Για την φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώνει ο διαβόητος Father Alex, κατά κόσμο Καρλούτσος ή «νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα», ο οποίος «πουλάει» εντέχνως σε επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και «παράγοντες» τη σχέση του με τον Μπάιντεν, σας ενημέρωσα προ ημερών!

Για όποιον δεν έχει επακριβώς αντιληφθεί την ουσία της υπόθεσης, ο Father Alex, που μετά την έξοδο του από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής θέλησε να γίνει ακόμη και …πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα και μόλις «έφαγε πόρτα» από τον Λευκό Οίκο την έπεσε από κοντά στον Τσούνη για να τον κατευθύνει και χειραγωγεί από πίσω, στην ουσία κάνει ένα κάλεσμα, όπου οι επιφανείς και επώνυμοι καλεσμένοι από την Αθήνα, θα καταθέσουν τον οβολό τους όχι μόνο για να ακούσουν τον Αντώνη Ρέμο, (που μπορούν να τον ακούσουν το καλοκαίρι σε κάθε γιορτή στην ελληνική επαρχία), αλλά γιατί ο παμπόνηρος «νταραβεριτζής με τα ράσα» τους πουλάει λόμπινγκ με την ηγεσία των ΗΠΑ, κολεγιά με τον Μπάιντεν και το Κογκρέσο και «υποσχέσεις για δουλειές» και «υπερατλαντική προστασία»!

Σε απλά λόγια ο Father Alex (τον οποίο εσχάτως η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έστειλε από εκεί που ήρθε) πουλάει παραμύθια και φούμαρα σε αφελείς όπως καταδεικνύεται στην πράξη Έλληνες επιχειρηματίες και παράγοντες, οι οποίοι θα μεταβούν στη Νέα Υόρκη καταβάλλοντας υψηλό αντίτιμο για …φιλανθρωπικούς σκοπούς (αφού αφαιρεθούν πρώτα τα έξοδα της διοργάνωσης) με την προσδοκία ότι θα χριστούν «αντιπρόσωποι» του πλανητάρχη στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και θα κάνουν business με τους Αμερικανούς μαζί ή από πίσω!

Και οι κάθε λογής δημοσιογράφοι και διευθυντάδες που μετά βεβαιότητας, όπως μαθαίνω με ακρίβεια, θα παραστούν στην εμποροπανήγυρη του Father Alex, αποσκοπούν στο να «πουλήσουν» με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, τις σχέσεις με τις ΗΠΑ και τον «αμερικανικό παράγοντα» στο σύστημα προς ίδιον όφελος!

Περιμένω λοιπόν με …αγωνία να δω ΠΟΙΟΙ επιχειρηματίες θα παραστούν στο πανηγυράκι του «νταραβεριτζή με τα μαύρα ράσα» και θα καταθέσουν τον οβολό τους για να ακούσουν Ρέμο στην …Αστόρια (νομίζοντας ότι θα κάνουν δουλειές με τους Αμερικανούς) και ΠΟΙΟΙ δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν στην «φιλανθρωπική» εκδήλωση ενός από τους μεγαλύτερους λομπίστες και νταραβεριτζήδες που κυκλοφορούν την ώρα αυτή στην πιάτσα και «πουλάνε» ότι έχουν και – κυρίως- δεν έχουν!

Ραγδαίες εξελίξεις σε 2 μείζονος σημασίας υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με εμπλοκή τριών επωνύμων (με άκρες και προσβάσεις) ανθρώπων του χρήματος! Ο Βενεζουελάνος, το «κόλπο» εφοπλιστή και στοιχηματζή, τα ύποπτα εμβάσματα από Αμερική σε Ελβετία, οι μίζες 10% και το σπάσιμο των capital controls

Μου λένε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις σε πολύ σοβαρές υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που διερευνά η αρμόδια επιτροπή σχετικά πρώτον, με υπόθεση ομογενούς επιχειρηματία που ανδρώθηκε στην Βενεζουέλα και έχει μεταφέρει στη χώρα μας δραστηριότητες του που σχετίζονται με αγοραπωλησίες ακινήτων, ξενοδοχείων και αστικής ανάπτυξης.

Δεύτερον, με υπόθεση μείζονος σημασίας και ηθικής τάξης εκτός των άλλων, όπου εφοπλιστής φέρεται να ξέπλενε αντί αμοιβής 10% ύποπτης προέλευσης κεφαλαία επωνύμου στοιχηματζή, σπάζοντας τότε τα capital controls με την ένοχη ανοχή – συνεργασία της διοίκησης συστημικής τράπεζας.

Ο εν λόγω εφοπλιστής που μετέφερε τα κεφάλαια του στοιχηματζή εκτός Ελλάδος, στις μέρες μας φέρεται να έχει αποθρασυνθεί τελείως, θεωρώντας ότι η ασυλία των τραπεζιτών (η συνταγματικότητα της οποίας κρίνεται σύντομα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου επί της ουσίας) τον έχει καταστήσει άτρωτο και εσαεί στο απυρόβλητο..

Σχετικά τώρα με τον …Βενεζουελάνο, εκτός από τις αθρόες αγορές ακινήτων και ξενοδοχείων στο Κεφαλάρι, τη Λεωφόρο Συγγρού, , το κέντρο της Αθήνας, την παραλιακή, τη Μύκονο και αλλού, υποψίες δημιούργησαν και οι μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών μέσω του τραπεζικού συστήματος!

Οι κινήσεις των λογαριασμών του έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών καθώς ορισμένα εμβάσματα από Βενεζουέλα δια μέσω ΗΠΑ και Ελβετίας έχουν θεωρηθεί ως ύποπτα και διερευνώνται εξονυχιστικά. Όπως και οι ιδιότυπες μέσω συγγενικών προσώπων δαιδαλώδεις εταιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο!

Η υπόθεση του εν λόγω επιχειρηματία ο οποίος στην χώρα μας συνδέεται μεταξύ άλλων με πρώην πολιτικό πρόσωπο που έπαιξε ρόλο σε προμήθειες του 2004 ενώ επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου δεν είχε πάει στρατό και είχε πρωταγωνιστήσει με σκάνδαλο σε κρατικό οργανισμό, είχε ανοίξει επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο φάκελος της υπόθεσης είχε παραμείνει ερμητικά κλειστός στα συρτάρια της αρμόδιας Επιτροπής για το ξέπλυμα!

Οι ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες, οι επιλεκτικές τοποθετήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, το μάζεμα στη ΔΕΗ! Στο κάδρο Τέρνα Ενεργειακή, Μότορ Όιλ, ΕΛΠΕ!

Όπως είναι λογικό και απολύτως αναμενόμενο, στον τραπεζικό κλάδο όπου υπήρξαν σημαντικές υπεραξίες από το rebound των τελευταίων εβδομάδων, παρατηρούνται ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών! Και σε κάθε περίπτωση, το ασταθές πολιτικό περιβάλλον που την ώρα τούτη διαπιστώνεται, βαραίνει το κλίμα και ενίοτε προκαλεί πρόσκαιρες ρευστοποιήσεις!

Ωστόσο την ίδια ώρα με την αποκόμιση κερδών στις τράπεζες, παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις τόσο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση όσο και στον κλάδο της Ενέργειας και των Πετρελαίων που λόγω συγκυρίας είναι «της μόδας» και στο επίκεντρο θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών, ξένων και Ελλήνων!

Επί του προκειμένου, επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται κατ’ αρχήν για τις μετοχές του ΟΠΑΠ και του ΟΤΕ, ενώ ταυτόχρονα η μετοχή της ΔΕΗ «μαζεύεται» γύρω από τα επίπεδα του 5,70 ευρώ όπου εμφανίζεται προσφορά από έναν μεγαλοεπενδυτή, η οποία και απορροφάται! Με τους καλά γνωρίζοντες να υποστηρίζουν ότι μετά το μάζεμα και με αφορμή τα οικονομικά δεδομένα και την αξία των assets θα ακολουθήσει εκτίναξη!!!

Ενδεικτικά κύκλοι της αγοράς με αφορμή την αγορά της Watt and Volt από τον Μυτιληναίο λένε ότι αν το πελατολόγιο της αποτιμάται την ώρα τούτη στα 36 εκατ. ευρώ, τότε το πελατολόγιο της ΔΕΗ αξίζει πάνω από 1 δις. ευρώ!!!

Ταυτοχρόνως μεγάλο χρηματιστηριακό ενδιαφέρον παρουσιάζει η Ενέργεια, τα Πετρέλαια και ειδικότερα τα Διυλιστήρια που έχουν μπει στο κάδρο των ξένων – και λόγω ενεργειακής κρίσης- οι οποίοι τοποθετούνται ακόμη και κόντρα στο κλίμα της αγοράς!

Η Τέρνα Ενεργειακή φέρεται κατά πληροφορίες να βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με την First και έναν ακόμη ισχυρό διεθνή οίκο, με έγκυρες πηγές να διαβεβαιώνουν ότι το deal θα ανακοινωθεί το αργότερο τον Σεπτέμβριο και σε τιμή ανά μετοχή πολύ υψηλότερη από εκείνη που είχε προσφέρει η Macquarie. Λέγεται ότι η προσφερόμενη τιμή είναι κατά μέσο όρο υψηλότερη κατά 1,78 ευρώ ανά μετοχή από εκείνη του αυστραλιανού fund!

Παράλληλα πολύ σοβαρό αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για Πετρέλαια – Διυλιστήρια με Μότορ Όιλ και Ελληνικά Πετρέλαια να αναδεικνύονται από τους πρωταγωνιστές της εποχής, παρουσιάζοντας πλήρη καθετοποίηση σε όλα τα επίπεδα, μεγάλα κέρδη και χρηματιστηριακές υπεραξίες…

Όλοι προαλείφονται για μελλοντικοί αρχηγοί στη ΝΔ! Τουλάχιστον 10 τρέφουν φιλοδοξίες να διαδεχθούν (εάν και όταν) τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Από τον Ν. Δένδια και τον Β. Κικίλια, μέχρι την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Κυρ. Πιερρακάκη και τον Κ. Μπακογιάννη!

Με αφορμή τις ήδη γνωστές δημοσκοπήσεις (και τις κυλιόμενες) που δεν δείχνουν αυτοδυναμία της ΝΔ, ούτε στις πρώτες εκλογές με απλή αναλογική, ούτε στις δεύτερες με ενισχυμένη…

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή έχουν παραγγελθεί νέες έρευνες τόσο από τα ΜΜΕ, όσο και από τα πολιτικά κόμματα προκειμένου να διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα μετά το καλοκαίρι, τις «υποκλοπές» και την πορεία προς την ΔΕΘ!

Και με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει στο παρασκήνιο σχετικά με το πρόσωπο του πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, με δεδομένο ότι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης είναι κατηγορηματικός ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να γίνεται μια χαμηλόφωνη συζήτηση σε διαδρόμους και πίσω από κλειστές κουρτίνες, σχετικά με το αύριο του κόμματος της ΝΔ, σε περίπτωση που τα νούμερα στις εκλογές δεν κατοχυρώνουν αυτοδυναμία και βάζουν την παράταξη – αλλά και τον τόπο – σε μια περιπέτεια! Καθώς παράλληλα θεωρείται απίθανο με βάση τις πληροφορίες, να προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα (πχ ονόματα πολιτικών που παρακολουθούνταν) που να οδηγήσει σε πτώση την κυβέρνηση!

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται – και είναι- απολύτως επιτυχημένος, έχοντας διαχειριστεί μια σκληρή συγκυρία, από την πανδημία του κορωνοϊού μέχρι την ενεργειακή κρίση και την όξυνση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, εντούτοις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος οι φιλοδοξίες έχουν αρχίσει να μην κρύβονται σε βαθμό που επώνυμα και προβεβλημένα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη έχουν αρχίσει να προαλείφονται για μελλοντικοί αρχηγοί!

Για να καταλαβαίνετε, με βάση τα σημερινά δεδομένα, σε περίπτωση που στο απώτερο μέλλον και μετά από τυχόν εκλογικά αδιέξοδα τεθεί θέμα ηγεσίας στην Κεντροδεξιά Παράταξη, τουλάχιστον 10 θα είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί!!!

Και εν πάσει περιπτώσει, εάν και όταν τεθεί θέμα, είναι απολύτως κατανοητό να είναι υποψήφιος για αρχηγός ο Ν. Δένδιας για παράδειγμα, που τυγχάνει λαϊκής αποδοχής και είναι ουσιαστικά ο πρώτος τη τάξει υπουργός, ως Υπουργός Εξωτερικών.

Όμως το να αυτοπροβάλλονται ως υποψήφιοι αρχηγοί ο Βασιλάκης ο Κικίλιας και η Νίκη Κεραμέως ξεφεύγει το θέμα από κάθε σοβαρή κουβέντα! Φανταστείτε ότι η Υπ. Παιδείας έχει δημιουργήσει fun club με τίτλο «vote Niki for President»!!! Ε, ρε και πού να σφίξουν οι ζέστες…

Πάντως για μελλοντικοί αρχηγοί εκκολάπτονται μεταξύ άλλων και ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπ. Δημοσίων έργων και μεταφορών Κ. Καραμανλής (παρά τα περί αντιθέτου λεγόμενα) που ομολογουμένως έχει παράγει έργο, αλλά και ο Κωστής Χατζηδάκης που κινείται δομημένα και οργανωμένα προς αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιώντας επαφές και συναντήσεις, με κομματικούς, συνδικαλιστές και Βουλευτές!

Φημολογείται ακόμη ότι ενδιαφέρον, χωρίς να το επιδεικνύει, για τον θώκο του αρχηγού της ΝΔ, έχει και ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος ως γνωστόν δεν κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ενώ αδιαμφισβήτητα λόγω του απολύτως επιτυχημένου κυβερνητικού του έργου, του κεντρώου προφίλ του και της αποδοχής από τη βάση, αλλά και τις νεαρές ηλικίες θα αναδειχθεί η υποψηφιότητα του Κυριάκου Πιερρακάκη!

Πάντως τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται μια έμμεση πλην σαφής αρχηγική τάση της Όλγας Κεφαλογιάννη, ενώ τάσεις διαφοροποίησης δείχνει και ο Άδωνις Γεωργιάδης που είναι υπέρμαχος μιας πιο δεξιάς – πατριωτικής γραμμής!

Εφορία μεγάλου πλούτου καλεί 2 επώνυμους εφοπλιστές! Προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με τη διακίνηση μεγάλων ποσών μέσω εμβασμάτων καθώς και αγοραπωλησίες ακινήτων!

Οι πληροφορίες είναι ασφαλείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Δύο μεγαλοεφοπλιστές καλούνται από τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εμβασμάτων από και προς το εξωτερικό καθώς και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Μετά από το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών φέρονται να έχουν διακινήσει ύποπτης προέλευσης ποσά τα οποία διερευνώνται αν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής και ξεπλύματος.

Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δύο μεγάλους εφοπλιστές εκ των οποίων ο ένας ενασχολείται ενεργά με το real estate (όχι δεν είναι αυτός που νομίζετε), υπό την έννοια ότι έχει αποκτήσει σπίτια και εκτάσεις σε πολλά νησιά, έχει κάνει πολλούς γάμους και δραστηριοποιήθηκε και στην Νέα Υόρκη.

Ο άλλος είναι ιδιαίτερα επώνυμος – πασίγνωστος στην Ελλάδα, με πολυσχιδή δράση και προέρχεται από παραδοσιακή εφοπλιστική και όχι μόνο οικογένεια, όπου τα τελευταία χρόνια ο ίδιος και ο αδερφός του έχουν πάρει τα ηνία των επιχειρήσεων μετά την απώλεια του πατριάρχη της οικογένειας.

Ο εν λόγω εφοπλιστής είχε ταλαιπωρηθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ με αντίστοιχη υπόθεση!

Διαβάστε ακόμη: