Οι μετοχές της Uber σημείωσαν άνοδο 1% στις προκαταρκτικές συναλλαγές και διαπραγματεύτηκαν ανοδικά εχθές Τρίτη, καθώς η εταιρεία ανέφερε αποτελέσματα β’ τριμήνου που απέτυχαν να συνατήσουν τις προσδοκίες των αναλυτών για τα έσοδα, αλλά σηματοδότησαν αισιόδοξες προοπτικές.

Τα έσοδα για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Η Uber ανέφερε καθαρά έσοδα 394 εκατομμυρίων δολαρίων, ή 18 σεντς ανά μετοχή, σε σύγκριση με καθαρή απώλεια 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,33 δολάρια ανά μετοχή, το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Η Uber ανέφερε προσαρμοσμένο EBITDA ύψους 916 εκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένο κατά 152% σε ετήσια βάση. Οι ακαθάριστες κρατήσεις για το τρίμηνο ανήλθαν στα 33,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 16% σε ετήσια βάση.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Uber δήλωσε ότι αναμένει να αναφέρει ακαθάριστες κρατήσεις μεταξύ 34 και 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προσαρμοσμένο EBITDA από 975 εκατομμύρια δολάρια έως 1,025 δισεκατομμύρια δολάρια, και τα δύο πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το StreetAccount.

Το τμήμα κινητικότητας της Uber ανέφερε έσοδα 4,89 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 3,06 δισεκατομμυρίων δολαρίων παράδοσης. Οι εμπορευματικές της δραστηριότητες πραγματοποίησαν πωλήσεις 1,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο, από 1,83 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέφερε για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ο αριθμός των καταναλωτών της μηνιαίας ενεργής πλατφόρμας της Uber έφτασε τα 137 εκατομμύρια το δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 12% σε ετήσια βάση.

Πραγματοποιήθηκαν 2,3 δισεκατομμύρια ταξίδια στην πλατφόρμα κατά τη διάρκεια της περιόδου, σημειώνοντας αύξηση 22% από έτος σε έτος.

Διαβάστε ακόμη: