Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται, για να μην μπερδεύεστε με αντικρουόμενες πληροφορίες, σας λέμε ότι ο Μυλωνάς είναι «τελειωμένος» από Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας!

Απλώς η …αποπομπή του θα λάβει χώρα μόλις προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίας ιδιωτικοποίησης στην κρατική τράπεζα, δηλαδή μετά το placement του 20% των μετοχών της Εθνικής από το ΤΧΣ, που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και ειδικότερα περί τον Μάρτη – Απρίλη! Ενώ θα επακολουθήσει μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου!

Στην κυβέρνηση πάντως φέρονται έξαλλοι με τον Μυλωνά γιατί θεωρούν ότι υπονομεύει την προσπάθεια αποκρατικοποίησης της τράπεζας, με απώτερο σκοπό να μη χάσει θέση, ρόλους, οφίτσια, αμοιβές!

Βάζει το προσωπικό συμφέρον πάνω από της τράπεζας και της εθνικής οικονομίας!

Ενώ τα ίδια φέρονται να κάνουν και στο ΤΧΣ, φέρνοντας αντιρρήσεις στη σχετική διαδικασία!

Πάντως την ίδια ώρα οι σύμβουλοι της κυβέρνησης, πχ Goldman Sachs, βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με μεγάλους ιδιώτες επενδυτές που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην Ελλάδα και αλλού, με την αίσθηση που υπάρχει την ώρα τούτη να είναι ότι και στην Εθνική η κυβέρνηση θα γράψει ένα ακόμη success story…