Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι…αμιγώς πολιτικοί σήμερα…

Ακόμη και γυναίκες στο «αντάρτικο» κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Μαθαίνω ότι και άλλα στελέχη δεν θέλουν να συμφωνήσουν στο πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ακόμα και γυναίκες… Όπως για παράδειγμα η Ζωή Ράπτη που όπως μου είπαν δεν θεωρεί ότι είναι προοδευτικό να στηρίζεται ένα μοντέλο τεκνοθεσίας όταν δεν έχουν λυθεί βασικά ζητήματα για να στηριχθεί έμπρακτα η ελληνική οικογένεια. Στο αντάρτικο και η Ράπτη…

Η νεαρή σύμβουλος κυβερνητικού που έχει «πλακωθεί« στις πλαστικές και όλοι αναρωτιούνται που βρίσκει τα λεφτά

Μου λένε για μία σύμβουλο κυβερνητικού αξιωματούχου που αν και μικρό κορίτσι έχει πλακωθεί στις πλαστικές και ενώ ήταν πολύ όμορφη, έχει μεγαλώσει…

Το θέμα είναι, όμως, που τα βρήκε τα λεφτά και έχει στραφεί σε αυτή την πολυτελή ζωή… Μήπως να ρωτήσουμε τον αξιωματούχο…

Νευρικό κλονισμό προκαλεί ο Βορίδης

Ο Βορίδης έχει δημιουργήσει έναν νευρικό κλονισμό στο σύστημα Μαξίμου αλλά και στο λοιπό υπουργικό συμβούλιο, ειδικά στους πιο δεξιούς διότι θέλουν και αυτοί να εκφραστούν αλλά δεν θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα και να χάσουν τις θέσεις τους…

Γι΄ αυτό σας λέω ότι η κίνησή τους έφερε ένα γενικό πονοκέφαλο…

Το νέο κόμμα Χαρίτση μπορεί να χτυπήσει το 3% στις Ευρωεκλογές

Δημοσκόπος μού έλεγε χθες ότι το νέο κόμμα Χαρίτση μπορεί να έχει ένα καλό ποσοστό στις ευρωεκλογές, πάνω από 3% αλλά μέχρι τις ευρωεκλογές δεν θα προκάμει…

Πόσο μάλλον αν μπει μπροστά στο νέο φορέα η Αχτσιόγλου που είναι -εδω που τα λέμε- “ψιλοπεθαμένη”…

Ο ίδιος δημοσκόπος μου έλεγε ότι εάν δεν παρέμβει άμεσα ο Αλέξης Τσίπρας τότε μέχρι τις ευρωεκλογές, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ αφού μπορεί να καταγράψει και ένα ποσοστό γύρω στο 5%.

Η «πατάτα» του Σούνακ και το κέρδος Μητσοτάκη

Καλά ότι ο Σούνακ έκανε τελικά πατάτα για μικροπολιτικούς λόγους (έχουν εκλογές το 2024) το έχετε καταλάβει ήδη.

Ο Μητσοτάκης βγήκε τελικά ευνοημένος από την υπόθεση Λονδίνο και όλα τα ΜΜΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο τα χώνουν άσχημα στον μικροπρεπή Αγγλο-Ινδό.

Ούτως ή άλλως, μόλις γίνουν εκλογές θα φάνε στο κεφάλι 20 μονάδες οι Torris και τότε θα προχωρήσει το σχέδιο για δανεισμό των γλυπτών στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο.

Το ανέκδοτο της ημέρας

Ανέκδοτο που ακούστηκε εχθές στη Βουλή: Να γίνει ο δανεισμός των γλυπτών του Παρθενώνα και να τα ανταλλάξουμε με τα δικά μας αγάλματα όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος (ο οποίος είχε μείνει άγαλμα όταν ο Κασιδιάρης χαστούκιζε την Κανέλλη).

Ενδιαφέρον για τα θαλάσσια αιολικά πάρκα

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού είναι έτοιμη να προσδιορίσει το πλαίσιο για τις άδειες των θαλάσσιων αιολικών πάρκων.

Το ενδιαφέρον των ενεργειακών ομίλων για το πλαίσιο ανταγωνισμού είναι έντονο αν κρίνω από την προσπάθεια που καταβάλλουν να εξασφαλίσουν εσωτερική πληροφόρηση.

Πενήντα χιλιάδες πρόσφυγες από τη Γάζα έρχονται στην Ελλάδα

Κλείδωσε η συμφωνία για μεταφορά πενήντα χιλιάδων Παλαιστινίων προσφύγων στην Ελλάδα.

Στο Μαξίμου προετοιμάζονται από τώρα για την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της συμφωνίας.

Τα ανταλλάγματα για τη χώρα μας θα είναι οικονομικά.

Καλπάζει η ακροδεξιά σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω την έκπληξη που προκάλεσε σε ορισμένους κύκλους η μεγάλη νίκη του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές στην Ολλανδία.

Προφανώς, δεν αντιλαμβάνονται ότι η ακροδεξιά είναι πλέον κυρίαρχη δύναμη στην Ιταλία και την Ουγγαρία, ενώ οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τη Λεπέν να προηγείται με διαφορά ασφαλείας από το κόμμα του Μακρόν και τους ακροδεξιούς στη Γερμανία να συγκεντρώνουν ποσοστά της τάξεως του 26%.

Και τρίτο κύμα αποχωρήσεων αναμένεται στον ΣΥΡΙΖΑ – Ενδέχεται να ανεξαρτητοποιηθούν πέντε ακόμη βουλευτές

Ένα τρίτο κύμα αποχωρήσεων αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου προεξοφλούν την έξοδο του Γιάννη Δραγασάκη και δύο ακόμη βουλευτών.

Σε τροχιά εξόδου βρίσκεται και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή δεν εμπιστεύεται πλέον τον Αλέξη Τσίπρα.

Έχει αρχίσει να διαισθάνεται ότι ο Τσίπρας τον χρησιμοποίησε για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και σκοπεύει να τον αδειάσει ακόμη και πριν τις ευρωεκλογές.

Πληροφορήθηκε επίσης ότι σε συναντήσεις που είχε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης τους καλούσε να κάνουν υπομονή λίγους μήνες μέχρι να απαλλαγούν από τον Κασσελάκη.

Γιαυτό ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να αποδομεί στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα, όπως το μαξιλάρι των 34 δισ. ευρώ και να τον εγκαλεί για τους υπουργούς που είχε επιλέξει.

Η αναφορά του ότι ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ με τους Τσακαλώτους και τους Κατρούγκαλους τελείωσε ήταν μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το κόμμα ακόμη και αν ανεξαρτητοποιηθούν οι περισσότεροι βουλευτές.

Μια τέτοια εξέλιξη μπορεί να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση.

Γιαυτό στελέχη και βουλευτές από την ομάδα των πάλαι ποτέ προεδρικών καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί η διάλυση του κόμματος.

Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρξει παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού τότε ενδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει διαλυθεί πριν το συνέδριο.

Χαρακτηριστικό του μπάχαλου που επικρατεί είναι η εξαγγελία του Στέφανου Κασσελάκη για συγκρότηση νέου πολιτικού κέντρου όπως το ονόμασε.

Τελικά στη Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αναγκάστηκε να πάρει πίσω την απόφαση γιατί η συγκρότηση ενός τέτοιου οργάνου δεν προβλέπεται από το καταστατικό όσο υφίσταται το Εκτελεστικό Γραφείο και η Πολιτική Γραμματεία.

Πενιχρά έσοδα από το φορολογικό νομοσχέδιο σε σχέση με το πολιτικό κόστος

Τα έσοδα που θα φέρει στα δημόσια ταμεία το φορολογικό νομοσχέδιο είναι πενιχρά σε σχέση με το πολιτικό κόστος που αναμένεται να προκαλέσει στη Νέα Δημοκρατία.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. προειδοποιούν το Μαξίμου ότι το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο και θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές.

Βέβαια, οι Μητσοτάκης και Χατζηδάκης δεν κάνουν πίσω και αρνούνται να αλλάξουν βασικές διατάξεις, γιατί όπως λένε τότε θα αλλάξει η φυσιογνωμία του νομοσχεδίου και θα γίνουμε περίγελως στις Βρυξέλλες που πιέζουν για διεύρυνση της φορολογικής βάσης.

Πτώση χωρίς τέλος

Προεξοφλούν οι επικοινωνιολόγοι και νέα πτώση στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.Κυρίαρχη είναι η εκτίμηση ότι τα ποσοστά του ΚΚΕ θα συνεχίσουν την ανοδική πορεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%.

Δεν λένε όχι στην συνεργασία με την Αχτσιόγλου στο ΠΑΣΟΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα κόμμα που θα συγκροτηθεί από την ομάδα της Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο και οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος και Αλέξης Χαρίτσης είναι πολιτικά πρόσωπα τα οποία μπορούν να προσφέρουν στην ενότητα της Κεντροαριστεράς, σε αντίθεση με όσους έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους θεωρούν τοξικούς και αποκλείουν κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας.

Γιαυτό στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εγχείρημα της ομάδας Αχτσιόγλου.

Αναμένεται νέο ρεκόρ

Νέο ρεκόρ αφίξεων αναμένεται τη φετινή σεζόν στη χώρα μας.

Το γεγονός ότι οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με την περσινή περίοδο είναι άκρως ενθαρρυντικό για την τουριστική βιομηχανία.

Νέο άνοιγμα της Ν.Δ. στην Κεντροαριστερά

Πιθανή θεωρείται μια υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το Μαξίμου δεν έχει πάρει ακόμη αποφάσεις αλλά, όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού, η υποψηφιότητα Λοβέρδου θα σηματοδοτεί και νέο άνοιγμα της Ν.Δ. στην Κεντροαριστερά.

Διαβάστε ακόμη: