Υπάρχουν τέσσερις στρατηγικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι επενδυτές για τη διαχείριση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές του 2024 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την UBS. Σύμφωνα με τους αναλυτές της, οι επενδυτές θα πρέπει να διαφοροποιήσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις και να αναβάλουν τα κέρδη κεφαλαίου για όσο διάστημα μπορούν. Θα πρέπει επίσης να αυξήσουν τις δαπάνες τους και να βρουν έναν δικηγόρο εμπιστοσύνης και περιουσίας, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη τους.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η UBS εμφανίζεται «ταύρος» για τα αμερικανικά assets, αλλά όλα εξαρτώνται με το ποιος θα εγκατασταθεί στο Οβάλ Γραφείο για την επόμενη προεδρική θητεία. Η δημοσιονομική πολιτική θα είναι αρκετά διαφορετική, εκτίμησε, αλλά είτε ο Donald Trump είτε ο Joe Biden επικρατήσει σε αυτές τις εκλογές, οι Αμερικανοί μπορούν να λάβουν μέτρα τώρα για να στηρίξουν τις φορολογικές τους στρατηγικές.

«Ανεξάρτητα από το ποιος θα επιστρέψει στα καθήκοντά του, το συσσωρευμένο ομοσπονδιακό έλλειμμα είναι πιθανό να χρησιμεύσει ως ολοένα και μεγαλύτερος περιορισμός στη μελλοντική δημοσιονομική πολιτική», επισημαίνουν οι αναλυτές της UBS. «Καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν, η χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού ελλείμματος έγινε σταδιακά πιο ακριβή».

Οι 4 στρατηγικές

Σύμφωνα με τους αναλυτές της ελβετικής τράπεζας, υπάρχουν τέσσερις στρατηγικές που μπορούν να υιοθετήσουν οι επενδυτές για να διαχειριστούν τις φορολογικές υποχρεώσεις, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις γενικές εκλογές του 2024.

Πρώτον, οι επενδυτές μπορούν να διαφοροποιήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει διανομή πλούτου σε διάφορους λογαριασμούς που υπόκεινται σε διαφορετικούς κανόνες, όπως φορολογητέους, αναβαλλόμενους φόρους ή απαλλαγή φόρων. Κάτι τέτοιο θα δώσει στους επενδυτές περισσότερα περιθώρια ευελιξίας, καθώς θα μπορούν να επιλέξουν από ποιο συνταξιοδοτικό ταμείο θα αποσύρουν ανάλογα με το ποιο είναι πιο φορολογικό καθεστώς κάθε έτους.

Δεύτερον, οι επενδυτές θα πρέπει να αναβάλουν τα κέρδη κεφαλαίου για όσο διάστημα μπορούν. Αντί να προσπαθούν να εξαργυρώσουν τις επενδύσεις και να πληρώνουν φόρους σε αυτές σήμερα, οι επενδυτές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τη διατήρηση αυτών των επενδύσεων που θα αποφέρουν περισσότερα χρήματα και θα αντιμετωπίσουν μικρότερη αύξηση του φορολογικού συντελεστή κεφαλαιακών κερδών στο μέλλον.

Μια άλλη στρατηγική είναι η επιτάχυνση της κατανάλωσης. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που μπορεί να είναι αφορολόγητο, ενώ και η απαλλαγή από τον φόρο ακίνητης περιουσίας φαίνεται ότι πρόκειται να μειωθεί. Επομένως, είναι καλύτερα να δαπανήσει κανείς τα χρήματα που θέλει νωρίτερα παρά αργότερα, ώστε να αποφύγει να πληρώσει υψηλότερους φόρους σε αυτά.

Τέλος, οι επενδυτές μπορούν να προχωρήσουν σε επενδύσεις ακινήτων. Μετά την ολοκλήρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων, οι δικηγόροι περιουσίας θα αντιμετωπίσουν έναν κατακλυσμό από οικογένειες που αναζητούν συμβουλές σχετικά με την αγορά ακινήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές θα επωφεληθούν από το να είναι προορατικοί και να ξεκινήσουν νωρίτερα, διασφαλίζοντας ότι έχουν πρόσβαση σε βασικούς πόρους εκ των προτέρων, κατέληξε η UBS.

Διαβάστε ακόμη: