Στη Βιέννη βρίσκεται για τις μέρες των εορτών των Χριστουγέννων ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μαζί με σύσσωμη την οικογένειά του, τη σύζυγό του Μπέτυ και δύο παιδιά τους.

Μετά το μικρό τουρ που έκανε το προηγούμενο διάστημα σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία, όπου έκανε μία σειρά από επαφές στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις ενόψει των ευρωεκλογών, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αυστριακή πρωτεύουσα για να «γεμίσει μπαταρίες» τα Χριστούγεννα με ευρωπαϊκό αέρα.

Άλλωστε η περίοδος μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές προβλέπεται ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς θα πρόκειται να χαρακτηριστεί από τον προεκλογικό αγώνα που θα δοθεί για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2024.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η δραστηριότητά του μετά τις γιορτές.

Δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ προς τις Ευρωεκλογές

Aν πιστεύει κανείς ότι ο δρόμος του ΠΑΣΟΚ προς τις ευρωεκλογές είναι στρωμένος με.. ροδοπέταλα επειδή δημοσκοπικά εμφανίζεται δεύτερο κόμμα, μάλλον δεν διαβάζει σωστά τις εξελίξεις.

Διότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε απόλυτη παρακμή κι έτσι το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη να παίρνει κεφάλι, ωστόσο αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

Και οι πρώτοι ψίθυροι άρχισαν ήδη να ακούγονται.Στην Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ικανοποίηση για την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, έστω κι αν αυτή η άνοδος είναι μικρή, διότι σημειολογικά θέλουν να εμφανίζονται στη δεύτερη θέση ως τις ευρωεκλογές.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μάλιστα θεωρούν ότι όσο το ΠΑΣΟΚ μιλά για αυτόνομη πορεία μακριά από τον τοξικό ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη, τόσο θα κερδίζει πόντους ως αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας.

Αυτήν τη στιγμή το ΠΑΣΟΚ κινείται δημοσκοπικά στο 14%-15%.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έθεσε δημόσια τον πήχη για τις ευρωεκλογές στο «εύκολο» 16% για να μπορέσει να το φτάσει…

«Δώρο» στους εκλογικούς αντιπάλους του ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο γνωστός εκλογολόγος σε άρθρο του στα «Νέα» γράφει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης αποτελεί ένα δώρο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο τον βοηθά στη μακρά πολιτική του κυριαρχία.

Ένα δώρο, σύμφωνα με τον ίδιο, που ο πρωθυπουργός δέχεται με χαρά και γι αυτό η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για την πολιτική επιβίωση του Στεφάνου Κασσελάκη περισσότερο από τους συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και όχι μόνο. Και το ΠΑΣΟΚ νοιάζεται για τον Στέφανο πολύ!

Ο κυβερνητικός που πάει παντού με το σκυλάκι συντροφιάς του

Ποιος κυβερνητικός βουλευτής που θέλει να επιστρέψει σε υπουργική θέση εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό κρατώντας πάντα μαζί του ένα μικρό σκυλάκι συντροφιάς;

Ο ευρών κερδίζει μια μόνιμη θέση σε γνωστό καφέ στο κέντρο της Αθήνας…

Ο Μητσοτάκης πήγε στο βουνό και οι βουλευτές του προβληματίζονται για το τι αποφάσισε

Να ξέρετε ότι ο Μητσοτάκης πήγε στο Μέτσοβο για Χριστούγεννα και κάθε φορά που πάει σε βουνό όλο και κάτι κατεβάζει η κούτρα του ή αποφασίζει για κάτι…

Γι’ αυτό και έχουν αρχίσει να προβληματίζονται κάποιοι υπουργοί αν ο Μητσοτάκης τους μελέτησε στις διακοπές του.

Πάντως, κάθε Ιανουάριο είχαμε αλλαγές στο σχήμα και όσο να ναι αυτό τους ανησυχεί ακόμα περισσότερο…

Ο πρώην σωματοφύλακας του Βούδα της Ραφήνας πάει για αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μαζί με την οικογένειά του επισκέφτηκαν τον νομό Γρεβενών για τις ημέρες των Χριστουγέννων .

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε την Πίνδο για να περάσει μαζί με την οικογένειά του τις ημέρες των χριστουγέννων, όπως μαρτυρά και σχετική φωτογραφία που ανάρτησε στα social media ο Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, προτεινόμενος αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας).

Ο τελευταίος υπήρξε για χρόνια και σωματοφύλακάς του και γνωρίζονται πολύ καλά.

Την ίδια εποχή στο Φανάρι Κασσελάκης – Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης παρέμεινε στην Αθήνα για να περάσει τα Χριστούγεννα με τον γιο του, ενώ άκουσε τα καθιερωμένα κάλαντα στο γραφείο του στη Χαριλάου Τρικούπη.

Όμως, στα Θεοφάνεια θα βρεθεί εκτός Ελλάδας.

Τότε ο κ. Ανδρουλάκης θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να παραβρεθεί στην τελετή αγιασμού των υδάτων από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι.

Όμως, δεν θα είναι μόνος. Θα ταξιδέψει εκεί, τις ίδιες μέρες, και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Τώρα δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν οι ίδιοι στο Φανάρι, ο Βαρθολομαίος θα έχει δύσκολα Θεοφάνεια φέτος.

O Αγοραστός επιστρέφει ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο Κώστας Αγοραστός θα ασχολείται με την Θεσσαλία από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην περιφέρεια.

Παράλληλα με αυτά τα καθήκοντα επιστρέφει και στα επαγγελματικά του καθήκοντα, δηλαδή στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα.

Ο ίδιος είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Έπειτα από 12 χρόνια στο τιμόνι της περιφέρειας Θεσσαλίας, λοιπόν, ο Αγοραστός ετοιμάζεται για το δεύτερο εξάμηνο της ακαδημαϊκής περιόδου.

Δεν βρίσκουν άτομα για να στελεχώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Το σοβαρότερο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει σύντομα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι καίριο.

Το ζήτημα της στελέχωσης. Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που επί πολλά χρόνια είχε εγκατασταθεί το σύστημα των αποχωρησάντων, η κατάσταση είναι τραγική.

Όροφοι είναι άδειοι. Στελέχη δεν υπάρχουν. Οι διαδικασίες, από την πλευρά της ηγετικής ομάδες, είναι αργές. Και ο χρόνος για τις ευρωεκλογές είναι κοντά.

Έχει ζητηθεί λοιπόν βοήθεια σε στελέχη από το περιβάλλον Παππά, Πολάκη και Δούρου, με μικρά αποτελέσματα για την ώρα.

Προβληματισμός και πολλά νεύρα για τον Τεμπονέρα στην Κουμουνδούρου

Στην Κουμουνδούρου έχουν πάρα πολλά νεύρα με τον ∆ιονύση Τεµπονέρα.

Μέσω διαρροών σε φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αφήνει το κόμμα να «ηρεμήσει» από τις εσωτερικές διαμάχες και ότι προσπαθεί να γίνει διακριτός, γιατί έχει ηγετικές φιλοδοξίες.

Ο ίδιος, ωστόσο, δεν φαίνεται να ασχολείται µε τις διαρροές και συνεχίζει να έχει τον δικό του ρόλο εντός του κόµµατος, αλλά και συχνές παρουσίες στα ΜΜΕ.

Η διάσπαση δεν έχει αφήσει πολλά περιθώρια να εξωθούνται στην έξοδο, και γιαυτό η «προεδρική φρουρά» δεν αντιδρά, για την ώρα.

Χωρίς κομματική εφημερίδα έχει μείνει ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ

Η Εφημερίδα των Συντακτών δεν στηρίζει πια εμφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στηρίζει έστω και κεκαλυμμένα την «Νέα Αριστερά».

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πρακτικά χωρίς καθημερινή πολιτική εφημερίδα.

Στο παρασκήνιο γίνονται πολλές συζητήσεις για τη χρηματοδότηση νέας καθημερινής εφημερίδας με την ευλογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εγχείρημα θα εμπλακεί και Ελληνοαμερικανικός επιχειρηματίας των ΑΧΕΠΑΝΣ. Εκείνο που θέλει η Κουμουνδούρου είναι η εφημερίδα να εκδοθεί αρκετά πριν από τις ευρωεκλογές.

Γιατί την «πέφτει» συνεχώς ο Λαζόπουλος στο Τσακαλώτο;

Σκληρή επίθεση εξαπολύει ο Λάκης Λαζόπουλος κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου με κάθε ευκαιρία.

Ο ηθοποιός, παρουσιαστής και συγγραφέας χρησιμοποιεί άκρως ειρωνικό τόνο, όταν σχολιάζει την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Λαζόπουλος δεν λειτουργεί μόνος του αλλά μετά από παρέμβαση προσώπων που έχουν διαχρονικά σχέση μαζί του.

Μόνο «μεταγραφές πολιτών» θέλει το ΠΑΣΟΚ

Η συζήτηση πάντως για πιθανές… μεταγραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ έχει ανοίξει, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να μιλούν δημοσίως για το ενδεχόμενο αυτό.

Ο μόνος που δεν το κάνει είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος, που δηλώνει σε κάθε ευκαιρία πως αυτή τη στιγμή δεν ενδιαφέρεται για μεταγραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνο για μεταγραφές πολιτών που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις επόμενες ευρωεκλογές.

Διαβάστε ακόμη: