Υγείας ήταν ο Πολάκης. Αυτό δεν το συγχώρεσε ποτέ και τώρα εκδηλώνει την αντίθεσή του στο φλερτ χωρίς ανταπόκριση του Κασσελάκη.

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Γιώργος Μυλωνάκης ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ

Πολύ σοβαρά, όπως πρέπει, έχει πάρει το ρόλο του ο Γιώργος Μυλωνάκης και προσπαθεί να σβήσει ενδεχόμενες φωτιές που θα ανοίξουν στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Τετάρτη. Ο Μυλωνάκης βρίσκεται ούτως άλλως τόσα χρόνια στη βουλή, έχει πολύ καλή σχέση με όλους, ακούει τα παράπονά τους και δίνει λύσεις. Είναι μία περίπτωση που για την ώρα λειτουργεί αποτελεσματικά για τον Πρωθυπουργό.

Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ο Μητσοτάκης για το θέμα της ακρίβειας στην Κομισιόν

Μου λένε ότι δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι ο Μητσοτάκης το χαρτί της Κομισιόν για το θέμα της ακρίβειας. Και σκοπεύει τέλος του μήνα που θα βρεθεί εκ νέου στις Βρυξέλλες να το παίξει για άλλη μία φορά. Άλλωστε, το έθεσε επιτακτικά και στον Τιερί Μπρετόν, τον επίτροπο για την Εσωτερική Αγορά. Στο στόχαστρό του θα μπουν ξανα οι πολυεθνικές και η πρακτική τους να αλλάζουν τις τιμές ανα χώρα.

Το φιάσκο Φλωρίδη με την υπόθεση των Καζακστανών που άναψαν τη φωτά ρίχνοντας βεγγαλικά από το γιοτ στην Ύδρα

Εχει προκαλέσει πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια σε επίπεδο κυβέρνησης το γεγονός ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17 υπήκοοι από το Καζακστάν οι οποίοι βρισκόμενοι σε γιοτ κοντά στην Ύδρα πέταξαν πυροτεχνήματα που έκαψαν το μεγάλο πευκοδάσος του νησιού. Οι 17 συνελήφθησαν, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και για έναν αδιευκρίνιστο λόγο μπόρεσαν και αφέθηκαν ελεύθεροι και οι περισσότεροι τώρα βρίσκονται στην πατρίδα τους. Τα βέλη πέφτουν κυρίως στον Γιώργο Φλωρίδη για αυτό το μεγάλο φιάσκο. Όμως, θα αναζητηθούν ευθύνες και αλλού.

Διαβάστε ακόμη