Όταν, πριν από λίγο καιρό, το ιταλικό περιοδικό Oggi δημοσίευσε την είδηση ότι ο σταρ του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, και η σύζυγός του Αμάλ, έβαλαν πωλητήριο 107 εκατ. δολαρίων στη βίλα τους στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, το διαδίκτυο πήρε φωτιά. Τα νέα διαδόθηκαν με ταχύτητα επιδημίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από τη μεριά του διάσημου ζεύγους περί της επικείμενης πώλησης της Villa Oleandra, ένα ακίνητο που κατέχουν εδώ και 21 χρόνια.

Η ομίχλη φαίνεται να διαλύεται τώρα μέσω ενός δημοσιεύματος του Forbes, στο οποίο αναφέρεται πως όταν ο Κλούνεϊ έμαθε για τη φημολογούμενη πώληση, διέψευσε την είδηση μέσω εκπροσώπου, δηλώνοντας ότι «δεν είναι αλήθεια» και ξεκαθαρίζοντας ότι η Villa Oleandra είναι ένα από τα τέσσερα σπίτια που ανήκουν στον ηθοποιό στην όχθη της λίμνης.

Ο Κλούνεϊ αγόρασε την κατοικία το 2001 για 7 εκατ. δολάρια, όπου και γνώρισε τη σύζυγό του για πρώτη φορά. Το ακίνητο περιλαμβάνει μια έπαυλη 25 δωματίων, ένα τεράστιο γκαράζ όπου ο Κλούνεϊ παρκάρει τη συλλογή του από vintage μοτοσικλέτες, μια αίθουσα προβολής, μια πισίνα, ένα γήπεδο μπάσκετ και δύο αποβάθρες στη λίμνη Κόμο.

Φυσικά, δεν είναι οι πολυτελείς ανέσεις, αλλά «το φαινόμενο Κλούνεϊ» που εκτόξευσε την αξία της έπαυλης από τα 7 στα 107 εκατ. δολάρια, κάνοντάς τη στόχο τόσο για τους παπαράτσι όσο και για τους περαστικούς, που συρρέουν στην περιοχή για να δουν το λαμπερό ζευγάρι.

Στην προσπάθεια να προστατεύσουν την ιδιωτική ζωή του ζεύγους αλλά και την ευπρέπεια στην περιοχή, οι τοπικοί αξιωματούχοι προέβησαν σε δραστικές παρεμβάσεις. Ο δήμαρχος του Laglio εξέδωσε περιοριστικές εντολές, οι οποίες προβλέπουν ότι η παρενόχληση των Κλούνεϊ ή των φιλοξενούμενών τους κατά τη διάρκεια της διαμονής στην κατοικία τους, ακόμη και από 100 μέτρα μακριά, θα επιβαρύνει τους υπεύθυνους με πρόστιμο 600 ευρώ.

Η Villa Oleandra, ένα αρχιτεκτονικό στολίδι της περιοχής και ένα από τα πολυτιμότερα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιο του διάσημου ζεύγους, έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς προσωπικότητες παγκόσμιου βεληνεκούς όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, η Τζένιφερ Άνιστον και ο Ματ Ντέιμον.

Μετά τις διαψεύσεις Κλούνεϊ περί πώλησης, η υπόθεση φαίνεται να κλείνει, τουλάχιστον προς το παρόν. Από την άλλη αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ηθοποιός πουλούσε στην πραγματικότητα τη Villa Oleandra, η υπέροχη έπαυλη θα είχε καταχωρηθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα σπίτια διασημοτήτων που πωλήθηκαν ποτέ.

Διαβάστε ακόμη: