Ο Τζορτζ Κλούνεϊ μίλησε για την Αμάλ Αλαμουντίν στο «People» και έδειξε πόσο ερωτευμένος παραμένει μαζί της. «Είμαι περήφανος για την Αμάλ» είπε για τη σύζυγό του, ενώ στην ερώτηση «τι θα διδάξει στα παιδιά του» είπε: «Υπάρχουν τόνοι πραγμάτων, αλλά το νούμερο ένα είναι το εξής: αμφισβητήστε τους ανθρώπους με εξουσία και υπερασπιστείτε τους ανθρώπους χωρίς εξουσία».

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, Τζορτζ Κλούνεϊ μαζί με τη σύζυγό του, Αμάλ Αλαμουντίν, παρευρέθηκαν στην ξεχωριστή απονομή των βραβείων «Albie» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης που διοργανώθηκαν από το Ίδρυμα Κλούνεϊ.

Τα βραβεία «Albie», τα οποία φέρουν το όνομα του δικαστή Άλμπι Σακς, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον τερματισμό του Άπαρτχάιντ στη Νότια Αφρική και τιμήθηκε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τιμούν όσους αφιερώνουν τη ζωή τους στη Δικαιοσύνη.

Τιμήθηκαν ακόμη η Φιλιππινέζα δημοσιογράφος Μαρία Ρέσσα, η ακτιβίστρια από την Κένυα, Δρ Josephine Kulea, και οι οργανισμοί: «iACT», που υποστηρίζει τους επιζώντες της γενοκτονίας σε προσφυγικούς καταυλισμούς και «Viasna» για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Μεταξύ των διάσημων καλεσμένων ήταν η Μέριλ Στριπ, η τραγουδίστρια Ντούα Λίπα, ο Τζον Όλιβερ, η Τζούλια Ρόμπερτς και ο Μπρους Σπρίνγκστιν με τη σύζυγό του, Πάτι Σκάιαλφα.

Διαβάστε ακόμη: