Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε οι πρώτοι και μόνοι που αποκαλύψαμε και αναδείξαμε τον νόμο έκτρωμα του Χρ. Σταϊκούρα, βάσει του οποίου τα χρηματιστηριακά κακουργήματα παραγράφονται σε 5 αντί για 10 χρόνια που ίσχυε ως σήμερα.

Σε απλά λόγια η διάταξη αυτή που εντάχθηκε ως τροπολογία στον νέο νόμο για την Επ. Κεφαλαιαγοράς τον οποίο επεξεργαζόταν ο υφυπουργός κ. Ζαββός, ένας πραγματικός τεχνοκράτης, έντιμος και ακέραιος που για λόγους αδιευκρίνιστους εξωθήθηκε σε παραίτηση (!!!), επί της ουσίας επιφέρει αφενός την συγκάλυψη και αφετέρου την αμνηστία σε πλείστους όσους χρηματιστηριακούς απατεώνες που κερδοσκόπησαν και πλούτισαν εις βάρος του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της αγοράς!

Και είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται ότι την ώρα τούτη πάρα πολλές μείζονος σημασίας υποθέσεις λιμνάζουν στα συρτάρια της Επ. Κεφαλαιαγοράς η οποία όπως παραδόξως καθυστερεί συνεχώς τόσο την «εξιχνίαση» τους όσο και τη συζήτηση στο ΔΣ προκειμένου να επιβληθούν ποινές και να παραπεμφθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα!

Έχουμε κατ’ επανάληψη απευθύνει δημόσιο ερώτημα προς την Επ. Κεφαλαιαγοράς αλλά και το Υπ. Οικονομικών «πόσες και ποιες υποθέσεις χρηματιστηριακής απάτης βρίσκονται αραχνιασμένες στα ντουλάπια της Αρχής και οδηγούνται προς παραγραφή;»!

Και απάντηση δεν έχουμε λάβει, ούτε πρόκειται να λάβουμε.

Και την ίδια στιγμή κάποιοι «χρυσοκάνθαροι» του Χρηματιστηρίου θα τρίβουν τα χέρια τους ότι την έβγαλαν καθαρή!!!

Μια θλιβερή νέα επανάληψη της ασυλίας των τραπεζιτών, πάλι μέσα από νομοθέτημα της τελευταίας στιγμής υπό τη μορφή τροπολογίας…

Επειδή ο κατάλογος των προς παραγραφή υποθέσεων είναι μακρύς, εμείς απλώς – για να ανοίξουν τα μάτια των μικρών κυρίως επενδυτών – θέτουμε ερωτήματα για 5 καυτές υποθέσεις, μείζονος ενδιαφέροντος και ποινικής σημασίας!

 1.

Τι γίνεται με την υπόθεση μεγαλοεργολάβου ο οποίος κατηγορείται για χειραγώγηση αλλά και κατάχρηση προνομιακής πληροφόρησης πριν την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου του εργοληπτικού ομίλου;

Ο οποίος πούλησε εν γνώσει του αθρόα μετοχές πριν ανακοινωθεί η αύξηση που ευλόγως προκάλεσε την πτώση της τιμής της μετοχής!

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω μεγαλόσχημος επιχειρηματίας – εργολάβος κατηγορείται ακόμη, από άλλη Ανεξάρτητη Αρχή για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που σχετίζεται με μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα!

 2.

Τι πραγματικά συμβαίνει με υπόθεση χρηματιστηριακής απάτης και χειραγώγησης της μετοχής υπό «κρατικό» έλεγχο επιχείρησης, από δήθεν σοβαρό χρηματιστή – νταραβεριτζή; Ο οποίος σήμερα παριστάνει τον μάνατζερ! Η οποία μετά βεβαιότητας πάνω από μια 5ετία σέρνεται από συρτάρι σε συρτάρι, ενώ ήδη έχει υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών! Όπως πάει η δουλειά, βρίσκεται μια ανάσα από την παραγραφή! Την σκαπουλάρει κι αυτός…

3.

Φημολογείται εντόνως στις παρυφές της Επ. Κεφαλαιαγοράς ότι υπάρχει ένα πόρισμα για την χειραγώγηση μεγάλης υπό κρατικό έλεγχο εισηγμένης, της ΔΕΗ στην προκειμένη περίπτωση, κατά την περίοδο 2016-17, επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή και επί προηγούμενης διοίκησης της, με ταυτόχρονη παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού σε παρουσίαση και δημοσίευση επίσημων οικονομικών στοιχείων τα οποία είχαν αρχικώς αλλοιωθεί και αποκαταστάθηκαν εκ των υστέρων!!

4. και 5.

Σε ποιο σημείο άραγε βρίσκεται η έρευνα για τις 2 κραυγαλέες και καραμπινάτες υποθέσεις εσωτερικής πληροφόρησης, χειραγώγησης και κερδοσκοπίας σε βάρος των τραπεζών Πειραιώς και Alpha πριν την ανακοίνωση των αυξήσεων κεφαλαίου – μαμούθ; Έχουν εντοπισθεί οι υπαίτιοι των διαρροών;

Έχουν ελεγχθεί οι χρηματιστηριακές συναλλαγές; Αποκαλύφθηκαν οι κερδοσκόποι; Ποιοι έκαναν τελικά χειραγώγηση διά μέσω της κατάχρησης εσωτερικής πληροφόρησης;

Η Εθνική τράπεζα κατάντησε «η χαρά της Διαπλοκής»: Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, σε κάθε επιχειρηματικό deal, θα την βρεις από κάτω! Η ενδοτική διοίκηση Μυλωνά θέλει την τράπεζα κρατικοδίαιτη!

Εάν διερωτάσθε γιατί πέφτει τέτοιο γλείψιμο στον Μυλωνά και την παρέα του από την πλειονότητα των ΜΜΕ της χώρας, μην το πολυσκέφτεστε, η απάντηση είναι απλή!

Ο Μυλωνάς και η παρέα του κατάντησαν την τράπεζα «χαρά της Διαπλοκής» και τους εαυτούς τους «Yesmen» του συστήματος!

Στην κυριολεξία όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σε κάθε επιχειρηματικό ντηλ στη χώρα, είτε μεταξύ Ελλήνων επιχειρηματιών, είτε μεταξύ Ελλήνων με ξένους, θα την βρεις από κάτω!

Πρώτη – πρώτη στις χρηματοδοτήσεις, άγνωστο πράγματι με τι εγγυήσεις και εμπράγματες εξασφαλίσεις!

Αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία, καθώς τα χατίρια, οι εξυπηρετήσεις και τα νταραβέρια των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων, την ώρα που για υγιείς μεσαίες επιχειρήσεις οι κάνουλες είναι κλειστές, αποσκοπούν στην εξωθεσμική «προστασία» και την πάση θυσία διατήρηση της καρέκλας!

Έτσι βλέπουμε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα που εξάρουν την Διοίκηση Μυλωνά και στέκονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Εθνικής και την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο Ελλήνων και ξένων επενδυτών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών!

Στο μυαλό τους – και στην τσέπη τους- θέλουν μόνιμα μια Εθνική κρατικοδίαιτη, όπου κάποιοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, προνομιακά, εις βάρος των πολλών και των φορολογουμένων πολιτών!

Και θα παραμένει εσαεί μια διοίκηση ανεπαρκής, ενδοτική, που άγεται και φέρεται από τα συμφέροντα, κομματικά, πολιτικά, επιχειρηματικά!

Εφορία μεγάλου πλούτου καλεί 2 επώνυμους εφοπλιστές προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με τη διακίνηση μεγάλων ποσών μέσω εμβασμάτων καθώς και αγοραπωλησίες ακινήτων!

Οι πληροφορίες είναι ασφαλείς και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.

Δύο μεγαλοεφοπλιστές καλούνται από τις αρμόδιες φορολογικές Αρχές προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με τη διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών, εμβασμάτων από και προς το εξωτερικό καθώς και αγοραπωλησίες ακινήτων.

Μετά από το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών φέρονται να έχουν διακινήσει ύποπτης προέλευσης ποσά τα οποία διερευνώνται αν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής και ξεπλύματος.

Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν ότι πρόκειται για δύο μεγάλους εφοπλιστές εκ των οποίων ο ένας ενασχολείται ενεργά με το real estate (όχι δεν είναι αυτός που νομίζετε), υπό την έννοια ότι έχει αποκτήσει σπίτια και εκτάσεις σε πολλά νησιά, έχει κάνει πολλούς γάμους και δραστηριοποιήθηκε και στην Νέα Υόρκη.

Ο άλλος είναι ιδιαίτερα επώνυμος – πασίγνωστος στην Ελλάδα, με πολυσχιδή δράση και προέρχεται από παραδοσιακή εφοπλιστική και όχι μόνο οικογένεια, όπου τα τελευταία χρόνια ο ίδιος και ο αδερφός του έχουν πάρει τα ηνία των επιχειρήσεων μετά την απώλεια του πατριάρχη της οικογένειας.

Ο εν λόγω εφοπλιστής είχε ταλαιπωρηθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ με αντίστοιχη υπόθεση!

Το μεγαλοστέλεχος του κεντροδεξιού τύπου που μαζί με τα αφεντικά του απεχθάνονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Ποιο διευθυντικό – μεγαλοστέλεχος εκδοτικού συγκροτήματος που παραδοσιακά στηρίζει την Κεντροδεξιά παράταξη, μέσα του (όπως εξομολογείται σε πολύ στενά φιλικά του πρόσωπα) απεχθάνεται τον πρωθυπουργό και θα ήθελε να τον δει να καταρρέει πολιτικά, μολονότι το κρύβει, δεν το δείχνει και αντιθέτως εσχάτως παριστάνει τον φίλο και τον συνομιλητή;

Αληθεύει ότι από τα ίδια ακριβώς συναισθήματα διακατέχονται και τα αφεντικά του τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στην τηλεόραση;

Βασικός μέτοχος μεγάλης και προβεβλημένης εισηγμένης ψάχνει να πουλήσει «πακέτο» σε Άραβες – Η εντολή με άκρα μυστικότητα σε 2 funds να διερευνήσουν πιθανό αγοραστή, σε Σ. Αραβία, Εμιράτα και αλλού!

Φημολογείται ότι, βασικός μέτοχος εισηγμένης στο Χρηματιστήριο επιχείρησης, έχει δώσει εντολή σε δύο funds να διερευνήσουν το ενδεχόμενο εξεύρεσης αγοραστή που θα αποκτήσει ένα προς πώληση μεγάλο πακέτο μετοχών!

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι διαχειριστές των funds, (που δραστηριοποιούνται ενεργά στη χώρα μας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα), έχουν ήδη πραγματοποιήσει διερευνητικές επαφές με ιδιωτικά αλλά και κρατικά κεφάλαια από τη Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα, που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να δείξουν ενδιαφέρον, για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης εισηγμένης, που διαθέτει προοπτικές και σοβαρά επενδυτικά σχέδια!

Μέχρι στιγμής πάντως, παρά το κατ’ αρχήν ενδιαφέρον από τους ξένους, δεν έχει υπάρξει κάτι απτό, ούτε ο πωλητής βιάζεται ή έχει οικονομική ανάγκη να πουλήσει για λόγους ρευστότητας.

Οπότε η έκβαση της υπόθεσης συνδέεται αναπόφευκτα με τις χρηματιστηριακές εξελίξεις και την έκβαση του πολέμου, της ενεργειακής κρίσης και της ανόδου του πληθωρισμού …

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ισχυρός παίκτης της αγοράς που έχει βγάλει προς πώληση «πακέτο» μετοχών της εισηγμένης επιχείρησης, φέρεται να έχει αρχίσει να ανησυχεί για την ομαλή έκβαση των φιλόδοξων επενδυτικών σχεδίων, τα οποία παρουσιάζουν μεγάλες καθυστερήσεις, καθώς και από το ζήτημα υλοποίησης του χρηματοδοτικού, καθώς οι τράπεζες δεν δείχνουν και τόσο ζεστές όσο στο παρελθόν!

Οπότε αναζητείται ξένος παίκτης, κατά προτίμηση Άραβας, που θα δελεαστεί από το μεγάλο project και θα έχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του!