Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι. Το κλίμα στις αγορές έχει βελτιωθεί αισθητά, αγνοώντας τις δυσμενείς εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Η έκρυθμη κατάσταση σε Παλαιστίνη και Ισραήλ παραμένει, δεκάδες ζωές χάνονται καθημερινά, αλλά πέραν της γενικότερης συμπάθειας προς τα θύματα, δεν διαφαίνεται προοπτική τέλους της αιματοχυσίας, με τους φόβους “τυφλών” αντιποίνων να περιλαμβάνουν δυστυχώς και τη δική μας χώρα, έστω και θεωρητικά προς το παρόν… Κατά τα λοιπά, το…τραπεζοκρατούμενο Χρηματιστήριο, πήρε βαθιά ανάσα λόγω του deal Alpha Bank-UniCredit.

Alpha Bank: UniCredit Vs Χόλτερμαν Vs… Πόλσον; «Ανοιχτό» το μελλοντικό μετοχολόγιο της τράπεζας

**** Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση του deal μεταξύ της Alpha Bank και της UniCredit αρχικά στη Ρουμανία, αλλά με το κύριο μέρος του μενού στην Ελλάδα και την πρόθεση-συμφωνία των δύο πλευρών για την απόκτηση του 9% της ελληνικής τράπεζας από την ιταλική, ποσοστό που διακρατεί το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχει ανοίξει το παιχνίδι στον τραπεζικό χώρο, δημιουργώντας παράλληλα και τα πρώτα ηχηρά ερωτήματα, ως προς τη στάση άλλων ενδιαφερομένων και την τελική μετοχική ομάδα, που θα οδηγήσει την τράπεζα στην επόμενη ημέρα. Πέραν των ωφελειών στη Ρουμανία, με τα 300 εκατ. ευρώ “ζεστά” στα ταμεία της, όπου διατηρεί ποσοστό 9,9% στην ενιαία τράπεζα που σχηματίζεται, η ελληνική τράπεζα έχει και άλλα σημαντικά οφέλη. Κατ’ αρχήν, μειώνει τα κόστη της εκεί, καθώς απαλλάσσεται από τη μισθοδοσία του προσωπικού της Alpha Bank Ρουμανίας. Επιπλέον, αποκτά πρόσθετη διείσδυση στις ασφαλίσεις και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων, καθώς η δημιουργία της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της UniCredit και του κλάδου ασφαλίσεων ζωής της Αlpha Bank, την Alpha Life, αποτελεί νέο ενισχυμένο πεδίο δράσης, που θα αποφέρει τα δικά του οφέλη για την ελληνική τράπεζα. Αλλά, η Alpha Bank μπορεί να επωφεληθεί από την παγκόσμια παρουσία της UniCredit, ιδίως στους επιχειρηματικούς κλάδους παραγωγής αμοιβών, καθώς και από άλλες πιθανές συνέργειες που θα μπορούσαν να προκύψουν.

*** Το μείζον θέμα, όμως, που απασχολεί την αγορά, την ίδια τη διοίκηση της τράπεζας, το ΤΧΣ και την Τράπεζα Ελλάδος, είναι το μετοχικό στάτους της επόμενης ημέρας της τράπεζας. Η ιταλική τράπεζα θα καταθέσει προσφορά στο ΤΧΣ για την απόκτηση του 9% του μεριδίου που κατέχει στην Alpha Bank και αν η διαδικασία δεν ολοκληρωθεί, η UniCredit έχει δεσμευτεί να αποκτήσει ένα ποσοστό στην αγορά, με ανώτατο όριο το 5%. Ποια αγορά, όμως, τη χρηματιστηριακή, με την έννοια των αγορών μετοχών κατά τις συνεδριάσεις ή μήπως με την απόκτηση κάποιου πακέτου από ιδιώτη επενδυτή, για παράδειγμα του Πόλσον, που κατέχει κάτι περισσότερο από το 5%; Και ο Ολλανδός Χόλτερμαν, που όλοι στην αγορά θεωρούσαν ως φαβορί για να υποβάλλει προσφορά για το 9% του ΤΧΣ, τι θα πράξει; Θα “χτυπηθεί” ευθέως με τους Ιταλούς, υποβάλλοντας υψηλή προσφορά κατά τη διαγωνιστική διαδικασία του Ταμείου, ώστε να προσθέσει στο ήδη υπάρχον ποσοστό του – που εκτιμάται ότι έχει υπερβεί ήδη το 8% – και το 9%, ώστε να καταστεί ο αδιαφιλονίκητος ρυθμιστής και μεγαλομέτοχος της Alpha Bank, χωρίς να υπολογίσει τα αυξημένα κόστη; Και αν αυτό το ποσοστό πάει τελικά στην UniCredit, θα παραμείνει μέτοχος με το σημερινό του ποσοστό, ή, όπως ήδη άρχισε να συζητείται και πάλι στην αγορά, θα αποκτήσει και το 5% του Πόλσον, ώστε πάλι να είναι ο κυριότερος μέτοχος; Η εξέλιξη αυτή προϋποθέτει βέβαια ότι θα υπάρξει συμφωνία κυρίων, – μετόχων, εν προκειμένω – με τους Ιταλούς, κάτι που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στους σχεδιασμούς του Ολλανδού, που έχει αποδείξει ότι κινείται μεθοδικά, αθόρυβα και κυρίως αποτελεσματικά.

*** Παράγοντες της τραπεζικής αγοράς, αλλά και πηγές του ΤΧΣ, δεν αποκλείουν κανένα σενάριο, ούτε και αυτό της έλευσης και τρίτου ισχυρού ξένου παίκτη, καθώς η διαδικασία είναι ανοιχτή από το Ταμείο. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν με νόημα ότι μπορεί να μην είναι καθόλου αμελητέα και η παρουσία και άλλων μετόχων, με μικρότερα ποσοστά, φωτογραφίζοντας ελληνικά συμφέροντα, που έχουν ήδη ώσμωση συνεργασιών με τον Χόλτερμαν. Με απλά λόγια, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στέλεχος της Alpha Bank, “τώρα που το παιχνίδι άνοιξε, θα ενδιαφερθούν κι άλλοι γαμπροί, γιατί η νύφη είναι περιζήτητη και όχι τελευταία”, εννοώντας, όπως την κατέτασσαν οι περισσότεροι μέχρι προχθές στην αγορά.

Αφήνει τον Σημίτη ο Μητσοτάκης και πάει στην Κίνα αντί για τον «κινέζο»;

Μαθαίνω ότι ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται για να πάει στην Κίνα και ίσως τελικά να μην πάει στην εκδήλωση για τον Σημίτη…

Όπως λένε και οι στενοί του φίλοι κάνοντας πλάκα, αποφάσισε να πάει στην Κίνα και όχι τον Κινέζο…

Χωρίς πλάκα, όμως, το ταξίδι στην Κίνα είναι πάρα πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτή τη ταραχώδη περίοδο στις διεθνείς σχέσεις των μεγάλων δυνάμεων.

Μια ακόμη «τσάμπα» παρέμβαση από τον «Βούδα της Ραφήνας» που δεν μας έκανε σοφότερους

Έμαθα έκανε παρέμβαση ο Κώστας Καραμανλής αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα που έγκειται διαφοροποίηση με την κυβέρνηση.

Και τι είπε; Μίλησε για το Παλαιστινιακό, για την κακή Ευρώπη που είναι κομπάρσος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις!

Θέματα που έχουν αναλυθεί εδώ και χρόνια και στα περισσότερα έχουν ήδη αναληφθεί πρωτοβουλίες…

Τζάμπα τον ταλαιπωρείτε τον άνθρωπο…

Τώρα που τον διαγράψανε θυμήθηκε ο Σκουρλέτης τις «υπόγες» και τα τρολ

Διαγράψανε τον Σκουρλέτη και αυτός άρχισε να μιλάει υπόγες και μηχανισμούς προπαγάνδας, με τρολ που βρίζανε και σπιλώνανε συνειδήσεις!

Τι μας λέτε κύριε Σκουρλέτη, σοβαρά; Και εσύ τι έκανες και ήσουν και γραμματέας του κόμματος;

Μήπως τότε ήταν καλή η υπόγα και εξυπηρετούσε τα συμφέροντά σας;

Τουλάχιστον εδώ που φτάσαμε μίλα με ονόματα και πες ποιοι κρύβονται πίσω από χυδαία τρολ όπως η marca π.χ;;;

Τι είδους μελιτζάνες έφαγε ο Καιρίδης στην Τουρκία; Τσακώνικες ή φλάσκες;

Οι Τούρκοι έκαναν λέει το τραπέζι στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Δημήτρη Καιρίδη κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα και του προσέφεραν τζατζίκι, χορτόσουπα, αγκινάρες, φασολάκια και γεμιστές μελιτζάνες.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι μελιτζάνες ήταν; Τσακώνικες ή φλάσκες;

Τι ζητάνε τα «ραμολιμέντα» του ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2023

Εντάξει ρε παιδιά ο Κασσελάκης είναι άσχετος περί των κομματικών.

Αλλά… Κάτι γερόντια όπως ο Δρίτσας, ο Βίτσας και άλλα ραμολιμέντα από την εποχή του ΚΚΕ Εσωτερικού τι θέλουν τώρα;

Ποια είναι η συνεισφορά τους στο κόμμα;

Να κάθονται και να στοχάζονται πίνοντας τσίπουρα και μεζέδες στα Εξάρχεια;

Και όπως είπε ωμά ο Ζουράρις, «4 χρόνια στην αντιπολίτευση κωλοβαρούσα. Μία τροποποίηση σχεδίου νόμου έκανα… Βαριόμουν…».

ΚΟΥΙΖ:

Γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας – γένους θρυλικού – εμφανίστηκε χτες στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, για την έγκριση διαφόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Όπως μάθαμε έχει αναλάβει την επικοινωνία των προγραμμάτων της Lockheed Martin στην Ελλάδα…

Οι εκπλήξεις από την Eldorado Gold, για χρυσό και χαλκό στη Χαλκιδική – Παραμένει το ενδιαφέρον για κοιτάσματα στη Θράκη

*** Οι επενδύσεις και οι εξορύξεις της καναδικής Eldorado Gold στη Χαλκιδική, έχουν περάσει από σαράντα κύματα, κυρίως λόγω της ρύπανσης που προκαλείται στο περιβάλλον από παρόμοιες δραστηριότητες και των σοβαρών αντιδράσεων που προκλήθηκαν τα πρώτα χρόνια από την τοπική κοινωνία, αλλά και τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Και σήμερα υπάρχουν αντιδράσεις κατά διαστήματα, αλλά σαφώς πιο ήπιες από τις αρχικές, που κατέληξαν σε σοβαρά επεισόδια, συλλήψεις και δίκες ετών. Ο CEO της καναδικής εταιρείας, George Burns, μιλώντας χθες στο δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο, χαρακτήρισε “κλειδί” για τα στρατηγικά σχέδια ανάπτυξής της, τα περιουσιακά στοιχεία της στην Ελλάδα, “όπου λειτουργούμε το υπόγειο ορυχείο στην Ολυμπιάδα και προχωράμε το μετασχηματιστικό μας έργο στις Σκουριές», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Αυτά μάλιστα που ανακοίνωσε, είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μέχρι σήμερα δεν είναι ευρέως γνωστά.

– Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 12 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού σε αποδεδειγμένα και πιθανά αποθέματα, το 41% αυτών εντός Ελλάδας.

– Σε ό,τι αφορά την Ολυμπιάδα, η εταιρεία, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το ορυχείο εδώ και περίπου μια δεκαετία, έχει κάνει σημαντικές επενδύσεις που αυξάνουν την παραγωγικότητά του, αλλά παράλληλα επενδύει και στην αντιμετώπιση ζητημάτων από την «περιβαλλοντική κληρονομιά» παλαιότερων χρηστών. «Οι εξορυκτικές δραστηριότητες των προηγούμενων ιδιοκτητών του έργου άφησαν πίσω τους περισσότερους από 3 εκατομμύρια τόνους υπολειμμάτων. Τα αφαιρούμε και αποκαθιστούμε το έδαφος ώστε να υποστηρίξει ξανά τη βλάστηση, σε ένα από τα μεγαλύτερα πρότζεκτ αποκατάστασης στην Ελλάδα. Μάλιστα, σήμερα στην Ολυμπιάδα λειτουργούμε ένα φυτώριο 15 στρεμμάτων όπου καλλιεργούμε περίπου ένα εκατομμύριο φυτά από 300 διαφορετικά είδη φυτών”, τόνισε ο κ. Burns

– Ειδικότερα για τις Σκουριές, ο CEO της Eldorado Gold σημείωσε ότι το υποπροϊόν χαλκού στις Σκουριές «είναι τόσο σημαντικό που θα γίνουμε ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χαλκού στην Ευρωπαϊκή Ένωση…». Το συγκεκριμένο πρότζεκτ είναι έτοιμο κατά τα 2/3 και ότι η εμπορική παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2025.

– Επιβεβαίωσε τέλος το ενδιαφέρον της εταιρείας για τον Λόφο του Περάματος, στη Θράκη, «ακόμη ένα στρατηγικό πρότζεκτ ανάπτυξης», όπως είπε, που μαζί με τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας μπορεί να εδραιώσει την Ελλάδα ως έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού στην Ευρώπη.

*** Το καλύτερο το άφησε για το τέλος ο CEO της καναδικής εταιρείας, αναφέροντας ότι «η Ελλάδα μπορεί πλέον να διακηρύξει ότι είναι ένας ελκυστικός, σταθερός και ανθεκτικός επενδυτικός προορισμός, με αναδυόμενες ευκαιρίες ανάπτυξης για το μέλλον», μια πραγματικότητα που, όπως τόνισε, ο κόσμος αρχίζει να αναγνωρίζει σήμερα. «Η επένδυση που κάνει η Eldorado στην Ελλάδα θα ανοίξει αναμφίβολα τον δρόμο, προσελκύοντας άλλες εταιρείες εξόρυξης, να εξερευνήσουν το τεράστιο αναξιοποίητο γεωλογικό δυναμικό της χώρας» σημείωσε ο κ. Burns και πρόσθεσε πως η Eldorado είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα. Μετά από τόσες και τόσες διευκολύνσεις και στηρίξεις που της παρείχε το ελληνικό κράτος, εύλογο ήταν να υπάρξουν και παρόμοιες αναφορές από την ηγεσία της εταιρείας εξόρυξης…

Ενδιαφέρουν

*** Αποκαταστάθηκε η…επενδυτική τάξη χθες στη χρηματιστηριακή αγορά, με τη μετοχή της Alpha Bank, μετά την επαναδιαπραγμάτευσή της, να πραγματοποιεί ρεκόρ συναλλαγών και να καταγράφει κέρδη 12,44%. Η συμφωνία με την UniCredit ανοίγει άλλους ορίζοντες και για την ίδια και για τις άλλες τράπεζες και την αγορά γενικότερα.

*** Φυσιολογικά χθες ανέκαμψε και ο τζίρος, στα 113,36 εκατ. ευρώ, με τα μισά να καλύπτονται από την Alpha Bank (27), την Εθνική (18,7) και τον ΟΠΑΠ (13). Στο 20% τα πακέτα.

*** Το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί το ανοδικό κλίμα και να μην αναλωθεί σε μερικές συνεδριάσεις και στην αποκόμιση βραχυχρόνιων κερδών. Και το λέω αυτό, γιατί συνήθως έτσι γίνεται.

*** Οι τράπεζες, έχουν την τιμητική τους και από τους ξένους οίκους, που μετά την “S&P” και το deal Alpha-UniCredit, εμφανίστηκαν εκ νέου θερμές και ορεξάτες, με νέες τιμές στόχους και κάποιες αλλαγές επενδυτικών προτιμήσεων.

*** Ο Όμιλος εταιρειών SOFTONE, δημιούργημα του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, όντας ο κορυφαίος πάροχος cloud-based business λύσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε το όραμά του για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Κρήτη, όπως αυτό υλοποιείται από τη λειτουργία υποκαταστήματος στο νησί, σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ηράκλειο, παρουσία εκπροσώπων 250+ τοπικών επιχειρήσεων από διαφορετικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων αυτών της εστίασης και του τουρισμού.

*** Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η «TRADE ESTATES ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», του ομίλου Φουρλή, για τη δημόσια προσφορά νέων μετοχών με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Επίσης η Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της Attica Bank για την εισαγωγή στο ΧΑ, 4.980.256 παραστατικών τίτλων δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών της και των ισάριθμων νέων μετοχών που θα προκύψουν από την μετατροπή των τίτλων.

*** Τίτλοι τέλους για μία ακόμα χρηματιστηριακή εταιρεία, την ΠΗΓΑΣΟΣ, της οποίας ανακλήθηκε η άδειας λειτουργίας της, κατόπιν αιτήματος της. Το ίδιο αποφασίστηκε και για την «LEVANT PARTNERS Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε», κατόπιν αιτήματος της επίσης.

*** Ξέφρενο ράλι στα ακίνητα της Αθήνας που μετατρέπονται σε Airbnb, με την αύξηση να φτάνει μέχρι και 40% έναντι της περυσινής χρονιάς. Ουσιαστικά πρόκειται για… ξέφρενο χάλι, που χτυπάει ευθέως τα χαμηλότερα εισοδήματα, οικογένειες που ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν νέα στέγη, γιατί ο ιδιοκτήτης του ακινήτου που διαμένουν θέλει να το μετατρέψει σε Airbnb, αλλά και φοιτητές, που, όταν βρίσκουν ένα διαμέρισμα, το πληρώνουν χρυσό και δαπανούν από την τσέπη τους για να το κάνουν υποφερτά κατοικήσιμο.Κατά τα λοιπά, η οικονομία μας πάει μια χαρά και η πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα…

*** Συνολικά 17 εταιρείες έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή στην πρωτοβουλία «μόνιμη μείωση τιμής» του υπουργείου Ανάπτυξης με στόχο τη συγκράτηση της ακρίβειας. Από αυτές οι περισσότερες ανήκουν στον κλάδο των τροφίμων, ενώ συμμετέχουν με μόλις 213 κωδικούς. Οι εταιρείες που συμμετέχουν είναι οι ΟΛΥΜΠΟΣ 19 κωδικοί, ΓΙΩΤΗΣ 23 κωδικοί, ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ 12, ΤΡΙΚΚΗ 6, Numil Hellas 17, ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ 12, ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ 2, ΒΙΟΛΑΝΤΑ 8, ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ 2, MULTI FOAM 4, EURICOM 2, ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ 71 (!), MELINDA 2, ARLA 7, ΜΑΝΔΡΕΚΑΣ 2, FLOS 4, και ΔΕΛΤΑ 20. Δηλαδή, ψύλλοι στα άχυρα, προς το παρόν ή άνθρακες ο θησαυρός, όταν στην αγορά κυκλοφορούν χιλιάδες κωδικοί…

*** Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες ότι παρέλαβε μία (1) δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στην περιοχή «Βερβερόντα» στο Πόρτο Χέλι, από την εταιρεία ΓΟΥΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗ Ε.Ε. Το ακίνητο αποτελεί μη παραθαλάσσιο γεωτεμάχιο με πανοραμική θέα στον Αργολικό Κόλπο και έχει έκταση 627.417,92 τετραγωνικά μέτρα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το κέντρο του οικισμού Πόρτο Χέλι και 300 μέτρων από τη λιμνοθάλασσα Βερβερόντας και την ακτή του Όρμου Πορτοχελίου. Σημειώνω την τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης, που αναφέρει ότι “ο επενδυτής που θα προκύψει, θα επιλέξει τον τρόπο αξιοποίησης του ακινήτου στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που επιτρέπει το χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό πλαίσιο σχεδιασμού και αδειοδοτήσεων της χώρας μας”. Όπερ μεθερμηνευόμενων, δε μπορεί να χτίσει όπου και όσο θέλει…

*** Αισιόδοξα σενάρια περιγράφουν οι τραπεζίτες για τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας. Στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και μάλιστα του τραπεζικού συστήματος, το οποίο βγαίνοντας από την κρίση είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να χρηματοδοτήσει μεγάλα πρότζεκτ, τα οποία είναι ικανά τα επόμενα χρόνια ν’ αλλάξουν το παραγωγικό μοντέλο της χώρας και να προσθέσουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank, Μιχάλης Βλασταράκης. Μιλώντας στο δεύτερο Οικονομικό Φόρουμ στο Τορόντο, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη μελέτη του τμήματος οικονομικών ερευνών της Eurobank, που καταγράφει πέντε πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας τα εξής εντυπωσιακά: «Αν κοιτάξει κανείς τα πρότζεκτ που έχουν δρομολογηθεί -και μάλιστα μόνο τα πολύ μεγάλα πρότζεκτ- βλέπει ότι στα επόμενα 10 με 20 χρόνια προστίθενται τέτοια ποσά στο ΑΕΠ μας, που πραγματικά μπορεί ν’ αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας και να προστεθούν έως και 450.000 θέσεις εργασίας»! Είθε, γιατί υπάρχουν πάντα και τα αν και τα εφόσον…

Αυτά και για σήμερα, κυρίες μου και κύριοι. Την καλημέρα μου!

Διαβάστε ακόμη: