Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι και καλή Σαρακοστή

Καταδρομική επιχείρηση στο σπίτι ενός πρώην περιφερειάρχη

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως, ότι πρόσφατα η οικονομική αστυνομία προχώρησε σε καταδρομική επιχείρηση στο σπίτι ενός πρώην περιφερειάρχη. Όπως αντιλαμβάνεστε τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται σοβαρά και ο εν λόγω παράγοντας κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπος με δικαστικές περιπέτειες.

Προβληματισμός για την κατάσταση στην Αίγυπτο, ενόψει νέου μεταναστευτικού κύματος

Πανικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά στην Ελλάδα και την Ιταλία προκαλεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Αίγυπτο. Το κλείσιμο του Σουέζ έχει προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στη χώρα με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι να είναι έτοιμοι να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη. Η δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών στη Γαύδο ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία στη διάρκεια της αυριανής επίσκεψης στο Κάιρο μαζί με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Τζόρτζια Μελόνι θα επιχειρήσει να βρει μια λύση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Ήδη η Κομισιόν ενέκρινε βοήθεια ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων στην Αίγυπτο, αλλά το πρόβλημα με την υπό κατάρρευση οικονομία της χώρας δεν λύνεται.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη πτώση της Ν.Δ. στη Βόρειο Ελλάδα

Σύμφωνα με τις πρόσφατες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει μεγάλη πτώση στη Βόρεια Ελλάδα. Τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έχουν πέσει στο 25%. Η «Ελληνική Λύση» εμφανίζεται δεύτερο κόμμα με 14%, στο 7% κινείται η «ΝΙΚΗ» του Δημήτρη Νατσιού, από 9% συγκεντρώνουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 8%.

Ρεσιτάλ αλαζονείας και αμετροέπειας από τον Στέφανο Κασσελάκη

Τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι έχει παρανομήσει διατηρώντας τις εταιρίες του στην Αμερική, ενώ ταυτόχρονα είναι πρόεδρος κόμματος. Ο νόμος που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Τσίπρα τον οποίο χαρακτηρίζει λάθος είναι απόλυτα σαφής και δεν σηκώνει διασταλτικές ερμηνείες. Ο Κασσελάκης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών. Το γεγονός ότι έχει καθαρό ποινικό μητρώο σημαίνει ότι η ποινή θα συνοδεύεται από τριετή αναστολή. Το χειρότερο από όλα για τον Κασσελάκη είναι ότι ενώ παραδέχτηκε ότι παρανόμησε, επιχείρησε να δώσει ρεσιτάλ αλαζονείας και αμετροέπειας για τα περιουσιακά στοιχεία του πρωθυπουργού, τα οποία βέβαια έχουν ελεγχθεί από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Περιθωριοποιημένοι και οργισμένοι οι βουλευτές καθώς μετά την παραίτηση Δημητριάδη υπάρχει αδιαφορία

Ιδιαίτερα προβληματική εμφανίζεται η κατάσταση που επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Οι περισσότεροι βουλευτές έχουν χάσει την επαφή τόσο με το Μαξίμου όσο και με τους υπουργούς που δεν τους απαντάνε ούτε στα τηλέφωνα. Τα κυβερνητικά στελέχη αδιαφορούν και για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές στις περιφέρειες τους. Οι βουλευτές αισθάνονται περιθωριοποιημένοι και δικαιολογημένα οργισμένοι. Μάλιστα διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται να βάλουν πλάτη στην κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Το πρόβλημα με την περιθωριοποίηση των βουλευτών εκδηλώθηκε μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος παρενέβαινε ακαριαία όταν διαπίστωνε προβλήματα στις σχέσεις τους με το Μαξίμου ή τους υπουργούς.

Η Φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους πατριώτες

Από το έπος του αλβανικού μετώπου είχαμε να νιώσουμε εθνική υπερηφάνεια. Ευτυχώς φρόντισε ο Νίκος Δένδιας να στείλει τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα για να κατατροπώσει τους Χούθι. Βέβαια, μπορεί τα πολυβόλα να απέτυχαν να καταρρίψουν τα εχθρικά drones, αλλά το γεγονός ότι εξοντώθηκαν κάτι γλάροι έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους πατριώτες. Την ίδια ώρα ο Κασσελάκης φυλάει σκοπιά στην… ακριτική Θήβα διασφαλίζοντας την αμυντική θωράκιση της χώρας.

Συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Δεδομένη θεωρείται η συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Το μόνο που απομένει είναι να καθοριστεί ημερομηνία, που πιθανότατα τοποθετείται στις 3 ή 4 Απριλίου. Στις 24 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει μαζί με τον Τζάστιν Τριντό παρέλαση ομογενών στον Καναδά.

Θέσπιση κανόνων στο καθεστώς βραχυχρόνιων μισθώσεων

Μετατίθενται για το φθινόπωρο οι αλλαγές στο καθεστώς βραχυχρόνιων μισθώσεων. Με δεδομένο ότι το πρόβλημα στέγης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη θέσπιση αυστηρών κανόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να απαγορευτούν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σε πολλές περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, και σε άλλα αστικά κέντρα.

Πως θα μοιραστούν οι έδρες των Σπαρτιατών, αναλογικά ή θα προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Εκλογοδικείου για το κόμμα των Σπαρτιατών. Σε περίπτωση κατά την οποία κρίνει ότι οι Σπαρτιάτες ήταν ένα κόμμα-όχημα του Ηλία Κασιδιάρη, τότε οι 12 βουλευτές θα χάσουν τις έδρες τους. Το ερώτημα είναι αν οι έδρες των Σπαρτιατών θα μοιραστούν αναλογικά στα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή ή αν θα προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές, όπως έγινε στη Β΄ Αθήνας με την παραίτηση του Δημήτρη Τσοβόλα.

Στον αέρα οι διαδικασίες για αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών

Το φθινόπωρο αναμένεται να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των περιφερειακών καναλιών. Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στον τρόπο που θα γίνει η αδειοδότηση. Το σίγουρο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χωρίς να αποκλείεται η προκήρυξη να περιλαμβάνει και μοριοδότηση των καναλιών που λειτουργούν με βάση το προσωπικό που απασχολούν. Πάντως, η κατάσταση με τα περιφερειακά κανάλια είναι άναρχη και τα περισσότερα δεν έχουν πρόγραμμα και παίζουν τηλεμάρκετινγκ όλο το 24ωρο. Το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτά που έχουν στοιχειωδώς πρόγραμμα και προσωπικό βρίσκονται σε κατάσταση χρεοκοπίας.

Στο στόχαστρο Βουρλιώτη διάφοροι… φιλάνθρωποι που έχουν αναγάγει σε επάγγελμα το στήσιμο ιδρυμάτων

Αντιμέτωποι με τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη θα βρεθούν διάφοροι… φιλάνθρωποι που έχουν αναγάγει σε επάγγελμα το στήσιμο ιδρυμάτων. Για να μπορέσει κάποιος να προχωρήσει τις διαδικασίες για ίδρυμα θα πρέπει να ελεγχθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα. Το ίδιο και αυτοί που εμφανίζονται ως δήθεν χρηματοδότες.

Διαβάστε ακόμη: