Μου λένε ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα Παύλος Μυλωνάς, παρά τις καλές προσωπικές σχέσεις και το ξεροστάλιασμα Πάσχα- Καλοκαίρι – Κυριακές και Εορτές έξω από το εξοχικό του πρωθυπουργού στην Τήνο, για να αποσπάσει ένα «γεια» ή έστω ένα «χαμόγελο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν θεωρείται από την κυβέρνηση – και από το Μαξίμου- ως το πρόσωπο που μπορεί να σηκώσει το success story της Εθνικής, δηλαδή να ηγηθεί της εμβληματικής αποκρατικοποίησης που σχεδιάζεται με την διάθεση του 20% σε Άραβες, ξένους και Έλληνες επενδυτές και επιχειρηματίες, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, πιθανότατα το πρώτο εξάμηνο του 2023!

Ο Μυλωνάς, λένε, είναι ένας καλός και έντιμος τεχνοκράτης, που ωστόσο δεν διαθέτει το ειδικό βάρος να ηγηθεί, ούτε να διαπραγματευθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ θεωρείται και ευθυνόφοβος, παραπέμποντας στο θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής όπου παρά τις 2 ασυλίες που είχαν δοθεί σε τραπεζίτες και ΤΧΣ, με δυσκολία έβαλε τελικά την υπογραφή του για το deal με το CVC!

Υπό αυτή την έννοια, μοιραία έχει αναζητηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρόσωπο ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου!

Στην πιάτσα οι φήμες λένε πως βλέψεις για τη θέση του Διοικητή της Εθνικής έχει Έλληνας τραπεζίτης του εξωτερικού ο οποίος ηγείται των δράσεων στην Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και θεωρείται – και είναι- βαθύς γνώστης των αγορών, με προσωπικές σχέσεις με το σύνολο των διαχειριστών των κορυφαίων funds του πλανήτη!

Στο μυαλό του, μου λένε, στριφογυρίζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, η ξεκούραση στο εξοχικό του στην Κέρκυρα και ο σύνθετος και απαιτητικός ρόλος του Διοικητή της Εθνικής στη φάση μετεξέλιξης της.

Ωστόσο, μολονότι θεωρείται πρόσωπο μεγάλης εμπιστοσύνης και ικανότητας από τον πρωθυπουργό, οι μετοχικές εξελίξεις σε Alpha, Πειραιώς και ΔΕΗ, έχουν «τσαλακώσει» το προφίλ του και την έξωθεν καλή μαρτυρία…