Τελικά «λευκός καπνός» δεν βγήκε μεταξύ των μεγάλων ομίλων που διεκδικούν την παραχώρηση του ΒΟΑΚ που διαθέτει και πολύ σοβαρό κατασκευαστικό αντικείμενο 1,7 δις.!!!

Μυτιληναίος και Περιστέρης φέρονται να μην βρήκαν σημείο επαφής, ενώ η πρόφαση του Covid δεν επέτρεψε συζήτηση δια ζώσης!

Μολονότι από το Μαξίμου φέρεται να είχε πέσει σήμα «να τα βρουν», καθώς ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί να οδηγηθεί σε εκλογές έχοντας δυσαρεστημένο τον έναν εκ των δύο μεγαλοεπιχειρηματιών, εντούτοις η διαγωνιστική διαδικασία – στην οποία δεν δόθηκε παράταση λίγων ημερών όπως αναμενόταν- προχώρησε κανονικά και νικητής θα αναδειχθεί οποίος δώσει τα περισσότερα για την εμβληματική παραχώρηση της Κρήτης, σε μια πιθανή επανάληψη της Εγνατίας, όπου και τότε Περιστέρης και Μυτιληναίος είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους, με τον πρώτο να δίνει προσφορά 3 φορές πάνω από τον δεύτερο και να παίρνει την παραχώρηση!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μυτιληναίος που κατεβαίνει σε κοινοπραξία με τον Ελλάκτωρα, ενδιαφέρεται για τις παραχωρήσεις και εκτιμά ότι η απόκτηση της εν λόγω θα του ενισχύσει το «αφήγημα του Λονδίνου»!

Από την άλλη πλευρά ο Γ. Περιστέρης που κατεβαίνει μόνος του (ΓΕΚ Τέρνα) έχει επενδύσει στρατηγικά στην Κρήτη, τόσο μέσα από το αεροδρόμιο στο Καστέλι, όσο και στο Λιμάνι Ηρακλείου το οποίο διεκδικεί μαζί με τον Γρύλλο της Sky Express απέναντι στον Γκριμάλντι!

Στον διαγωνισμό κατεβαίνει και η Αβαξ με την γαλλική Meridiam.

Το Α3 «γραφείο» στον Άρειο Πάγο προς εξυπηρέτηση αυτοαποκαλούμενου «Μεγαλοεπιχειρηματία»! Νέοι δικαστές, νέες συνθέσεις, συγκεκριμένες εκκρεμείς υποθέσεις!

Επειδή διαβάζω πολλά και διάφορα, δεξιά κι αριστερά, καθ ‘ υπόδειξη «συνηγόρων του διαβόλου», θα πρέπει να σας ενημερώσω σχετικά για δύο εξελίξεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητες!

Κάποτε στον στρατό λέγαμε για το Α2 γραφείο, όπου βρίσκονταν μαζεμένες και όλες οι πληροφορίες! Στις μέρες μας, θεσμοθετήθηκε Α3 «γραφείο», (πολιτικό τμήμα) όχι όμως στον στρατό, αλλά στον Άρειο Πάγο, όπου θα εκδικάζονται εκκρεμείς υποθέσεις μέσα από νέους δικαστές που θα ορίζονται, μέσα από νέες συνθέσεις!

Ποιες όμως εκκρεμείς υποθέσεις εντάσσονται ήδη στο Α3 που θα εκδικαστούν από νέες συνθέσεις με εντολή άνωθεν;

Η πιάτσα βοά ότι όλη αυτή η ιστορία επιδιώχθηκε για να εξυπηρετήσει κατ’ αρχήν έναν και μόνο «παράγοντα», αυτοαποκαλούμενο και «μεγαλοεπιχειρηματία» αν και στην πράξη τούτο δεν προκύπτει!

Η τροπολογία για τα Family offices κομμένη και ραμμένη για παραδοσιακό επιχειρηματία με σχέσεις τόσο με το αμερικανικό όσο και το …γαλλικό στοιχείο εσχάτως! Υπάρχουν παράθυρα για τη φορολογική έδρα;

Μεταξύ των τροπολογιών – ρουσφέτια για τους ημέτερους επιχειρηματίες περιλαμβάνεται και η διάταξη για τα περίφημα family offices που αποτελούν και τη νέα μόδα στην ελίτ των ολιγαρχών της χώρας!

Οι φήμες λένε ότι η εν λόγω διάταξη είναι κομμένη και ραμμένη για παραδοσιακό – ανεπάγγελτο- επιχειρηματία, παλαιό δεξιό τζάκι, που συνέπλευσε ωστόσο και με Τσίπρα και με Μητσοτάκη, κυρίως λόγω των πολύ στενών σχέσεων με το αμερικανικό στοιχείο, αλλά και το …γαλλικό εσχάτως!!!

Και επειδή είναι προφανές πως η εν λόγω τροπολογία δεν έγινε για τον όμιλο Λάτση, το family office του οποίου βρίσκεται στην δημοσιότητα, αλλά για άλλο τρανταχτό όνομα της εγχώριας σκηνής, διερωτώμαι εάν λύθηκε και πως το ζήτημα της φορολογικής έδρας!

Γιατί ο νόμος κάνει λόγο για φορολογική έδρα στην Ελλάδα! Δεν πιστεύω να μπήκαν τίποτα «παράθυρα»…

Προμηνύονται δύσκολοι καιροί για τον «Πρίγκιπα» Ν. Σταθόπουλο! Εισπράττω μεγάλη δυσαρέσκεια από περισσότερους από έναν καναλάρχες! Με ότι κάτι τέτοιο συνεπάγεται…. Η εμπλοκή του με τον Alpha και η (πορτοκαλί) μπάλα στην εξέδρα!

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποιώ με πολύ κοντινά πρόσωπα πανίσχυρων καναλαρχών, εισπράττω μια τεράστια δυσαρέσκεια απέναντι στο πρόσωπο του fund manager – νταραβεριτζή Ν. Σταθόπουλου, που στην πιάτσα αποκαλείται και «Πρίγκιπας» για αδιευκρίνιστους λόγους και σίγουρα όχι για το πού βάζει την …υπογραφή του!

Από το περιβάλλον των καναλαρχών, του Θ. Κυριακού για παράδειγμα αλλά και άλλων πολύ ισχυρών, απρόβλεπτων και επιθετικών, εξάγεται η πεποίθηση ότι ο «Πρίγκιπας» Σταθόπουλος που από το Μπάκιγχαμ και το Τατόι ξέπεσε στο Μπουρνάζι, τους δούλεψε όλους «ψιλό γαζί», αλλεπάλληλα παραμύθια για να κερδίσει χρόνο μέχρις ότου να φτάσει στην ολοκλήρωση του αρχικού σχεδίου του, το οποίο και κατοχυρώθηκε με τροπολογία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που επιτρέπει την ταυτόχρονη συμμετοχή σε συνδρομητική πλατφόρμα (Nova) και επίγειο κανάλι (Alpha)!

Η αίσθηση που αποκόμισα, μιλώντας με έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, είναι ότι το «δούλεμα» και την «κοροϊδία», όπου ο Πρίγκιπας έχει εξελιχθεί σε γκραν μετρ, οι παντοδύναμοι μεγαλοκαναλάρχες δεν την ανέχονται!

Και ότι αργά ή γρήγορα ο «Πρίγκιπας» που από τις ορίτζιναλ πριγκίπισσες ξέπεσε σε β’ class κακέκτυπα Περιστερίου και Μπουρναζίου, θα σταματήσει να πετάει την (πορτοκαλί) μπάλα στην εξέδρα!

Η γαλλική εισαγγελία και τα περίεργα μηνύματα για τα εξοπλιστικά, τους μεσάζοντες, τους διαμεσολαβητές και τους μιζαδόρους! Αίτημα της Γαλλικής Αρχής για το ξέπλυμα στην αντίστοιχη Ελληνική!

Περίεργα μηνύματα μου έρχονται από την πέραν των Άλπεων Γαλατία σχετικά με τις περίφημες εξοπλιστικές προμήθειες γαλλικής προέλευσης, δηλαδή Rafalle, φρεγάτες Belhara και προσεχώς…κορβέτες!

Οι πηγές μου λένε ότι ήδη η αρμόδια Γαλλική εισαγγελία διερευνά πληροφορίες και στοιχεία που κάνουν λόγο για μίζες και διεφθαρμένους μεσολαβητές δήθεν πέραν πάσης υποψίας!

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν προκύψει στοιχεία καθώς και φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό, επαφών και συναντήσεων στην Ελλάδα, επωνύμων προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην μυθική αυτή συναλλαγή!

Οι πληροφορίες λένε πως η Γαλλική Αρχή για το ξέπλυμα έχει ήδη αποστείλει αίτημα στην αντίστοιχη ελληνική, ζητώντας στοιχεία και πληροφορίες, δηλαδή φορολογικές δηλώσεις, αγοραπωλησίες ακινήτων και τραπεζικούς λογαριασμούς ενός εκ των προσώπων που θεωρούνται ύποπτα και περιλαμβάνονται στις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί! Συνεχίζεται …