Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και χρόνια πολλά…

Η περιφορά της δικογραφίας για τη Θύρα 7 από ιδιοκτήτη εταιρείας που αναλαμβάνει καθαρισμούς κτιρίων

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η περιφορά της δικογραφίας για τη Θύρα 7, και συγκεκριμένα μία από τις καταθέσεις προστατευόμενων μαρτύρων σε διάφορα γραφεία υπουργών. Όπως πληροφορούμαι από έγκυρη πηγή ένας ιδιοκτήτης εταιρείας που αναλαμβάνει καθαρισμούς κτιρίων και έχει προνομιακές σχέσεις με το Δημόσιο ενημέρωσε τουλάχιστον δύο υπουργούς για την κατάθεση που επρόκειτο να κάνει συγγενικό του πρόσωπο. Λεπτομέρειες λίαν προσεχώς.

Τα λαϊκά δικαστήρια της κυβέρνησης και των καναλιών για το Μάτι και τους δικαστές της υπόθεσης

Κατανοούμε απολύτως την οργή των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας που συντελέστηκε στο Μάτι για τις ποινές που επέβαλε το δικαστήριο στους κατηγορούμενους. Αυτό που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε είναι την απόπειρα των καναλιών και της κυβέρνησης να στήσουν λαϊκά δικαστήρια καταλογίζοντας ευθύνες στους δικαστές. Προφανώς κάποιοι επιχείρησαν να σπεκουλάρουν με την επίμαχη απόφαση γνωρίζοντας όμως ότι το δικαστήριο εφαρμόζει τους ποινικούς κώδικες. Αυτές ήταν οι ποινές που προέβλεπε ο ποινικός κώδικας, αυτές και επέβαλαν.
Γιαυτό είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αντίδραση δικαστών και εισαγγελέων, οι οποίοι προειδοποιούν ότι πρέπει να σταματήσουν τα λαϊκά δικαστήρια που στήνουν σε βάρος τους τα κανάλια, και βέβαια οι πολιτικοί για να μεταθέσουν τις δικές τους ευθύνες για το νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίζουν.

Από τα ΜΜΕ έμαθαν στην Κουμουνδούρου ότι αναλαμβάνει σύμβουλος του Κασσελάκη ο Σπηλιωτόπουλος

Η νέα μεταγραφή αεροδρομίου που εξασφάλισε ο Στέφανος Κασσελάκης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου. Πρόκειται για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος τοποθετήθηκε στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κασσελάκη και μαζί με τον Ευάγγελο Αντώναρο είναι οι εκπρόσωποι του Καραμανλή στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Κουμουνδούρου ορισμένοι είναι προβληματισμένοι γιατί πληροφορήθηκαν από τα Μέσα Ενημέρωσης τον νέο ρόλο του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος για χρόνια ήταν εξαφανισμένος από την πολιτική πιάτσα για να επανέλθει τώρα ως σύμβουλος του Κασσελάκη.

Αισιοδοξία για τις δημοσκοπήσεις στη Νέα Δημοκρατία

Άκρως αισιόδοξα για τη Ν.Δ. είναι τα μηνύματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι μετρήσεις δείχνουν για πρώτη φορά ανοδικές τάσεις της Ν.Δ. στη Βόρεια Ελλάδα. Με δεδομένο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να κλείσει και το μέτωπο με την Εκκλησία μετά την κοινή εμφάνιση με τον αρχιεπίσκοπο, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου εκτιμά ότι το ποσοστό της Ν.Δ. μπορεί να φτάσει ή ακόμη και να ξεπεράσει το 35%.

Ειλημμένη απόφαση να κηρυχθούν έκπτωτοι οι Σπαρτιάτες και να μοιραστούν οι έδρες τους

Το εκλογοδικείο έχει καταλήξει στην απόφαση για τους «Σπαρτιάτες» αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε θα τη δημοσιοποιήσει. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, οι «Σπαρτιάτες» κηρύσσονται έκπτωτοι από τη Βουλή και οι 12 έδρες πρόκειται να κατανεμηθούν αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί δικαστές στη διάρκεια των συνεδριάσεων του εκλογοδικείου είχαν τεθεί υπέρ της προκήρυξης εκλογών στις 12 εκλογικές περιφέρειες για την αναπλήρωση των εδρών των «Σπαρτιατών». Η απόφαση για αναλογική κατανομή των εδρών ελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, με οριακή πλειοψηφία.

Οι «αποκαλύψεις» του καθηγητή Νίκο Μαραντζίδη για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός είναι ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης για τον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι Δεξιός. Θέλετε να τον πείτε Δεξιό τύπου Μανχάταν, νεοφιλελεύθερο Δεξιό, ήπιο ρεπουμπλικάνο, συντηρητικό Δημοκρατικό, Δεξιό με προοδευτικές ευαισθησίες. Πείτε τον όπως θέλετε, η ουσία δεν αλλάζει. Ο άνθρωπος είναι Δεξιός».

Το πάρτι με τις βόμβες συνεχίζεται από τις αντίπαλες συμμορίες στην Καλλιθέα και τον Πειραια

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα στις συμμορίες της λεγόμενης «Greek Mafia». Η συμμορία του Πειραιά βάζει βόμβες στην Καλλιθέα και η αντίπαλη συμμορία στον Πειραιά. To πάρτι με τις βόμβες φαίνεται να τελειώνει με δεδομένο ότι η κρατική ασφάλεια έχει χαρτογραφήσει τις δύο επικίνδυνες συμμορίες και σύντομα αναμένονται συλλήψεις.

Έρχεται η επιστολική ψήφος και στις βουλευτικές εκλογές

Επαναφέρει η κυβέρνηση στη Βουλή την τροπολογία με την οποία ανοίγει ο δρόμος για επιστολική ψήφο και στις βουλευτικές εκλογές. Για τις ευρωεκλογές έχουν εγγραφεί διακόσιες χιλιάδες ψηφοφόροι στην πλατφόρμα για επιστολική ψήφο. Η συμμετοχή θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των ψηφοφόρων από το υπουργείο Εσωτερικών.

Συναντήσεις στο Μαξίμου με βουλευτές που έχουν παράπονα από την (μη) επικοινωνία τους με τους Υπουργούς

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις που είχε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με βουλευτές από όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Στην πλειονότητά τους οι βουλευτές καταφέρθηκαν κατά συγκεκριμένων υπουργών, οι οποίοι δεν απαντούν ούτε στα τηλέφωνα. Κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειές μας παραμένουν σε εκκρεμότητα γιατί οι υπουργοί δεν μας δέχονται και δεν απαντούν ούτε καν στα τηλέφωνα, είπαν χαρακτηριστικά στον πρωθυπουργό βουλευτές από τη Μακεδονία. Η επικοινωνία μας με τους υπουργούς έχει σταματήσει μετά την απομάκρυνση από το Μαξίμου του Γρηγόρη Δημητριάδη, είπαν άλλοι βουλευτές. Ο πρωθυπουργός που άκουσε με προσοχή όσα του είπαν οι βουλευτές δεσμεύτηκε ότι το πρόβλημα θα λυθεί, ενώ τόνισε ότι θα κάνει συστάσεις σε συγκεκριμένους υπουργούς, οι οποίοι αρνούνται να συνεργαστούν.

Διαβάστε ακόμη: