Βόλτες με αερόστατο πάνω από την την τουριστική περιοχή της Καππαδοκίας της Τουρκίας, υπόσχεται η Uber Technologies Inc, στο πλαίσιο των προσπαθειών της εταιρείας να επεκταθεί από τα ταξί και την οδήγηση σε ευρύτερα ταξίδια και τουρισμό.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, οι χρήστες της εφαρμογής της θα μπορούν να πληρώσουν 150ευρώ, προκειμένου να κάνουν κράτηση για μία από τις 20 θέσεις σε μια πτήση 1,5 ώρας με την ανατολή του ηλίου 3.000 πόδια (914,4 μέτρα) πάνω από το καταγεγραμμένο από την Unesco ηφαιστειακό τοπίο, διάσημο για τις πόλεις-σπηλιές και τις εκκλησίες του που χρονολογούνται από τον 10ο αιώνα.

Ρεκόρ επισκεπτών

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η περιοχή αυτή αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο στην Τουρκία. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, περίπου το 10% των 44,6 εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών της χώρας το 2022 διέμειναν εκεί. Φέτος, η Τουρκία στοχεύει να προσελκύσει ρεκόρ 60 εκατομμυρίων τουριστών.

Η υπηρεσία αερόστατων είναι μέρος του οράματος της Uber να εξελιχθεί σε αυτό, το οποίο ο διευθύνων σύμβουλός της Dara Khosrowshahi, έχει αποκαλέσει ως «το λειτουργικό σύστημα για την καθημερινή ζωή». Το Bloomberg αναφέρει ότι στο πλαίσιο αυτό έχει λανσάρει νέες ταξιδιωτικές επιλογές κυρίως σε διεθνείς αγορές εκτός των ΗΠΑ, προσφέροντας Tuk-Tuks στην Ινδία, εποχικές υπηρεσίες πλοίων στην Ελλάδα και κρατήσεις πτήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι η Τουρκία έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές της Uber, με τον αριθμό των ταξιδιών που κάνουν χρήση των εφαρμογών να αυξάνεται πάνω από 50% από πέρυσι. Η εταιρεία έχει περισσότερους από 30.000 ενεργούς οδηγούς ταξί σε εννέα τουρκικές πόλεις, με τους περισσότερους να καταγράφονται στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε ακόμη: