Καλή σας ημέρα κυρίες και κύριοι…

Μου λένε ότι η Έφη Αχτσιόγλου θα μπει στο στόχαστρο το επόμενο διάστημα από κύκλους, δημοσιογραφικούς και μη, προκειμένου να την κοντύνουν πολιτικά. Η αλήθεια είναι ότι έχει πολλά τρωτά και αυτή και ο σύντροφός της.

Καταρχάς, τής αρέσουν τα χλιδάτα ξενοδοχεία, εξού και προτιμά και αυτή και ο άντρας της για τις διακοπές της το Costa Navarino ενώ όπως με πληροφορούν κάποια πουλάκια στο κόμμα έχει αδυναμία και στις ακριβές τσάντες…

Χμμμ, γι’ αυτό και την στηρίζει η κ. Έλενα Ακρίτα των Birkin…

Τώρα θα μου πείτε, βγαίνουν αυτά τα έξοδα από τον βουλευτικό μισθό;

Όχι, ξεκάθαρα, μιας και μαθαίνω ότι το δικηγορικό γραφείο που διατηρεί η ίδια και συνεργάτες της στο κέντρο της Αθήνας έχει πάρει φωτιά από δουλειές με χρυσές χρεώσεις…

Η «ξαφνική αγάπη» του Πολάκη για τους δημοσιογράφους με φόντο την Εφη…

Καταλάβατε εχθές ότι ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στην Έφη Αχτσιόγλου για τους δημοσιογράφους «ότι δεν πρέπει να τους αδικούμε όλους» καθώς είναι εκείνος που ουσιαστικά έχει φέρει όλους τους δημοσιογράφους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμα και δημοσιογράφους που είναι φιλικά διακείμενοι προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ίδια σχεδόν είπε και ο Νίκος Παππάς για τους δημοσιογράφους και ο Πολάκης δεν είπε τίποτα.

Είναι προφανές ότι ο Πολάκης εξαντλεί τις αγριάδες του εκεί που τον παίρνει…

Αυτή η ευθεία επίθεση, όμως, να ξέρετε ότι δεν θα ξεχαστεί μετά τις εκλογές τον Σεπτέμβριο…

Ο Γιώργος Αμανατίδης, η χαμένη βουλευτική έδρα και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Tην πλήρωσε για τα καλά o Γιώργος Αμανατίδης που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κόντρα στο επίσημο χρίσμα της ΝΔ, τον Γιώργο Κασαπίδη.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Αμανατίδης που ήταν βουλευτής την προηγούμενη περίοδο δεν εξελέγη στις εκλογές Ιουνίου παρόλο που κατετάγη τρίτος.

Το μεγάλο ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και του Πάρι Κουκουλόπουλου έκοψε την τέταρτη έδρα στη ΝΔ που κανονικά την είχε σίγουρη όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, σε άλλους νομούς.

Αυτό που έκανε τον Γ.Αμανατίδη να στραφεί στην Περιφέρεια, μεταξύ άλλων, ήταν και το γεγονός ότι ο Στάθης Κωνσταντινίδης πρώτος σε σταυρούς έγινε υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης εξασφαλίζοντας μία νέα θητεία για ευνόητους λόγους.

Είναι κάποιοι δεν αντέχουν χωρίς κάποια θέση εξουσίας…

Προσπαθεί να δημιουργήσει ρεύμα υπέρ του Παππά η Ρένα…

Η Ρένα Δούρου προσπαθεί να δημιουργήσει ένα ρεύμα υπέρ του Νίκου Παππά με πρόσωπα που προέρχονται από το παλαιό ΠΑΣΟΚ όπως ο Ρήγας και ο Κωτσακάς της ΡΕΝΕ.

Αυτούς τους γνωρίζει από παλιά όταν εργαζόταν στο γραφείο του Άκη Τσοχαντζόπουλου.

Όπως θυμάστε ο Ρήγας τσακώθηκε με τον Τζανακόπουλο και έτσι η ΡΕΝΕ δεν θα στηρίξει την Αχτσιόγλου αλλά τον Νίκο Παππά.

Η «κρυφοσυριζαία» γραμματέας σε υπουργικό γραφείο, ο σύζυγος δίπλα σε κορυφαίο υπουργό και οι σκοτεινές διαδρομές

Μου λένε για ένα πρόσωπο που εργάζεται πλέον ως γραμματέας σε υπουργικό γραφείο και κινείται πολύ σκοτεινά.

Το παρελθόν της είναι ιδιαίτερα επιλήψιμο.

Την έχουν διώξει από τις προηγούμενες θέσεις της, επειδή πάει και δίνει πληροφορίες σε συγκεκριμένο ΜΜΕ που “χτυπάει” την κυβέρνηση.

Η κρυφοσυριζαία, λοιπόν, γραμματέας βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα σε γραφείο μεγάλου οργανισμού και έψαχνε email ενώ τα ίδια έκανε και σε προηγούμενη θέση που είχε σε άλλο υπουργικό γραφείο…

Και το ερώτημα είναι πως κρατιέται σε αυτές τις θέσεις;

Το έμαθα και αυτό, μιας και ο σύντροφός της εργάζεται κοντά σε μεγαλόσχημα υπουργό που μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι τις πομπές της…

Συντονιστής στα στημένα παιχνίδια στενός συνεργάτης κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει, σας ενημερώνω εγκύρως ότι στενός συνεργάτης κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη διάρκεια διακυβέρνησης Τσίπρα είχε αναλάβει νευραλγικό πόστο, συντόνιζε την ορχήστρα με τα στημένα παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνομιλίες του, με διάφορους παράγοντες, είναι καταγεγραμμένες και πολύ σύντομα θα κληθεί για εξηγήσεις από τη Δικαιοσύνη.

Το υλικό που έχει συγκεντρωθεί αποκαλύπτει ένα γιγαντιαίο διαρκές σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες ποδοσφαιρικοί παράγοντες.

Η Ellington που θυμίζει Folli-Follie και η ώρα της δικαιοσύνης

Τον εκνευρισμό και την καχυποψία της εγχώριας και όχι μόνο, επενδυτικής κοινότητα έχει αρχίσει να προκαλεί η επιβεβαιωμένη – βάση δεκάδων ρεπορτάζ και αποκαλύψεων – απάτη που επιχείρησε να στήσει η Ellington στις πλάτες της Attica Bank, των μετόχων της και της ελληνικής οικονομίας συνολικά.

Έμπειρος διαχειριστής κεφαλαίων τόνισε χθες στο «Radar» ότι η ιστορία της Ellington και όλων αυτών των παιχνιδιών που παίχτηκαν σε βάρος της Attica Bank έχει αρχίσει να του θυμίζει την ιστορία Folli-Follie, όχι βέβαια στον τρόπο που έστησαν την απάτη τους οι Κουτσολιούτσοι, αλλά στην υπερβολική καθυστέρηση που έδειξαν μέχρι να δράσουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

Μάλιστα η καθυστέρηση των αρμόδιων αρχών επισημαίνεται πλέον από όλους καθώς το σίριαλ της Attica Bank με πρωταγωνιστή την Ellington, έχει φτάσει πλέον στο τέλος του, στη λογική ότι όλοι οι παροικούντες .. στην Ιερουσαλήμ έχουν πλήρως αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης.

Και αυτό που ενοχλεί ακόμη περισσότερο σε μια ευνομούμενη κεφαλαιαγορά είναι από την μια η προσπάθεια της Ellington να θολώσει τα νερά, δημοσιεύοντας μια σειρά από αντιφατικές ανακοινώσεις, μήπως και τελικά μπορέσει να αποφύγει τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών και από την άλλη η καθυστερημένη μέχρι σήμερα αντίδραση της δικαιοσύνης παρά την σωρεία αδιάψευστων στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σε όλα τα τραπεζικά και χρηματιστηριακά γραφεία, ένα είναι το μόνιμο θέμα συζήτησης τις τελευταίες ημέρες: Πως είναι δυνατόν μια επενδυτική εταιρεία όπως η Ellington Αμερικής να έχει καταφέρει τα προηγούμενα χρόνια και να έχει πείσει τους πάντες, μετόχους, διοίκηση Attica Bank, ΤΧΣ, ΤτΕ, Κεφαλαιαγορά, ότι βρίσκεται η ίδια πίσω από την RINOA (έχουμε γράψει ότι πρόκειται για εταιρία της πλάκας από αυτές που βρίσκει κανείς στην Κύπρο κατά χιλιάδες με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ) και την Ellington Solutions και την ίδια στιγμή να επιχειρεί τις τελευταίες εβδομάδες, μέσω ανακοινώσεων, να μας πείσει ότι δεν έχει την παραμικρή συμμετοχή.

Η ανοχή της αγοράς εξαντλείται.

Απαιτείται από τις ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν και μάλιστα … χθες εάν και σε ποιο βαθμό έχουν παραβιαστεί σωρεία διατάξεων προστασίας του επενδυτικού κοινού, όταν όλα τα δεδομένα στοιχειοθετούν ακόμα και την εξαπάτησή του.

Και μέχρι οι αρχές και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν επιτέλους την δουλειά τους, και να προστατέψουν τον Θεσμό της κεφαλαιαγοράς, έρχεται και η ώρα του νέου ιδιώτης μετόχου της Τράπεζας, της Thrivest Holding, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει άμεσα από ανεξάρτητο οργανισμό να προχωρήσει σε εκ βαθέων διαχειριστικό έλεγχο των όσων έλαβαν χώρα τα προηγούμενα χρόνια στην Attica Bank για να μάθουμε επιτέλους τι έχει γίνει κατά την πρώτη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 240 εκατ. ευρώ και κατά την τιτλοποίηση Ωμέγα του 1,3 δις. ευρώ κόκκινων δανείων και φυσικά τον ρόλο που έχει διαδραματίσει σε όλα τα παραπάνω η Ellington Αμερικής.

Μετά το 2030 θα έλθουν στην Ελλάδα τα νέα Canadair –515

Μόνο ζημία προκαλούν στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσα μέσα ενημέρωσης – με τις …υποδείξεις άραγε ποιων – να αναφερθούν στην προμήθεια των νέων σύγχρονων πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair 515 , βάζοντας τον τίτλο «Θα τρέξουν “σφαίρα” τα προγράμματα για τα νέα Canadair».

Η δήλωση έγινε χθες κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας από όπου επιχειρούν τα παλαιότερης γενιάς CL-215 , για την κατάσβεση των πυρκαγιών .

Οι καλοί αυτοί άνθρωποι που νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στον Κυριάκο Μητσοτάκη διαπράττουν ένα τεράστιο λάθος : Διότι εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να αγνοεί το γεγονός ότι τα νέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, σήμερα ΔΕΝ παράγονται .

Δίνουν έτσι τροφή να τροφοδοτηθεί με επιχειρήματα η αντιπολίτευση , η οποία δεν θα αργήσει – και δικαίως θα λέγαμε – να επιτεθεί κατά τον κ. Μητσοτάκη με το επιχείρημα ότι κοροϊδεύει τους πολίτες αυτής της χώρας.

Ας αποκαταστήσουμε την αλήθεια και στα δύο σκέλη: Ο πρωθυπουργός ουδέποτε είπε ότι είναι θέμα χρόνου η προμήθεια των νέων αεροσκαφών, αφού αυτά δεν έχουν μπει ακόμη σε γραμμή παραγωγής.

Αντιγράφουμε την πλήρη αναφορά του προς τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας:

«Κι επειδή ξέρω ότι πετάτε κι ένα αεροπλάνο το οποίο είναι παλιό και δύσκολο και βγάζει βλάβες- ειδικά για τους χειριστές των CL- 215 έχω πολύ βαθιά εκτίμηση- η δική μας η δουλειά είναι να σας υποστηρίζουμε έμπρακτα στη δουλειά την οποία κάνετε εσείς και το συντομότερο δυνατόν να αντικαταστήσουμε πια τα CL-215 με τα καινούρια CL-515. Είναι στο προγραμματισμό μας να είμαστε από τους πρώτους οι οποίοι θα τα αποκτήσουμε όταν με το καλό ξαναπάρει μπροστά η γραμμή παραγωγής, για να μπορείτε κι εσείς να πετάτε το πιο σύγχρονο αεροπλάνο το οποίο θα υπάρχει διαθέσιμο» .

“Όταν με το καλό πάρει μπρος η γραμμή παραγωγής” είπε ο κ Μητσοτάκης. Δικαίως. Διότι τα νέα γενιά Canadair με την ονομασία DHC-515 Firefighter βρίσκονται σε φάση υλοποίησης όπως έχει προεξαγγελθεί ήδη από τον Μάρτιο του 2022, από την κατασκευάστρια εταιρία De Havilland Canada. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, το DHC-515 Firefighter θα βασιστεί στην ιστορία των εμβληματικών αεροσκαφών Canadair CL-215 και CL-415 που αποτελούν κρίσιμο μέρος των στόλων εναέριας πυρόσβεσης της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής για περισσότερα από 50 χρόνια.

Από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν υπογράψει επιστολές πρόθεσης για την αγορά των πρώτων 22 αεροσκαφών εν αναμονή της θετικής έκβασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης μέσω του συμβαλλόμενου οργανισμού της κυβέρνησης του Καναδά, της Canadian Commercial Corporation (CCC). Η De Havilland Canada αναμένει τις πρώτες παραδόσεις του DHC-515 στα μέσα της δεκαετίας, με τις παραδόσεις αεροσκαφών 23 και μετά να ξεκινούν στο τέλος της δεκαετίας.

Δηλαδή ακόμη και αν υπάρχουν έγγραφες συμφωνίες , που αν υπήρχαν με την Ελλάδα θα ήταν ήδη γνωστές , τα νέα Canadair θα έλθουν στην Ελλάδα κοντά στα 2030.

Όπως και να το δει κανείς , αυτό δεν το λες και άμεση αντιμετώπιση των πρωτοφανών πυρκαγιών στην χώρα.

Ποιος μας διαβεβαιώνει ότι με τους σημερινούς ρυθμούς της επέλασης του φαινόμενου θα έχουν απομείνει δάση στη χώρα το 2030;

Διαβάστε περισσότερα